{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


7 tips voor backpacken met alleen handbagage

Litepackingditrict Cerro Castillo Chili

Waarom reizen met alleen handbagage?

Vraag jij je ook altijd af waarom je zoveel mee hebt in je backpack? En vervloek je het aantal kilo’s zodra je je tas op je rug slingert? Neem op je volgende trip minder spullen mee. We helpen je met de 7 beste light travel tips van Litepacking District.

Backpacken met één compacte tas: daar word je blij van. Waarom? Joh, daar zijn genoeg redenen voor! Dit zijn de 3 belangrijkste:

 • Het bespaart je geld
  Als je bijvoorbeeld met het vliegtuig reist, hoef je geen bagage in te checken. Dat scheelt meestal een hoop geld. Maar ook op reis ben je goedkoper uit. Je hoeft geen dure taxi te regelen, want je past makkelijk in een tuktuk.

 • Het bespaart je tijd
  Ga je met het vliegtuig? Dan hoef je niet lang van tevoren op het vliegveld te zijn om je tas in te checken. En bij aankomst hoef je niet te wachten bij de bagageband. Of eerst je tas te droppen bij het hostel. Je kunt gelijk door, je nieuwe avontuur tegemoet.

 • Het is gemakkelijker
  Reizen met weinig spullen levert je veel - lees: heel veel - gemak op. Je hoeft simpelweg minder kilo’s mee te tillen op je rug. Wel zo fijn als je naar je hostel loopt in de brandende zon, een roadtrip op de brommer maakt of een volle boemeltrein instapt.

Inpaktips voor minder meenemen op reis

Het is niet makkelijk om minimalistisch te reizen en een groot deel van je spullen thuis te laten. Het is een way of traveling. We helpen je op weg met de 7 beste tips voor licht reizen: 

 1. Neem een kleinere tas mee 
  Dat klinkt misschien logisch. Toch denk je hier niet meteen aan. Maar het is met stip de beste tip. Hoe groter je tas of koffer, hoe meer kleding en spullen je meeneemt. Ga daarom voor één compacte tas, van minder dan 40 liter. Die mag bijna altijd ook mee als handbagage.

 2. Pak geen zware boeken in
  Niets fijner dan een papieren boek, dat is waar. Maar als je licht wilt reizen is het een no-go. Gelukkig zijn er e-books! Je hoeft niet per se een e-reader te kopen, je kunt ook je telefoon of tablet gebruiken. Wat voor apparaat je ook gebruikt, je hebt altijd oneindig veel boeken bij je. 

 3. Laat meer kleding thuis
  Je kent het vast wel: je komt thuis van vakantie, pakt je tas uit en beseft je dat veel kleding ongedragen is. Op reis heb je veel minder nodig dan je denkt. Dus laat die extra trui of broek thuis. Twijfel je? Neem het dan niet mee. Pak alleen je favoriete kleding in. Wat je niet draagt in Nederland, trek je ook niet aan op reis. Leg eerst alles voor je neer en zorg dat je elk kledingstuk met elkaar kunt combineren.

 4. Neem kleding van merinowol mee
  Een t-shirt dat na meerdere dagen dragen niet stinkt? Zelfs niet in de hitte van Bangkok? Het bestaat echt: dat is kleding van merinowol. Deze speciale lichtgewicht wol voert vocht af, is ademend en gaat geurtjes tegen. Maar: kleding van merinowol is wel duur. Een t-shirt kost zo’n 40 tot 80 euro. Toch is het je geld dubbel en dwars waard.

 5. Pak je tas slim in
  Doe meer met de ruimte die je hebt in je tas.. Hoe je dat doet? Rol bijvoorbeeld je kleding op. En gebruik packing cubes. Dat zijn kledingzakjes die je kleding compact verpakken en ook nog eens beschermen.

 6. Neem geen zware bergschoenen mee
  Zware bergschoenen zijn niet nodig (behalve natuurlijk als je de Himalaya gaat beklimmen). Ze nemen veel ruimte in of hangen buiten aan je tas. Kijk eens naar lichte, multifunctionele schoenen zoals trailschoenen of hardloopschoenen. Mensen nemen sowieso vaak teveel schoenen mee op reis. Die hakken kun je echt wel thuis laten.

 7. Laat just-in-case spullen thuis
  Laat spullen die misschien nodig hebt lekker in de kast. Daar sjouw je alleen maar mee. Een regenjas in Azië? Koop daar gewoon een poncho. Of een tent nodig voor een spontane meerdaagse hike? Huur ‘m ter plekke.

Meer over licht reizen met 1 tas

Krijg je geen genoeg van deze tips? Ha, dat snappen we. Op litepackingdistrict.com delen Gijs en Liesbeth nóg meer tips voor licht reizen. Ze reizen al jaren met alleen handbagage. Check hun inpaklijsten, guides en de beste reisproducten.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?