{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De Inca Trail naar Machu Picchu in Peru lopen? Dit moet je weten

Inca Trail naar Machu Picchu

Ontdekkingstocht naar Machu Picchu: Een Gids voor de Inca Trail in Peru

Reis samen met KILROY naar de verloren stad Machu Picchu. Deze trektocht in Peru vanaf Cuzco naar Machu Picchu staat hoog op de bucketlist van vele backpackers - en dat heeft een reden!

cuzco-peru-market-peruvian-indigenous
Cuzco - De uitvalsbasis voor een bezoek aan Machu Picchu
Cuzco is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Machu Picchu. De atmosfeer in Cuzco bestaat uit een mix van het moderne Peru, het Spaanse katholicisme en het oude Inca-rijk van 500 jaar geleden. Wandel door de vredige straten van Cuzco, bezoek de opwindende markten, musea en historische gebouwen. Wil je meer tips voor jouw reis naar Peru? Wij helpen je graag met het plannen van jouw reis.
Ontdek wat er nog meer te doen is in Cuzco

Trekking naar Machu Picchu

De Inca Trail is een wereldberoemde trektocht in Peru die leidt naar de oude Incastad Machu Picchu. In 2007 werd de Inca Trail zelfs benoemd tot één van de 7 wereldwonderen. De Inca Trail duurt meestal ongeveer vier dagen en is zo'n 43 kilometer lang. Je hebt een basisconditie nodig, maar al met al is deze hike erg goed te doen! Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn? Stuur ons een berichtje!

Stuur een bericht

 

DE INCA TRAIL LOPEN

Het lopen van de Inca Trail maakt je bezoek aan Machu Picchu compleet. Het is ontzettend gaaf de Inca trail te lopen. Je hiked met een kleine groep (max. 16 personen), een lokale (Engelstalige) gids, dragers, koks en een aantal lama's richting de verloren stad. Tijdens de wandeltocht doorkruis je diverse ecosystemen, waaronder tropisch regenwoud en alpiene toendra, en kom je langs verschillende Inca-ruïnes onderweg. De trail eindigt met een aankomst bij de Zonnepoort bij zonsopgang, wat een adembenemend uitzicht op Machu Picchu biedt.

Jongen bij Machu Picchu, Peru

Slapen en eten onderwerg

Tijdens de wandeltocht naar Machu Picchu verblijf je een aantal nachten op hoge hoogte. Zelf draag je alleen je rugzak. Maar de duffelbag, die je van tevoren hebt mogen vullen met persoonlijke spullen, worden gedragen door zogenoemde porters. Zij zorgen er ook voor dat de kampen met tenten klaarstaan. Ook gaan er een aantal koks mee die jou en de groep voorzien van ontbijt, lunch en avondeten tijdens de route. Geen zorgen dat je eten en drinken tekort komt!

 

HOOGTEZIEKTE TIJDENS DE TOCHT NAAR MACHU PICCHU

Het vertrekpunt van de trekking is in de stad Cuzco, wat al op 3360 meter ligt. Als je hier een nacht verblijft, ben je waarschijnlijk al gewend aan de hoogte. De trekking begint op een hoogte van 2600 meter en eindigt bij Machu Picchu op 4200 meter hoogte. Het wil niet zeggen dat je geen last van hoogteziekte krijgt op de terugweg als je er op de heenweg ook geen last van heb gehad. Dit is voor iedereen anders. Hoe dan ook, de gids sleept je er doorheen om die tocht naar boven (en weer naar beneden) te klimmen!

Alles over de Inca Trail en Machu Picchu beklimmen

Bezienswaardigheden tijdens de trekking

De trektocht eindigt bij Machu Picchu, maar onderweg kom je ook nog andere ruïnes tegen van de Inca's. Phuyupatamarca bijvoorbeeld is een stad gelegen boven de wolken. Vanaf hier heb je prachtige uitzichten over besneeuwde bergtoppen en diepe valleien. Op de laatste dag van de trekking naar Machu Picchu sta je vroeg op om de zonsopgang boven de verloren stad te zien. Dit is zo ontzettend mooi dat je het nooit meer zult vergeten.

 

Vergunningen en vooruitboeken Inca Trail

Voordat vergunningen nodig waren om via de Inca Trail te hiken naar Machu Picchu was er geen controle over de vele hikers die onderweg kampeerden waar en wanneer ze wilden. Om de Inca Trail veilig te stellen en te behouden zijn er sinds 2002 vergunningen nodig. Nu mogen er per dag 200 toeristen en 300 dragers, gidsen en/of koks de Inca Trail op. Wij raden je daarom aan om 4 - 5 maanden van tevoren je Inca Trail hike te boeken. Vergunningen zijn alleen te verkrijgen via reisorganisaties zoals KILROY.

Let op! In de maand februari is de Inca Trail gesloten voor een grote schoonmaak. In februari toch Machu Picchu beklimmen? Ga dan voor een alternatieve trektocht.

 

Alternatieve trektochten naar Machu Picchu

Ben je te laat met het boeken van de populaire Inca Trail of ben je juist op zoek naar een alternatief? Er zijn meer routes die leiden naar Machu Picchu. Voor de Lares Trek, Choquequirao Trek en Salkantay Trek zijn geen vergunningen nodig. Deze trektochten vertrekken wekelijks en brengen je voor het laatste, hoge stuk via een trein naar de top van Machu Picchu.

Machu Picchu treks

Wat zijn de verschillen tussen de Inca Trail, Salkantay trek en de Lares Trek?

De Inca Trail, Salkantay Trek en Lares Trek zijn allemaal trekkingroutes die leiden naar het beroemde Machu Picchu in Peru, maar ze verschillen op verschillende manieren, waaronder de moeilijkheidsgraad, landschappen, duur, en het type ervaring dat ze bieden.

 1. Moeilijkheidsgraad:

  • Inca Trail: Over het algemeen beschouwd als matig tot uitdagend. Het hoogste punt is de Warmiwañusca-pas op ongeveer 4.200 meter.

  • Salkantay Trek: Kan als uitdagender worden beschouwd dan de Inca Trail. Het omvat de oversteek van de Salkantay-pas, die op ongeveer 4.600 meter ligt, waardoor het fysiek veeleisender is.

  • Lares Trek: Over het algemeen beschouwd als minder uitdagend dan de Inca Trail en Salkantay Trek. Het gaat door de Lares-vallei en omvat enkele bergpassen op hoogtes tot ongeveer 4.400 meter.

 2. Landschappen:

  • Inca Trail: Doorkruist een verscheidenheid aan ecosystemen, waaronder nevelwouden, hooglanden en oude Inca-ruïnes.

  • Salkantay Trek: Biedt een gevarieerd landschap, waaronder bergpassen, regenwouden en uitzicht op de imposante Salkantay-berg.

  • Lares Trek: Gaat door afgelegen bergdorpen, langs meren en warmwaterbronnen, en biedt inzicht in de lokale cultuur.

 3. Duur:

  • Inca Trail: Meestal duurt het 4 dagen en 3 nachten.

  • Salkantay Trek: Kan variëren, maar meestal duurt het 4 tot 5 dagen.

  • Lares Trek: Kan 2 tot 4 dagen duren, afhankelijk van de gekozen route en snelheid.

 4. Toegankelijkheid en vergunningen:

  • Inca Trail: Vereist een beperkt aantal vergunningen dat van tevoren moet worden gereserveerd vanwege beperkingen op het aantal wandelaars per dag.

  • Salkantay Trek: Heeft geen beperkingen op het aantal vergunningen en is meestal toegankelijker.

  • Lares Trek: Heeft doorgaans minder beperkingen dan de Inca Trail, maar het is nog steeds raadzaam om vergunningen van tevoren te regelen.

 

Meer weten over de Inca Trail of Machu Picchu? 

Neem vrijblijvend contact op met onze reisspecialisten. We vertellen je graag meer over de verschillende trektochten naar Machu Picchu. 

Stuur een bericht

Kom langs

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?