{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De Inca Trail naar Machu Picchu

Inca Trail naar Machu Picchu

De Inca Trail naar Machu Picchu

Reis samen met KILROY naar de verloren stad Machu Picchu. Deze trektocht vanaf Cuzco in Peru naar Machu Picchu van 42 kilometer staat hoog op de bucketlist van vele backpackers - en dat heeft een reden!

Trekking naar Machu Picchu

De Inca Trail is een wereldberoemde trektocht en werd in 2007 zelfs benoemd tot één van de 7 wereldwonderen. Je kunt de Inca Trail al doen vanaf 4 dagen. Je hebt een basisconditie nodig, maar al met al is deze hike erg goed te doen! Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn? Stuur ons een berichtje!

Stuur een bericht

Inca Trail met G adventures

Het is ontzettend gaaf de trekking naar Machu Picchu met G adventures te doen. Je hiket met een kleine groep (max. 16 personen), een Engelstalige gids, dragers, koks en een aantal lama's richting de verloren stad. Alle gidsen, dragers en koks van G Adventures zijn locals die G Adventures een goed salaris geeft. 

Uitzicht over Machu Picchu met lama | KILROY

Slapen en eten

Tijdens de tocht naar Machu Picchu verblijf je een aantal nachten op hoge hoogte. Zelf draag je alleen je rugzak. Maar de duffelbag, die je van tevoren hebt mogen vullen met persoonlijke spullen, worden gedragen door zogenoemde porters. Zij zorgen er ook voor dat de kampen met tenten klaarstaan. Ook gaan er een aantal koks mee die jou en de groep voorzien van ontbijt, lunch en avondeten tijdens de route. Geen zorgen dat je eten en drinken tekort komt!

Hoogteziekte tijdens de Machu Picchu hike

Het vertrekpunt van de trekking is in Cuzco, wat al op 3360 meter ligt. Als je hier een nacht verblijft, ben je waarschijnlijk al gewend aan de hoogte. De trekking begint op een hoogte van 2600 meter en eindigt bij Machu Picchu op 4200 meter hoogte. Het wil niet zeggen dat je geen last van hoogteziekte krijgt op de terugweg als je er op de heenweg ook geen last van heb gehad. Dit is voor iedereen anders. Hoe dan ook, de gids sleept je er doorheen om die tocht naar boven (en weer naar beneden) te klimmen!

Alles over de Inca Trail en Machu Picchu beklimmen

Bezienswaardigheden tijdens de trekking

De trektocht eindigt bij Machu Picchu, maar onderweg kom je ook nog andere ruïnes tegen van de Inca's. Phuyupatamarca bijvoorbeeld is een stad gelegen boven de wolken. Vanaf hier heb je prachtige uitzichten over besneeuwde bergtoppen en diepe valleien. Op de laatste dag van de trekking naar Machu Picchu sta je vroeg op om de zonsopgang boven de verloren stad te zien. Dit is zo ontzettend mooi dat je het nooit meer zult vergeten.

Vergunningen en vooruitboeken Inca Trail

Voordat vergunningen nodig waren om via de Inca Trail te hiken naar Machu Picchu was er geen controle over de vele hikers die onderweg kampeerden waar en wanneer ze wilden. Om de Inca Trail veilig te stellen en te behouden zijn er sinds 2002 vergunningen nodig. Nu mogen er per dag 200 toeristen en 300 dragers, gidsen en/of koks de Inca Trail op. Wij raden je daarom aan om 4 - 5 maanden van tevoren je Inca Trail hike te boeken. Vergunningen zijn alleen te verkrijgen via reisorganisaties zoals KILROY.

Let op! In de maand februari is de Inca Trail gesloten voor een grote schoonmaak. In februari toch Machu Picchu beklimmen? Ga dan voor een alternatieve trektocht.

Alternatieve trektochten naar Machu Picchu

Ben je te laat met het boeken van de populaire Inca Trail of ben je juist op zoek naar een alternatief? Er zijn meer routes die leiden naar Machu Picchu. Voor de Lares Trek, Choquequirao Trek en Salkantay Trek zijn geen vergunningen nodig. Deze trektochten vertrekken wekelijks en brengen je voor het laatste, hoge stuk via een trein naar de top van Machu Picchu.

Machu Picchu treks

Meer weten over de Inca Trail of Machu Picchu? 

Stuur een bericht

Kom langs

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?