{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Natuurbehoud op de Galapagoseilanden: een levensveranderende ervaring

Man in een groen bos op de Galapagoseilanden in Ecuador

Een uitgelezen kans om als vrijwilliger bij te dragen aan het behoud van dit unieke ecosysteem

De toekomst van de landbouw is biologisch, vooral in een beschermd ecosysteem als de Galapagoseilanden. Op het hoofdeiland van de Galapagos, San Cristóbal, zijn er veel finca's (grote ranch-achtige boerderijen), maar slechts één ervan is volledig biologisch. En nu het project wordt opengesteld voor buitenstaanders, krijg je een heel bijzondere kans om op deze finca te helpen. Je leert er hoe je in harmonie met de natuur kunt leven en werken, zodat de Galapagoseilanden voor vele jaren behouden blijven. 

galapagos-ecuador-iguanas-cover
Het unieke ecosysteem van de Galapagoseilanden
De Galapagoseilanden staan bekend om hun hoge mate van endemisme (een mooi woord voor dier- of plantensoorten die alleen op die specifieke plaats voorkomen). Door de geïsoleerde ligging van de Galapagos, ver van het vasteland van Zuid-Amerika, hebben de eilanden de perfecte omstandigheden voor de evolutie van unieke soorten in de loop der tijd. De Galapagoseilanden herbergen vele planten- en diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen, waaronder de Galapagosreuzenschildpad, de Galapagospinguïn en de Darwinvink. Dit alles maakt de eilanden tot een populaire bestemming voor ecotoerisme, omdat ze de mogelijkheid bieden om unieke en diverse wilde dieren in hun natuurlijke habitat te observeren en te bestuderen.

Verken de beroemde Galapagoseilanden en help tegelijkertijd het milieu

Laten we dit voorop stellen: vrijwilligerswerk betekent niet dat je elke dag moet werken en dat je alle leuke dingen die de Galapagos te bieden heeft zult missen. Tijdens je verblijf op San Cristóbal is er genoeg tijd en er zijn zelfs excursies inbegrepen in je vrijwilligerswerk. 

Tijdens je verblijf op het eiland krijg je excursies zoals een dagtocht naar Kicker Rock, een lavaformatie midden in de oceaan die een broed- en rustplaats is geworden voor vele unieke vogelsoorten. Als je klaar bent met vogels spotten, kun je gaan snorkelen in de open oceaan om het onderwaterleven te bewonderen. Je kunt verschillende soorten haaien zien (er is zelfs een kans om hamerhaaien te zien!), schildpadden, roggen en nog veel meer waterdieren. Aangezien de Galapagos veel afgelegen en mooie stranden hebben, kun je die ook bezoeken. Op een van de dagen ga je naar een schildpaddenkwekerij, en leer je alles over dit project. Naast al dit natuurschoon kun je tijdens je verblijf ook deelnemen aan surf- of yogalessen. 

Spotted Eagle Ray among a school of fish near the Galapagos islands in Ecuador

Het werk dat je op het project gaat doen

Vrijwilligerswerk op de Galapagos is een unieke kans om een van 's werelds meest biologisch diverse plaatsen te verkennen. Als vrijwilliger zorg je ervoor dat je impact op het kostbare ecosysteem zo klein mogelijk is door duurzame praktijken toe te passen terwijl je heerlijk voedsel maakt van lokale ingrediënten, water hergebruikt, composteringstechnieken toepast en kwekerijen voor inheemse planten aanlegt. Naast werken met een gepassioneerde gemeenschap van biologen, boeren en lokale bevolking, leer je over alle verschillende soorten planten, gewassen en dieren, waarbij je ervaringen en lessen deelt met de gemeenschap. 

Leer de Galapagoseilanden en al haar inwoners kennen terwijl je werkt op een biologische boerderij midden in het paradijs. Je leeft in een kleine gemeenschap en werkt als vrijwilliger samen met de lokale bevolking van San Cristóbal. Het is een geweldige ervaring die je de kans geeft om te leren over de voordelen van duurzame landbouw en de fauna en flora van de Galapagoseilanden. 

Two women working as volunteers on the organic farm on San Cristóbal, the Galapagos Islands

Wat te zien en te doen op San Cristóbal

Laten we eerlijk zijn, je bent hier voor de natuur. Alle belangrijke activiteiten in San Cristóbal zijn gericht op het nationale park en zijn prachtige bewoners. Er leven talloze bijzondere soorten op de eilanden, zowel op het land als in de oceaan. Je hebt volop mogelijkheden om op je eigen tempo alle hoeken en gaten van het eiland te verkennen. Bezoek de Alcedo Vulkaan en Pinnacle Rock of ga zwemmen met zeeleeuwen. Als je avontuurlijker bent ingesteld, kun je het eiland per kajak verkennen of een mountainbike huren en door de stad rijden.

Blue-footed booby on a rock on the Galapagos Islands in Ecuador

Overtuigd om naar de Galapagoseilanden te gaan?

We hebben nog veel meer te zien en te doen op de Galapagos en in Ecuador, die een perfecte aanvulling zouden zijn op je reis door Zuid-Amerika. Hieronder vind je enkele suggesties, maar contacteer ons gerust voor een persoonlijk voorstel.

Ik wil graag hulp!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?