{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Hoe ontmoet je locals tijdens je reis door Japan

Koenji Street In Tokyo, Japan

Japanners staan erom bekend om gereserveerd en introvert te zijn. Hoe ontmoet je dan locals tijdens je trip?

Japan is meer dan een bestemming voor sightseeing en eten. Het is een land met een rijke en diverse cultuur, dat toeristen met open armen ontvangt. Maar hoe ga je verder dan de tourist traps en sluit je vriendschappen met locals? Geen zorgen, wij helpen je verder. Hier zijn vijf toffe en gemakkelijke manieren om contact te leggen met de geweldige inwoners van Japan. 

Food Stalls And Market Near Senso Ji Temple In Tokyo
Tokio is de beste plaats om je reis door Japan te starten
Niet alleen omdat het makkeljiker is om locals te onmoeten in grote steden, maar het is ook een geweldige plaats om aan alle Japanse gewoontes en wonderen te wennen.
5 unieke dingen die je moet proberen als je in Tokio bent

1. Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende - bars!

Een van de beste manieren om de lokale bevolking te ontmoeten is door het nachtleven te verkennen, vooral de izakayas. Izakayas zijn traditionele Japanse pubs die eten en drinken serveren, en ze zijn erg populair onder de lokale bevolking. Het zijn ook geweldige plekken om te socializen en nieuwe vrienden te maken, omdat de sfeer er meestal levendig en vriendelijk is. Hier volgen enkele tips over hoe je kunt genieten van de izakaya-cultuur en Japanners kunt ontmoeten:

  • Wees avontuurlijk en probeer nieuwe dingen. Izakayas zijn een geweldige kans om verschillende soorten Japans eten en drinken te proeven, zoals sake, shochu, bier of pruimenwijn. Wees niet bang om de persoon naast je aan de bar om suggesties te vragen, want meestal delen ze die graag.
  • Wees vriendelijk en ruimdenkend. Izakayas zijn de perfecte plek om een praatje te maken met de lokale bevolking en meer te weten te komen over hun leven, meningen en interesses. Je kunt een gesprek beginnen door een compliment te geven of te vragen naar hun eten of drinken, te vragen naar hun favoriete plekken om te bezoeken in Japan, of je eigen reisverhalen te delen. Misschien vind je wel raakvlakken of leer je iets nieuws. Zoals altijd in Japan (en eigenlijk overal) - wees beleefd en respectvol!
  • Maak plezier en geniet van de ervaring. Izakayas zijn bedoeld als leuke en ontspannende plekken waar je kunt genieten van lekker eten, drinken en gezelschap. Wees niet verlegen of nerveus, blijf gewoon jezelf en heb een leuke tijd. Misschien maak je wel nieuwe vrienden of vind je zelfs een lokale gids die je wegwijs kan maken in de stad. Je weet nooit wat er kan gebeuren in een izakaya!
Groep mensen rond verschillende tafels in een Izakaya in Japan

2. Laat je beste zangstem horen in de karaoke met je nieuwe vrienden

Een van de beste manieren om de lokale bevolking van Japan te ontmoeten tijdens het reizen is door met ze mee te doen aan een van hun favoriete bezigheden: karaoke. Karaoke is een groot deel van de Japanse cultuur, en veel mensen gaan naar karaokebars na het werk of in het weekend om te ontspannen, te socializen en vooral plezier te maken. Overal in Japan vind je karaokebars en ze bieden een verscheidenheid aan liedjes, genres en talen. Sommige karaokebars hebben zelfs kostuums, attributen en special effects om je optreden leuker te maken.

Als je karaoke wilt ervaren met de lokale bevolking, heb je een paar opties. Je kunt naar een openbare karaokebar gaan, waar je voor onbekenden kunt zingen en misschien nieuwe vrienden kunt maken. Je kunt ook naar een privékaraoke gaan, waar je een cabine huurt voor jezelf of voor een groep mensen. Dit is comfortabeler en intiemer, en je kunt locals uitnodigen om met je mee te doen of hen vragen om je in hun karaokeruimte uit te nodigen. Hoe dan ook, je zult veel plezier hebben en de lokale bevolking beter leren kennen.

Karaoke is niet zomaar een casual activiteit in Japan, maar wordt heel serieus genomen! Japanners oefenen veel en geven elkaar feedback. Verschiet dus niet als ze commentaar geven op je toonhoogte, toon of uitspraak. Ze proberen niet onbeleefd te zijn, maar helpen je om te verbeteren. Ze verwachten ook dat jij hetzelfde voor hen doet. Wees dus niet verlegen en doe je best. Misschien maak je indruk met je talent of maak je ze aan het lachen met je enthousiasme.

Karaoke is een geweldige manier om de Japanse bevolking te ontmoeten terwijl je reist, omdat het leuk, gemakkelijk en toegankelijk is. Je hoeft geen vloeiend Japans te spreken of veel over hun cultuur te weten om van karaoke te genieten. Je hoeft alleen maar bereid te zijn om te zingen, te luisteren en te leren. Je zult merken dat karaoke een universele taal is die het ijs kan breken en banden kan creëren tussen mensen met verschillende achtergronden.

Man houdt een microfoon vast terwijl hij karaoke zingt in Japan

3. Ga naar lokale festivals

De kalender van Japan staat vol met festivals, en ze zijn niet alleen voor de lokale bevolking - ze willen jou er ook bij hebben! Van kersenbloesemvieringen tot levendige matsuri (traditionele festivals), deze evenementen zijn een geweldige manier om dichter bij Japanners te komen.

Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Enkele van onze suggesties voor toffe Japanse festivals (afhankelijk van wanneer je op bezoek bent) zijn Sanja Matsuri in Tokio, het Daito Ohara waterfestival in Ohara en het Hitaki Sai vuurfestival in Kyoto - maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties!

  • Sanja Matsuri is een Shinto festival dat jaarlijks wordt gehouden in Tokio, Japan. Shinto festivals zijn een combinatie van heilige rituelen en feestelijke vieringen, waarbij het feestelijke gedeelte vaak gepaard gaat met veel drank. Sanja Matsuri wordt beschouwd als een van de wildste en grootste Shinto-festivals in Japan. Het wordt elk derde weekend van mei gehouden bij Asakusa Shrine en trekt elk jaar 1,5 tot 2 miljoen mensen!

  • Daito Ohara is een van de meer ongebruikelijke Japanse festivals dat in februari plaatsvindt in Ichinoseki, Iwate. Tijdens dit festival lopen mannen, die beschouwd worden op een traditioneel ongelukkige leeftijd te zijn, naakt door de stad terwijl mensen langs de route hen met koud water besprenkelen. De ongelukkige man die voorop loopt draagt een spandoek met de tekst "prayers for the prevention of fire". Het festival gaat terug tot 1657, toen er een grote brand was in Edo. Er wordt gezegd dat de datum van de grote branden die de straten van Edo verwoestten, werd aangewezen als een ongeluksdag, en het festival werd gestart om zowel te bidden voor als het bewustzijn te verhogen van brandpreventie.

  • Het Hitaki Sai vuurfestival is een spectaculair evenement dat elk jaar op 8 november plaatsvindt in de Fushimi Inari Shrine in Kyoto. Het heiligdom is beroemd om zijn duizenden torii poorten die naar de heilige berg leiden. Tijdens dit festival worden bundels met gebedsstokken met daarop de wensen van aanbidders aangestoken op drie vreugdevuren, omdat men gelooft dat een heilig vuur de zonden van mensen zuivert en wensen vervult. De hitte en vlammen zorgen voor een dramatisch decor terwijl priesters voor elk vuur reinigingsrituelen uitvoeren met water, zout en sakaki bladeren. Heilige kagura-dansen worden tussendoor uitgevoerd door priesteressen die gouden bellen dragen, totdat het laatste gebedsstokje in het vuur wordt gegooid.
Grote menigte gekleed in traditionele kleding tijdens de Sanja Matsuri viering bij de Sensoji tempel in het centrum van Tokio

4. Vraag aan de lokale bevolking waar je moet eten

Een van de beste manieren om tijdens je reis door Japan de plaatselijke bevolking te ontmoeten, is door ze te vragen waar je best gaat eten. Japanners zijn erg trots op hun keuken en delen die graag met bezoekers. Als je beleefd bent en interesse toont in hun cultuur, zullen ze je vaak uitnodigen op een van hun favoriete plekjes. Zo kun je genieten van authentiek eten, meer leren over de lokale gebruiken en nieuwe vrienden maken. Misschien krijg je zelfs wat insider tips over wat er in de omgeving te zien en te doen is.

Typisch Japans eten op een bord

5. Probeer zoveel mogelijk ervaringen en activiteiten uit

Japan heeft een schat aan ervaringen die worden georganiseerd door de lokale bevolking, van theeceremonies tot samoeraiklassen en leren hoe je sushi maakt. Het is een geweldige manier om de Japanse cultuur vanuit verschillende invalshoeken te leren kennen en vragen te stellen aan je gastheren. Daarom raden we je echt aan om zoveel mogelijk verschillende dingen te proberen als je agenda en budget toelaten. Denk gewoon: "Hoe vaak zal ik weer in Japan zijn?!".

Is je budget iets beperkter? Geen stress! Onze favoriete optie om bezienswaardigheden te bezoeken met de lokale bevolking (niet alleen in Japan!) is eigenlijk gratis! Maak kennis met Guruwalk - een platform dat reizigers in contact brengt met lokale gidsen die gratis wandeltochten aanbieden in verschillende steden over de hele wereld. De ''guru's'' weten alles over hun stad en vertellen je er graag alles over. Ideaal voor wie op zoek is naar de echte verborgen parels. In Japan kun je je aanmelden voor Guruwalks in de grotere steden, en zelfs als je alleen reist, ben je welkom om je aan te melden. Sommige gaan over een specifieke buurt, tempel of andere attractie en andere tours zijn wat breder. Het is de perfecte manier om vragen te stellen, tips te krijgen en vrienden te worden met je gids en andere reizigers (als er meer hebben ingeschreven voor dezelfde tour).

Twee mensen in samoeraikleding staan in een typische Japanse tempel met zwaarden in hun handen op een houten vloer.

6. Omarm de lokale gastvrijheid in een Minshuku

Een van de beste manieren om tijdens je reis de lokale bevolking te ontmoeten, is door te verblijven in een minshuku. Dit is een soort accommodatie die lijkt op een gezinswoning. Een minshuku wordt meestal gerund door een lokale familie die je verwelkomt in hun huis en je behandelt als een van henzelf. Je ervaart de authentieke Japanse levensstijl, zoals slapen op futons, huisgemaakte maaltijden eten en genieten van een Japans bad. Je krijgt ook de kans om met je gastheren te praten en meer te leren over hun cultuur, geschiedenis en dagelijks leven. Een minshuku is een geweldige optie voor reizigers die zich willen onderdompelen in de lokale gemeenschap en onderweg nieuwe vrienden willen maken.

Minshuku zijn meestal klein met maar een paar kamers. De voorzieningen op de kamers zijn eenvoudig en bestaan meestal uit een kleine televisie, een kleine tafel, een verwarming, een theeset en handdoeken. Sommige oudere minshuku hebben geen sloten op de kamerdeuren. Avondeten en ontbijt zijn vaak inbegrepen en worden meestal geserveerd in een gemeenschappelijke eetzaal. Je zult vaak geen minshuku vinden in een metropool als Tokio, maar buiten de grotere steden zijn er genoeg in de buurt van gebieden die vaak door reizigers worden bezocht, zoals warmwaterbronnen, skigebieden en in de bergen. Minshukus zijn ook vaak te vinden in kleinere steden en dorpen op het platteland of aan zee. Als je de tijd hebt om Honshu (het hoofdeiland van Japan) goed te verkennen, raden we je aan om een minshuku te boeken in de steden rond Shirakawa-go en Gokayama, waar je kunt overnachten in een historische en traditionele boerderij.

Man met grote rugzak staat in een slaapkamer in zijn Japanse accommodatie en kijkt rond

Bonus tip: wees open en blijf jezelf!

In een land waar beleefdheid heerst, is authenticiteit de sleutel. Deel je verhalen, vraag naar hun verhalen en stress niet over culturele nuances - ze waarderen de moeite. Japan gaat niet alleen over plaatsen; het gaat over de mensen. Duik in het lokale ritme, stap uit je comfortzone en zie hoe je Japan-avontuur verandert in een avontuur van vriendschappen en culturele uitwisseling. Veilige reis en zeg maar sayonara tegen de zoveelste toerist zijn!

Man spreidt zijn armen op een plein in Tokio met grote billboards met Japanse animatiefiguren op gebouwen op de achtergrond

Ontwerp je eigen reis naar Japan met KILROY

Heb je al zin om naar Japan te reizen? Wij kunnen je helpen! Met veel coole ervaringen, insidertips en geweldige routes zorgen wij ervoor dat je het meeste waar voor je geld krijgt. Contacteer ons en kickstart je avontuur!

CONTACTEER ONS

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?