{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Death Road in Bolivia | De gevaarlijkste weg ter wereld

death-road-north-yungas-road-bolivia-white-van-heavy-rainfall-cover

Death Road in Bolivia | De gevaarlijkste weg ter wereld

North Yungas Road zegt je waarschijnlijk niet zo veel, maar Death Road doet misschien wel een belletje bij je rinkelen. Death Road is een weg van ongeveer 70 kilometer in Bolivia van de hoofdstad La Paz naar Coroico. Deze weg staat sinds 1995 bekend als de gevaarlijkste weg in de wereld. Jaarlijks zijn er maar liefst 200 tot 300 verkeersdoden. En toch trekt Death Road vele thrillseekers.

Lees hier meer over de fietstocht over Death Road in Bolivia. Durf jij het aan?
Fietstocht over Death Road

Wat maakt Death Road zo gevaarlijk?

De weg is in de jaren 30 aangelegd door Paraguayaanse gevangenen. Het is een van de weinige wegen die het Amazoneregenwoud verbindt met La Paz. De weg kronkelt langs steile hellingen en gaat langs diepe afgronden van wel 600 meter. De combinatie van een smalle, onverharde eenbaansweg, een ontbrekende vangrail, afbrekende rotsen en de weersomstandigheden zoals regen en mist maken de weg extreem gevaarlijk. Bovendien gaat de weg erg steil naar beneden, namelijk ongeveer 3300 meter over 70 kilometer.
Stel al jouw vragen over de fietsroute hier!

Wat zijn de regels?

Er zijn enkele plaatselijke regels van toepassing op Death Road. Zo rijdt men hier links, wat nergens anders in Bolivia zo is. De bestuurder die bergafwaarts rijdt begeeft zich dus aan de linkerkant van de weg, waardoor de bestuurder beter zicht heeft op het linkerkant van de auto en auto’s elkaar kunnen passeren.

Waardoor is Death Road zo populair?

Sinds 2006 is er een nieuwe weg aangelegd met betere en veiligere voorzieningen. Death Road wordt hierdoor minder gebruikt en is sindsdien erg populair onder mountainbikers. De smalle onverharde weg, het prachtige uitzicht, de uitdagende afdaling en de adrenalinekick maken Death Road aantrekkelijk. Er zijn vele plaatselijke operators die mountainbiketochten aanbieden. Hopelijk heb je genoeg, moed want onderweg kom je genoeg herdenkingskruizen tegen die je eraan herinneren om constant alert te blijven.
Ik ben klaar voor dit avontuur!

Ben jij extreem genoeg?

Als jij het aandurft, kun je de fietstour over Death Road hier boeken.
Wij vertellen je graag meer!

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?