{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Een backpack kopen, afstellen en inpakken

Klaar om op reis te gaan | Een backpack kopen, afstellen en inpakken | Waar let je op? | KILROY

Een backpack kopen, afstellen en inpakken | Waar let je op?

Dit is Lotte en ze heeft het geluk dat ze binnenkort op reis naar Vietnam gaat. Ook gaat ze volgend jaar naar Nieuw-Zeeland en wil daar een meerdaagse trekking maken en ook staat Zuid-Amerika hoog op haar lijst. Wij gingen naar onze vrienden van Bever in Amsterdam om een geschikte backpack te vinden! 

Wil jij ook binnenkort een backpackreis maken, maar weet je nog niet precies waarheen? Bekijk hier wat reisinspiratie

Backpack uitzoeken met KILROY

Backpack kopen - waar let je op?

Brett van Bever is zelf outdoor/backpackfanaat en kon ons goed adviseren. Het eerste dat we wilden weten was hoe groot Lotte's tas moest worden. Brett geeft aan dat de ene persoon nou eenmaal meer spullen nodig heeft dan de ander en groot genoeg moet zijn.

Het is belangrijk dat de backpack goed aansluit bij de lengte van je torso. Meet vanaf je heupen tot aan je rugwervel dat een beetje uitsteekt ter hoogte van je schouders:

XS = tot 40 cm
S = 40 cm - 45 cm
M = 45 cm - 50 cm
L = meer dan 50 cm

Als je gaat backpacken dan is comfort erg belangrijk - een verkeerde backpack kost namelijk veel energie. Ook een verkeerd afgestelde backpack kost veel energie. Een backpack moet op je botten rusten in plaats van op je spieren. 

Tip: pas in de winkel meerdere backpacks, zodat je kunt vergelijken!

Een backpack afstellen

Je weet pas of een backpack lekker zit als je een backpack goed afstelt. Lotte heeft inmiddels een paar backpacks geprobeerd en loopt telkens vier stappen door. Maak voordat je een backpack opdoet alle bandjes los, zodat je helemaal opnieuw kunt beginnen. Ook is het handig in de winkel wat spullen in je tas te doen, zodat je ook weet hoe het is als je backpack zwaarder is.

Afbeelding 1:
80% van het gewicht van een goed afgestelde backpack rust op je heupen. Laat de backpack op je botten van je heupen/bekken rusten en sluit de heupband. Dit mag goed strak, maar niet zodat je geen adem meer krijgt.

Afbeelding 2:
Als de band wat stroef is, dan kun je het beste kruislings afstellen – dus je hand op de ene kant en afstellen met de andere hand.

Afbeelding 3:
Op de heupband zitten ook kleinere stabilizer bandjes, waar je het gewicht van de rugzak op je heupen kunt laten rusten. Trek deze ook aan.
Backpack inpakken met KILROY

Afbeelding 4:
Je zult voelen dat je rugzak erg naar achter hangt, trek daarom de schouderbanden vast. Let op: begin met de schouderbanden, voordat je de kleine stabilizer bandjes bovenaan afstelt. Ga recht op staan met je schouders naar achter en trek de schouderbanden aan. 

Afbeelding 5:
Stel de hierna de stabilizer bandjes af van de hengsels – dit zijn de kleine bandjes bij de schouderbanden. Deze verplaatsen het gewicht van de rugzak naar je rugwervel, waardoor je backpack op je botten rust en je geen spierkracht gebruikt bij het dragen van je backpack. 

Afbeelding 6:
De backpack zit het meest comfortabel als de schouderband en de stabilizer bandjes ongeveer in een hoek van 45 graden zitten.
Backpack inpakken met KILROY

Optioneel: er is ook nog een gespje aan de voorkant. Deze kun je voor extra ondersteuning vast doen. Vrouwen, let wel even op de positie van deze gesp – deze hoort ten hoogte van je borstbeen te zitten. Dat ademt een stuk beter en zit prettiger.

Je hoeft bij het dragen van een backpack die goed zit geen spieren te gebruiken.

Een backpack inpakken

Brett is een echte outdoorfanaat en heeft veel ervaring met het inpakken van zijn backpack. Hij legt uit dat er een immer conflict is tussen het verspreiden van het gewicht in de tas en het vinden van een prettige indeling van spullen die je vaak gebruikt of niet. Het beste pak je je backpack in als op het plaatje hieronder. Als je backpack niet vol is, houd dan de compartimenten voor de lichte items leeg.

Backpack inpakken met KILROY

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van je backpack en hoe je hem in moet pakken, wordt het hoog tijd om een reisbestemming uit te zoeken. Je kunt ook langskomen om samen met een van onze reisadviseurs je reis samen te stellen.

Maak een afspraak

 

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?