{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Cuzco & Machu Picchu

Reizen naar Cuzco & Macu Picchu trail
Reizen naar Cuzco & Macu Picchu trail

Reis naar Cuzco & Machu Picchu | De keizerlijke stad

Ontdek een van de hoogste steden ter wereld en laat je betoveren door de magie en charme op deze prachtige locatie in het Andesgebergte. Voordat je de Machu Picchu trail bewandelt, kom je onderweg Cuzco tegen. Deze geweldige Peruaanse stad verdient zeker een uitgebreid bezoek. Wandel door de vredige straten van Cuzco, bezoek de opwindende markten, musea en historische gebouwen. De atmosfeer in Cuzco bestaat uit een mix van het moderne Peru, het Spaanse katholicisme en het oude Inca-rijk van 500 jaar geleden. Wen rustig aan een hoogte van 3300 meter en beleef Cuzco!

Cuzco draagt de bijnaam ‘de keizerlijke stad’. De winkels, musea en restaurantjes zijn voornamelijk gevestigd rond Plaza de Armas. In deze stad hangt nog steeds een ouderwetse Peruviaanse sfeer. Vlieg je naar Cuzco? Zorg dan voor een zitplaats aan het raam en zie de geïsoleerde stad opdoemen midden tussen de hoge toppen van de Andes. Er is genoeg te zien in deze prachtige stad, het historisch centrum staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wil jij ook op reis naar Cuzco en de Machu Picchu trail?

Maak een afspraak

 

Bezienswaardigheden in Cuzco

Bezoek in Cuzco de mooie kathedralen, kerken en musea. Het Inca-rijk én de Spanjaarden hebben zich hier namelijk in het verleden gevestigd. Je kunt hier dus al aardig wat historische kennis opdoen voordat je aan de Machu Picchu hike begint. Verder zijn er verschillende lokale marktjes te vinden in Cuzco. Je kunt hier mooie, handgemaakte producten kopen tegen super lage prijzen. Van alpaca wanten tot alpaca slippers, en van alpaca truien tot alpaca shawls: alles wat gemaakt kan worden van alpaca wordt hier verkocht. En vergeet niet af te dingen, want dat wordt zeker gewaardeerd.

Naast het culturele leven kan je in Cuzco ook nog een drankje en dansje doen. Maak je geen zorgen, in Cuzco zijn er leuke bars en clubs te vinden rond Plaza de Armas. En als je even geluk hebt sta je tot de vroege ochtenduren nog te dansen met je ijskoude Cusqueña.

De beste restaurants zijn verscholen in de smalle straatjes. Het eten is er heerlijk, de prijzen zijn er laag en de omgeving is er magisch: garantie voor succes dus.

 

Reizen naar Cuzco & Machu Picchu trail

De meeste reizigers arriveren in de ochtend met het vliegtuig in Cuzco, gezien het klimaat in Cuzco middag- en avondvluchten lastig maakt. Er is een groot busstation in het midden van de stad vanwaar je de bus kunt pakken naar alle grote steden. Met de bus van Lima naar Cuzco duurt 24 uur, wij raden je dus aan het vliegtuig te nemen.

In de stad zelf vind je zowel geregistreerde als ongeregistreerde taxi's, kies er een met een geschilderd telefoonnummer op de auto. Verder zijn er nog 2 treinstations. Voor tours, bus-, trein- en vliegtuigtickets kun je terecht bij een van de vele reisorganisaties in de stad.

 

Beste reistijd Cuzco & Machu Picchu

Het droge seizoen van april tot oktober belooft lekker en helder weer met temperaturen van 5 tot 20 graden (de nachten zijn vrij koel). Het regenseizoen begint in november en houdt aan tot mei, met het hoogtepunt tussen januari en maart. Tijdens deze maanden wordt de Machu Picchu trekking afgeraden vanwege de modder. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Ben jij enthousiast geworden over reizen naar Cuzco en de Machu Picchu trail?

Stuur een mail

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?