{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


10 handige apps voor backpackers

philippines-alona-beach-drinking

10 handige apps voor backpackers

Ga op reis en neem mee…apps! Deze handige apps komen iedere backpacker van pas. Sommige zijn zelfs zonder internetverbinding te gebruiken zodat je ook in de middle of nowhere beschikt over deze handige snufjes. Na talrijke apps te hebben geprobeerd, hebben we er tien voor je geselecteerd.

1. Packing

Deze app is zeer mooi vormgegeven en simpel in gebruik. Je kunt  zelf snel checklists genereren voor iedere trip die je gaat maken. Er zijn al veel checklists voor je aangemaakt, maar je kunt ze ook handmatig invoeren. Er zijn checklists met zaken die je moet doen voor vertrek, welke kleding je mee moet nemen, medische checklists, welke gadgets je niet moet vergeten en nog veel meer.

Download: Packing (€0,89 iOS)

2. Backpacking Checklists

Deze checklist is speciaal gemaakt voor backpackers. Iets minder mooi vormgegeven en wat lastigere te navigeren dan bovenstaande app. Maar daar staat tegenover dat de checklist meer dan 250 items bevat die speciaal voor backpackers geselecteerd zijn.

Download: Backpacking Checklists (€0,99 iOS)

Backpack inpakken met KILROY

3. Wordpower serie

Verschillende apps waarmee je basiskennis van diverse talen kunt op doen. Door middel van flashcards, audio voorbeelden en video's. Om verder dan de eerste les te komen moet je helaas wel een premium account aanmaken. Maar dat is het op zich waard. De lessen zijn kort maar krachtig en de app is goed te navigeren.

Download: Wordpower serie (gratis, premium versie kost €5,99 iOS)

4. ISpeech

Een app waarmee je zowel ingesproken als geschreven tekst kunt vertalen. De ingesproken teksten willen nog wel eens voor een verwarrende vertaling zorgen, maar verder is het een fijne app. Je kunt de app ook de vertaalde tekst laten uitspreken. Er zijn zo'n 18 talen beschikbaar om naar te vertalen. Er zit er dus vast eentje bij waarmee je je verstaanbaar kunt maken in het land van bestemming.

Website: ISpeech 

5. Oanda Currency

Een strak vormgegeven en zeer overzichtelijke app. Valuta zijn makkelijk te converteren. Je kunt daarnaast ook kiezen uit verschillende tarieven waarmee de valuta omgerekend worden. Bijvoorbeeld de gemiddelde bank of credit card tarieven.

Website: Oanda Currency (gratis)

6. XE Currency

Handige app om valuta om te rekenen. Je ziet in een oogopslag hoeveel 1 euro waard is in verschillende door jou geselecteerde valuta. Als je een rondreis gaat maken kun je dus van te voren al de valuta van de verschillende landen selecteren. Deze app heeft ook de optie om zelf een omreken tarief te kiezen.

Download: XE Currency (gratis, iOS/Android/Blackberry/Windows Phone)

7. First Aid American Red Cross

Zeer mooie app met alle informatie die je nodig hebt in geval van nood. Van allergie & vergiftiging tot zonnesteek & onderkoeling. Je kunt de app gebruiken om EHBO te leren, te oefenen en je kennis erover te testen. Daarnaast is er een speciale knop die je kunt gebruiken in geval van nood. Wanneer je daar op drukt krijg je direct alle informatie en aanwijzingen die je in een bepaald geval nodig hebt. Tot slot is het nog goed om te weten dat de app ook informatie geeft over wat je moet doen bij bijvoorbeeld aardbevingen, overstromingen of een hittegolf.

Download: First Aid American Red Cross (gratis, iOS/Android)

8. Flightaware Flight Tracker

Een app waarmee je de status van vluchten kunt nakijken. Zo kun je ruim van te voren op zoeken of je vlucht vertraagd is of niet en of je dus nog wat langer met een cocktail op het strand kunt blijven zitten.

Download: Flightaware Flight Tracker (gratis)

9. Orient

Dit digitale kompas is meer een interessant speeltje dan een app waar je onderweg echt iets aan hebt. Maar het is wel erg leuk en mooi vormgegeven. Je kunt de afstand naar grote steden over de hele wereld zien. Net als bij een echte kompas, stelt Orient zichzelf ook bij naar mate je van richting veranderd. Bij de betaalde versie kun je zelf ook de steden kiezen. Daarnaast kun je de Globe mode instellen waardoor je als het ware door de aarde heen kijkt. En natuurlijk kun je overal ter wereld checken hoe ver je je van huis bevindt.

Download: Orient (gratis, premium versie kost €0,89 iOS)

10. Trip Viewer

De app om al je reisavonturen overzichtelijk vast te leggen. Door middel van routes, foto's, beschrijvingen etc. leg je een mooi naslagwerk vast. Leuk om bij thuiskomst met vrienden en familie te bekijken!

Download: Trip Viewer (gratis, iOS)

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?