{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Roadtrip door de Verenigde Staten & Canada: onze beste tips

Bixby Creek bridge op California Highway 101, een kliff oversteken bij de oceaan

Onze beste tips voor een geweldig roadtrip avontuur in Noord-Amerika

Een roadtrip is nooit een slecht idee. Als je een groot avontuur door de VS of Canada plant; heb je vooral veel redenen om enthousiast te zijn, maar er zijn ook verschillende zaken om rekening mee te houden. In dit artikel delen we de beste tips om te gaan roadtrippen in Noord-Amerika zodat je jouw reis goed voorbereid start.

Lightblue Oldtimer Car By The Side Of The Road In A Desert Landscape In The USA
Op de weg in de VS
De Verenigde Staten zijn de ultieme roadtrip bestemming. Kilometers aan lege wegen, iconische bezienswaardigheden en nationale parken in overvloed: wij zijn er absoluut zeker van dat u zich niet zult vervelen. Op elke roadtrip (niet alleen in de VS) moet je veel stops maken. Het helpt bij het rijden van lange afstanden, maar we weten ook gewoon dat je route onderweg gegarandeerd prachtig is en dat je veel foto's zal maken. Roadtrip herinneringen voor later!

Veiligheid eerst!

Wanneer je naar een ander deel van de wereld reist, kunnen er andere regels van toepassing zijn als het gaat om een voertuig huren. We raden je dan ook ten zeerste aan om de voorwaarden van het huurcontract goed door te lezen, zodat je weet wat er toegestaan is en hoe je gedekt bent.

Daar bovenop raden we je aan om een reisverzekering te hebben afgesloten voor de dag van vertrek. Als je geen reisverzekering hebt, helpen wij je graag verder. Het is een kleine kost, maar zorgt voor gemoedsrust wanneer je duizenden kilometers rijdt.

De beste roadtrip tips van onze experts

Wanneer we onze reisadviseurs voor aanbevelingen vragen, komen er ontelbare adviezen naar boven. In dit artikel vind je verschillende van onze beste tips & tricks, zodat jouw roadtrip avontuur een groot succes wordt. 

View of desert and rocks taken through a car window

Redwood National Park
Nationale parken, monumenten en historische plaatsen
Het hele punt van een roadtrip is om meerdere plaatsen onderweg te bezoeken, toch? Zowel in de VS als in Canada betekent dit waarschijnlijk dat je verschillende nationale parken zal bezoeken. Gelukkig zijn er hier veel zaken om op te besparen. In de VS koop je een jaarlijkse pas om toegang te krijgen tot meer dan 59 Nationale Parken. Je bespaart hierdoor op toegangskosten, en het beste van alles: je kan het ook gebruiken voor andere monumenten en historische plaatsen. Het is best om deze pas op voorhand te kopen. Je kan zelfs op reisfora op zoek naar tweedehands passen, omdat ze geldig zijn voor een heel jaar en niet gebonden zijn aan één persoon. Voor Canada bestaat er geen all-in-one pas, maar je kan een Discovery Pass kopen waardoor je korting krijgt op de toegangsprijzen en andere voordelen.

Tip 1: De perfecte rijafstand

Heb je je ooit afgevraagd welke afstand het beste is voor een roadtrip? De gouden regel is ongeveer 180 kilometer per dag in totaal. Als je een 17-daagse tour in Californië plant, mag de afstand van je roadtrip niet langer zijn dan 17x180 = 3060 km. Hier zitten ook dagen in waarop er niet wordt gereden. Geloof ons, de regel werkt!

Tip 2: Ga tanken buiten de grote steden

Ook al is het veel goedkoper dan thuis, de gasprijzen in de Verenigde Staten en Canada zijn ook niet meer zo goedkoop als vroeger. Het is dus verstandiger om buiten de grote steden te tanken. Gasprijzen zijn vaak tot een dollar goedkoper per gallon (dat is 3,75 liter) als je steden zoals L.A., San Francisco, San Diego, Chicago... vermijdt. Een gemiddelde huurauto verbruikt 10-12 km/liter, en minder als de airconditioning aan staat.

Tip 3: Parkeerkosten voor 's nachts

Probeer te vermijden om je auto 's nachts te parkeren in de downtown buurt van grote steden. In steden zoals San Francisco, L.A., New York en Washington kost dit tussen 20 en 50 dollar per nacht. Ga op zoek naar accomodatie die gratis parking aanbiedt of verblijf net buiten de stad. Veel goedkoper, maar nog steeds dicht genoeg bij de stad om te gaan ontbijten bij Denny's.

Tip 4: Bespaar op cross-country autoverhuur

Als je van kust naar kust wil rijden, raden we je aan om van het westen naar het oosten te rijden (Californië naar New York). Het is een goedkopere optie, maar daarom niet minder leuk! De reden voor het prijsverschil is dat een auto huren goedkoper is om te starten in Californië, dan bij de Oostkust. 

Bison herd in Yellowstone National Park
Canada Jasper National Park Road
Op de weg in Canada
Rijden in Canada lijkt heel erg op de VS, met grote open wegen buiten de steden. Het is een erg rustig land om door te rijden, vooral in de zomer. In de winter is het iets lastiger omdat sneeuw en ijs een grote invloed kunnen hebben op hoe je huurauto reageert. Als je niet gewend bent aan rijden in winterse omstandigheden, is het beter om tijdens de zomer te gaan en zo te vermijden om vervelende vakantieverrassingen tegen te komen. Als je richting Montreal eiland (gedurende elke tijd van het jaar) rijdt, kijk dan even naar de bizarre verkeersregels. Het zal je aan het lachen maken, maar er eveneens voor zorgen dat je voorbereid bent op je bezoek.

Tip 5: Rijden op de California Highway 101

Als je naar Californië gaat is er een grote kans dat je de prachtige kustroute van highway 101 zal volgen. Het is de hype helemaal waard (als je genoeg stops maakt in gezellige kustdorpjes). Zorg ervoor dat je in zuidelijke richting rijdt van San Francisco naar Los Angeles, zodat je aan de kant van de weg die aan oceaan ligt rijdt en niet aan de kant met bergen. Zo heb je de mooiste zichten en kan je makkelijk stoppen aan de viewpoints. 

Bonus tip: bekijk altijd de staat van de weg voordat je gaat rijden op de California route 101. Het gebeurt wel vaker dat de weg afgesloten is door grondverschuivingen na hevige regen.

Tip 6: Seizoensgebondenheid – Yosemite National Park

De Tioga Pass in Yosemite National Park is gesloten van eind oktober tot midden mei door de weersomstandigheden in de winter. Als je de Sierra Nevadas voorbij moet buiten het hoogseizoen zal je ofwel in zuidelijke richting via Bakersfield moeten rijden (aan de kant van het Sequioa National Forest) of noordelijk via Reno om de bergketen voorbij te gaan. Dit zal iets langer duren, maar de uitzichten zijn het volledig waard!

Tip 7: Houd geld opzij voor de tolwegen

Verschillende staten in de VS hebben tolwegen. Deze zijn vaak sneller dan de gewone wegen, voornamelijk rond grote steden, maar ze kosten natuurlijk geld. Denk eraan om munten opzij te houden, want het is niet overal mogelijk om met een creditcard te betalen (maar in de meeste gevallen wel). Als je niet ter plaatse betaalt zal de prijs van de tolweg geregistreerd worden op je nummerplaat en wordt het bedrag afgetrokken van je creditcard via de verhuurmaatschappij van je auto. Opgelet, hier betaal je extra administratiekosten voor.

colorado-rocky-mountains-view-cover

Tip 8: Koop een GPS (en een ouderwetse wegenatlas)

Een GPS is een must. Als je er geen hebt, bereid je dan maar voor om te verdwalen. Hoe leuk het ook kan zijn om af en toe de weg kwijt te zijn, het blijft toch altijd leuker om op je bestemming te geraken. Je hebt verschillende opties voor een GPS.

  • Je kan er één huren bij je auto
  • Breng je eigen GPS van thuis mee (zie dat je zeker bent dat je de map van de VS en Canada hebt geïnstalleerd)
  • Koop er één in Wallmart wanneer je aankomt
  • Gebruik Google Maps op je telefoon (download "offline kaarten" voor je vertrek of koop een lokale simkaart met een VS/Canada data plan)

 

Wat je ook verkiest, een GPS is ongelooflijk waardevol. Maar de klassieke Rand McNally Road Atlas is zeker een uitstekende aanvulling voor het plannen en verkrijgen van een overzicht van je roadtrip. 

Geen fan van boeken en papier? De app MAPS.me heeft gedetailleerde (en gratis) kaarten die je offline kan downloaden. Je vindt er vaak de kleinste wandelpaadjes mee, en het heeft ons nog niet in de steek gelaten. Je kan het zelf gebruiken om verschillende stops te maken en je favoriete plaatsen te markeren.

 

Tip 9: Koop een koelbox voor je roadtrip

Voor 15-20 dollar kan je een fatsoenlijke koelbox vinden waardoor je altijd frisse drankjes en snacks hebt voor onderweg. Haal enkele ice packs of maak ze zelf; de meeste hotels hebben een ijsmachine. Breng zip-lock zakjes mee en vul ze ter plaatse. Simpel en gratis. Niet koud genoeg? Vul je koelbox met dry ice dat je kan vinden bij Costco's, Walmart's en zelfs tankstations en 7-11' locaties. Het is een goedkope en effectieve manier om je drankjes en snacks koud te houden voor de hele dag, zelfs wanneer je auto geparkeerd staat in de gloeiend hete zon van Death Valley.

Als je een camper van of mobilhome huurt zit er een ijskast of koelbox inbegrepen bij je wagen.

 

Tip 10: Breng een extra creditcard mee

Houd er bij het huren van een auto rekening mee dat sommige verhuurlocaties in Noord-Amerika geen debit card accepteren of de combinatie van een debit- en creditcard. Voor elk avontuur in het buitenland raden wij je aan om een internationale creditcard mee te nemen. Het zal je niet in de steek laten en het is een makkeljke manier om al je uitgaven op één plaats bij te houden. De meeste kaarten hebben ook een soort van (reis)verzekering, dus vergelijk de voorwaarden tussen de verschillende creditcards als je er nog geen hebt.

alaska-winter-lake-usa-cover

Tip 11: Lees de huurovereenkomst

We weten het, het is zo saai! Maar het is wel belangrijk om de voorwaarden van je huurovereenkomst te lezen voordat je het tekent. Autoverhuur bedrijven kunnen nogal agressief zijn in hun pogingen om extra producten, verzekeringen of upgrades te verkopen. Zorg er dus voor dat je niet tekent voor add-ons waar je niet om gevraagd hebt, want dan kun je het achteraf niet terugbetaald krijgen.

Tip 12: Reserveer delen van je accommodatie vooraf

Dit brengt ons terug bij het opstellen van een roadtrip-route voordat je vertrekt. Een roadtrip is het toppunt van vrijheid, maar houd er rekening mee dat als je enkele van de prachtige en ongelofelijke Nationale Parken wilt bezoeken, je wellicht vooraf accommodaties of campings in deze populaire locaties moet reserveren.

Accomodatie bij populaire Nationale Parken zoals Yosemite, Yellowstone, Grand Canyon, Arches, Zion en Bryce Canyon is vaak al 6 maanden opvoorhand uitverkocht wanneer je in de zomer gaat. Als je met een camper van of een mobilhome op reis bent, denk er dan ook aan om je kampeerplaats op voorhand te reserveren, want er kan een groot verschil zijn tussen locaties en faciliteiten.

Het is leuk om deze vaste punten in je route te hebben, met voldoende flexibiliteit tussen je stops om het gevoel van vrijheid te behouden en ruimte te laten voor spontane avonturen. 

Tip 13: Let op de verschillende verkeersregels

De meeste verkeersregels in Noord-Amerika zijn logisch voor Europeanen. Maar er zijn een paar zaken die je moet weten om niet te worden opgejaagd door andere bestuurders. 

Rechts afdraaien bij rood licht: In de VS en Canada mag je vaak naar rechts draaien, ook al sta je voor een rood licht. Wees voorzichtig voor het andere verkeer, want zij hebben natuurlijk voorrang op jou als zij groen licht hebben. Er zijn enkele lokale uitzonderingen, dus zoek zeker eerst de lokale verkeersregels op voor je de weg opgaat. Een belangrijke uitzondering is het eiland van Montreal in Canada. Hier betekent een rood licht ook echt rood, welke richting je ook uitgaat.

Let op schoolbussen in de VS: Het is opmerkelijk hoe streng de verkeerswetgeving rond schoolbussen is in de Verenigde Staten. Wanneer een schoolbus stopt aan de kant van de weg om passagiers op te pikken of te laten afstappen, moet al het verkeer stoppen. De meeste Amerikaanse schoolbussen hebben knipperborden en rode lichten om je hierop attent te maken, maar wat velen zich niet realiseren is dat dit ook geldt voor verkeer dat de andere kant op komt (tenzij er gescheiden rijbanen zijn). De boetes zijn redelijk hoog, dus als je twijfelt is het beter om voor de zekerheid te stoppen. Het voordeel is dat deze bussen felgeel zijn, dus je zal ze niet missen!

Zorg ervoor dat je de verkeerswetten en -regels in de staten waar je doorheen reist kent voordat je aan je reis begint. We willen niet dat een verkeersboete een groot gat in je reisbudget slaat, toch? 

Oh, en je mag niet geblinddoekt rijden in de staat Alabama. We vragen ons af hoe die wet ooit tot stand is gekomen... 

Panoramic highway 1 in California, hills on the right with an ocean view on the left

Kriebelt het om op roadtrip te gaan?

Wij helpen je met plannen! Gebruik onderstaande knop om je volgende avontuur vast te leggen.

Contacteer ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?