{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


5 unieke dingen die je moet proberen als je in Tokio bent

Het nachtleven en neonlichten in het centrum van Tokio

Japan is de meester van het eigenzinnige en het gekke, dus waarom niet deze vijf activiteiten te proberen?

Vergeet de highlights, berg je reisgidsen op: soms heb je gewoon behoefte aan het onverwachte. Gelukkig heeft Tokio genoeg hier genoeg van. Hieronder zijn enkele suggesties, van de tientallen waaruit we konden kiezen.

kyoto-japan-geisha-walking-on-street-cover
Meer inspiratie voor Japan
Er is meer in Japan dan alleen Tokio. Hoeveel meer? Nou, we hebben genoeg tips om je op weg te helpen. Onze blog over de contrasten die je in heel Japan vindt, is voldoende als je een breder overzicht wil van wat er in het land te zien en te doen is en hoe je je kunt verplaatsen. Volg ons op een treinreis van het hypermoderne Tokio naar het historische Kyoto en Hiroshima. Allemaal aan boord!
Bezoek Japan in 2023

Wat maakt Tokio zo speciaal?

Tokio is een bruisende stad die futuristische technologie combineert met traditionele cultuur. Het is waar neonlichten en oude tempels elkaar kruisen en waar op elke hoek culinaire avonturen wachten. Deze stad slaapt nooit. Met winkeldistricten als Shibuya en Ginza, die je de hele dag op de been houden en monumenten als de Tokyo Tower en het Keizerlijk Paleis, die je de adem benemen en geweldige foto's opleveren. Kunstliefhebbers kunnen in Tokio ook hun hart ophalen, met musea en galerieën die het beste van de Japanse creativiteit laten zien. Als het tijd is om te pauzeren, laat de spirituele kant van de stad zich zien in de vele heiligdommen en tempels. Het is de coolste mix van oud en nieuw in Tokio, de stad die altijd in beweging is.

Met alle bezienswaardigheden die er zijn, is het gemakkelijk om alle geweldige ervaringen te vergeten die in alle hoeken van de stad te vinden zijn. Deze vijf suggesties gaan over wat Japan, Japan maakt. Zonder te vervallen in clichés en stereotypen. Als je zover gereisd hebt, kun je maar beter een beetje lokale cultuur in je opnemen!

Shibuya crossing in the city centre of Tokyo, Japan

1. Zing je longen uit je lijf in een karaokebar

Wist je al dat Japan de bakermat is van de karaoke? Nu wel! De Japanners nemen hun karaoke zeer serieus, met verschillende nationale ketens van Karaoke "bars" om te bezoeken, zoals Joysound, Big Echo en Manekineko. De meeste plaatsen zijn echter niet zoals de karaokebars die we in het westen kennen en liefhebben, waar je dronken vrienden Bohemian Rhapsody zingen alsof er geen morgen meer is. Niets van dat alles, want de karaokebars in Tokio zijn meestal privé. Jij en degene die je meebrengt krijgen een eigen kamer, met een scherm en microfoons. Je hoeft jezelf dus niet voor schut te zetten voor vreemden als je dat niet wil, tenzij je erheen besluit te gaan met een groepje vreemden uit je hostel. Je kunt zelfs een eenpersoonskamer krijgen! Er is natuurlijk veel J-pop, maar als je daar niet bekend mee bent kan je ook een westers nummer zingen, alle klassiekers die je wilt zijn er. Ze serveren ook eten en drinken, dus je kunt een complete avond uit hebben zonder je privé-karaokekamer te verlaten. Wij zeggen, ga ervoor en omarm de Japanse karaokecultuur, je zal in lange tijd al niet meer zo'n plezier hebben gehad. 

A Joysound karaoke bar in downtown Tokyo, Japan

2. Word een samoerai voor een dag

Leer de trucen van de krijger bij een bezoek aan Japan. Het lijkt misschien de meest voor de hand liggende toeristenval, maar het is een geweldige manier om veel inzicht te krijgen in de Japanse cultuur en geschiedenis. Samoeraitraining is veel meer dan je verkleden en poseren voor het verplichte Instagram-moment. Je krijgt de kans om de ware betekenis van de Samoerai-code te begrijpen, die het belang van zelfdiscipline, respect en loyaliteit benadrukt. Er komt meer bij kijken dan alleen meester zijn over het zwaard, want een heldere en gefocuste geest (bereikt door meditatietechnieken) is van vitaal belang. Omdat het maar voor één dag is, krijg je een basisintroductie voordat je het zelf gaat proberen, als je dat wilt natuurlijk. Je krijgt een voorproefje van de traditionele kant van Japan en hopelijk neem je wat van de mentale veerkracht mee in je dagelijks leven!

P.s. Als je het vooral voor de zwaarden doet, bezoek dan een traditionele Japanse smid. Bij sommigen kan je zelfs je eigen gepersonaliseerde zwaard of mes maken, het perfecte aandenken aan je avonturen in Japan.

Travellers partaking in Samurai training in Japan

3. Speel spelletjes in een Japanse arcadehal

Japan is het land dat arcades groot heeft gemaakt. Bedrijven als Sega en Taito definieerden de arcadehal en doen dat nog steeds. Prijsspellen met populaire anime-figuren of gewoon een spelletje Mario Kart, deze kleurrijke speelruimtes zitten vol met de nieuwste spellen en technologie tegen een lage prijs. Je betaalt niet voor toegang, alleen voor het spel dat je speelt, dus je hebt zelf in de hand hoeveel je uitgeeft. Dit maakt arcades tot een van de favoriete hangplekken voor Japanse jongeren.

Gamen wordt gezien als een gemeenschapsding, maar het is ook makkelijk om in je eentje een arcadehal te bezoeken. Er zijn tal van single- en multiplayergames om te proberen. Of je nu een doorgewinterde gamer bent of gewoon op zoek naar een leuk avondje uit, Japanse arcades hebben iets voor elk niveau. Het aanbod hangt af van het type en merk arcadehal waar je naartoe gaat, maar in de funky wijk Akihabara hoef je nooit ver te gaan om er een te vinden. Het moeilijkste zal zijn om een keuze te maken welke arcadehal het wordt. Klaar om de Japanse popcultuur in de vingers te krijgen en met veel plezier gekke prijzen te winnen? Pak een hoop Japanse yens en maak je klaar voor een level omhoog in een Japanse speelhal!

People playing inside a Taito Game Station in Tokyo, Japan

4. Geniet van een authentieke Japanse show

Dompel jezelf onder in de schoonheid van de Japanse cultuur met een authentieke voorstelling van Kabuki, Noh of Bunraku. Deze traditionele kunstvormen bieden een unieke ervaring en tonen het rijke erfgoed van Japan door middel van kleurrijke kostuums, ingewikkelde make-up, betoverende muziek en dramatische verhalen. Of je nu een theaterliefhebber bent of gewoon op zoek naar iets nieuws en anders, je wordt meegenomen naar een andere wereld wanneer je een voorstelling bijwoont. Het is de magie van de Japanse cultuur, en gewoon een must-do bij een bezoek aan Tokio. Gelukkig is het niet moeilijk om iets leuks te vinden, want in Tokio zijn er vaak festivals en straatvoorstellingen in de parken of op drukke pleinen. Kijk op de GoTokyo evenementenkalender om te zien wat er te doen is tijdens jouw bezoek.

A selection of Japanese theatre masks

5. Probeer een van de vele heerlijke themacafés

Als iets populair wordt, is het aan de Japanners om het naar een hoger niveau te tillen en Tokio is het absolute epicentrum van die mentaliteit. Het kattencafé is een goed voorbeeld van deze rage, met een verscheidenheid aan dierencafés (uilen, capibaras...), die overal in Tokio opduiken. Hoewel we hier niet per se dierengerelateerde activiteiten willen aanbevelen, zijn er genoeg andere themacafés die te cool zijn om te laten schieten! Helaas is het beroemde robotrestaurant gesloten, maar het Pokémon Café (vooraf reserveren!) of het Alice in Fantasy Book restaurant in Shinjuku raden wij ten zeerste aan. Met een beetje onderzoek is het makkelijk om iets cools uit te zoeken!

Robot themed restaurant in Tokyo, Japan

Wil je meer van Japan zien?

Je hebt geluk, onze reisexperts kunnen je erheen brengen! Plan je perfect reis door Japan samen met ons team en geniet van alles wat dit land te bieden heeft. Schrijf ons over je plannen en dromen en wij gaan daarmee aan de slag

Email ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?