{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Do's en don'ts van een backpacker

meisje, zittend op een rots in de jungle van Sri Lanka

Met deze tips word jij de meest sympathieke backpacker!

Je neemt je gewoontes mee waar je ook heen gaat, maar als backpacker moet je hier toch voor waken. Natuurlijk zijn er een aantal valkuilen waar we allemaal terecht in kunnen komen, maar wat kan het effect hiervan zijn? De wereld is een mix van mooie culturen die enorm kunnen verschillen. Dit betekent tegenstrijdige meningen en gewoontes. Dat is ook wat reizen zo geweldig maakt, dat ja al deze culturen kunt ontdekken en leert waarderen!

Om andere culturen te respecteren zijn er enkele gewoontes die je beter thuis kunt laten. Met de volgende do's en don'ts gedraag jij je voortreffelijk op reis!

Alsjeblieft

Het maakt niet uit hoe hangry of grestresst je bent, het is nooit een goed idee om je frustraties op onschuldige bijstanders los te laten, zelfs als je bijna je vlucht mist. We zijn allemaal mensen, of we nu werken bij de drop-off op een luchthaven of bij de receptie in een hostel. Wij kunnen je garanderen dat je reis 100% leuker is als je aardig blijft en door een positieve bril kijkt.

Geef dieren de ruimte die ze nodig hebben

Deze is voor alle dierenliefhebbers! Hoe fluffy, lief en schattig ze ook zijn, ook dieren hebben hun ruimte nodig. Bekijk dat schattige katje, die lieve puppy of dat aapje van een afstand zonder ze te storen (vooral in het wild!). Ook zonder die dierenselfie zal je reis geweldig zijn.

tre kängurur på en strand i australien

Wees geduldig

Sommige mensen gaan langzamer dan jij. Anderen sneller. Sommigen staan graag in de rij. Anderen niet. Als je op reis gaat, wordt je geduld op de proef gesteld, dat staat vast, maar accepteer de situatie hoe die is. Zo werkt het nu eenmaal in het land waar je op reis bent. Dus bekijk het positief en zie de bijzondere kant van de situatie in en geniet ervan dat je dit mee mag maken.

Behandel mensen niet als attracties

Foto's zijn veel interessanter met mensen erop, dat weten we. Maar wat zou jij ervan vinden als je onbewust op een foto zou staan die vervolgens het hele internet over gaat? Niet zo tof, toch? Vraag daarom eerst om toestemming voordat je een foto neemt van een local.

munkar vid angkor wat i kambodja

Wees tolerant

Laat alle vooroordelen thuis. Reizen gaat over het ontmoeten van mensen en culturen die anders zijn dan je gewend bent. Heb nog niet meteen je oordeel klaar, maar wees tolerant en probeer meer te leren over de verschillen in waarden, meningen en levensstijlen.

Kleed je volgens de norm

Ontdek wat geschikt is om te dragen in het land waar je naartoe gaat of de plaatsen die je wilt bezoeken. Of dit nu betekent dat je een lange broek moet dragen in 35 graden hitte of de klassieke backpacker-outfit (ja, die harembroek) moet vervangen voor een netter geklede look. Je kleden volgens de norm toont respect naar de lokale bevolking en cultuur.

man i yogjakarta vid templet borobudur

Leer de gebruiken

Er zijn veel valkuilen om te vermijden bij deze tip, maar door te onderzoeken wat de gebruiken zijn op de plek die je gaat bezoeken, kun je deze vermijden. Mag je hier drinken? Begroet je met een handdruk of een kus op de wang? Door een idee te hebben van de gebruiken van de lokale bevolking zullen zowel jij als de mensen om je heen zich prettiger voelen.

Leer de basics van de taal

Als je de taal die wordt gesproken in het land dat je bezoekt nog niet kent, is het best leuk om toch een aantal basiszinnen te leren. 'Hallo' en 'dankjewel' kunnen zeggen is niet alleen beleefd maar kan ook tot leuke gesprekken leiden (ookal is dit vaak handen- en voetenwerk). De lokale bevolking kan je de beste reistips geven en je hebt niks te verliezen!

tjej står vid en neonskylt i tokyo, japan

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?