{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

tokyo-japan-street-covered-in-neon-lights
tokyo-japan-sensjo-ji-flowers-temple-cover

Reizen naar Tokyo

Tokyo heeft veel interessante bezienswaardigheden en monumenten, die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Tussen de enorme gebouwen, de honderden spoorwegen, metrolijnen, stations en miljoenen mensen is het moeilijk om niet te verdwalen. Een van de 12,8 miljoen inwoners helpen je vast graag om de weg weer terug te vinden. 

Vroeger was Tokyo een klein vissersdorp en heette Edo, dat riviermonding of estuarium betekent. Toen Edo in 1868 de keizerlijke hoofdstad van Japan werd, veranderde de naam in Tokyo. Het is een zeer veilige stad en er is weinig criminaliteit. De taal kan wel een probleem zijn, omdat maar weinig Japanners (goed) Engels spreken. Menu's zijn alleen in het Japans en informatieborden zijn voor ons onbegrijpelijk.

Kom langs en plan je reis

 

Shibuya

Tokyo is een modern gebied. Van Japanse tieners is het bekend dat zij zeer 'up-to-date' zijn met de laatste trends in elektronica en mode. Shibuya is een van Tokyo's meest kleurrijke en drukste wijken en de bakermat van veel van Japanse mode- en entertainmentindustrie trends. Shibuya is ook een van de meest dichtbevolkte gebieden van Tokyo. Het is verbazingwekkend om rond te lopen in deze fantastische, gave wijk en om alleen maar te kijken naar alle borden, geluiden en mensen die alle kanten op gaan.

 

Bezienswaardigheden Tokyo

Het Keizerlijk Paleis of Imperial Palace is een echte must see. In het midden van alle chaos en hectiek in Tokyo, vind je dit paleis in een enorm groot, prachtig park. Helaas kun je niet bij de binnenste muren van het paleis komen, maar je kunt er omheen lopen door het park. Als je er in maart/april bent, bloeit de kersenbloesem en is het park adembenemend mooi.

In 'Electric City' in Akihabara kan je alle soorten elektronica vinden. Als er een gadget is die je graag wilt hebben, moet je die hier zoeken. Alles is hier goedkoper dan thuis of in de rest van Tokyo. Afdingen gaat hier niet, alle prijzen staan vast.

Tokyo Tower (333 meter) is hoger dan zijn model, de Eiffeltoren in Parijs, en de hoogste zelf ondersteunende stalen toren ter wereld. De toren werd voltooid in het jaar 1958 en staat symbool voor de wedergeboorte van Japan als economische grootmacht. Tegenwoordig dient de toren als een televisie- en radioantenne en als toeristische attractie. Bezoekers kunnen naar boven naar het observatorium op 150 meter en naar het speciale observatorium op 250 meter hoogte, van daaruit heb je een prachtig uitzicht over Tokyo. Onder goede weersomstandigheden, is zelfs Mount Fuji te zien in de verte. Tokyo heeft niet alleen haar eigen Eiffeltoren kopie, maar ook haar eigen Vrijheidsbeeld. Neem de trein over de enorme Regenboog brug naar de nieuwe Odaiba wijk, waar veel grote shop complexen te vinden zijn.

 

Rondreizen in Tokyo

Tokyo heeft het meest ontwikkelde trein- en metrostelsel in de wereld. Op het eerste blik lijkt het totale chaos, maar wanneer je het systeem door begint te krijgen is het een perfecte manier om rond te reizen door deze grote stad.

 

Excursies in Tokyo

Wil je meer zien en leren over deze immense stad? Kies dan voor een van de vele (meerdaagse) excursies of groepsreizen die je in Tokyo kan ondernemen. Bezoek de highlights en combineer een bezoek wellicht met een andere toffe stad zoals Kyoto.

 

Beste reistijd Tokyo

Tokyo heeft een gematigd zeeklimaat. De winters zijn vrij droog en de zomers zijn daarentegen warm en nattig. De stad is het beste te bezoeken in de lente en het begin van de zomer. Na deze periode is er meer kans op hevige regen en orkanen of tropische stormen. Lees meer over de beste reistijd per maand bij onze reiskalender.

Meer weten? Mail ons

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?