{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Films over reizen

Film Into The Wild | Films over reizen | KILROY

25 films voor een flinke dosis reisinspiratie!

Dit is een lijstje van toffe films over reizen. Van sommige films krijg je zin spontaan je spullen te pakken en op reis te gaan. Andere films geven achtergrondinformatie over een bestemming: duik de geschiedenis in, bekijk de landschappen en leer over de cultuur. Veel kijkplezier!

The Motorcycle Diaries

Het verhaal over de roadtrip van Che Guevara waar hij in aanraking kwam met zijn roeping. Een geweldig verhaal over Che Guevara die je meeneemt met een roadtrip van 14.000 kilometer door Zuid-Amerikaanse landschappen.

Into the Wild

Een perfecte film over alleen reizen. Christopher McCandless geeft alles wat hij heeft weg om te bewijzen dat hij geen materie nodig heeft om te leven. Hij ontmoet onderweg bijzondere personen.

Uitzicht in Denali National Park Alaska | Op reis met KILROY

The Beach

Deze film met Leonardo Dicaprio gaat over een reis naar Thailand. Hij vindt een kaart met een routebeschrijving naar een afgelegen tropisch strand. Zal hij dit strand vinden?

The Darjeeling Limited

Een jaar na de begrafenis van hun vader, reizen drie broers met de trein door India om hun band te versterken.

EuroTrip

Grappige film over een roadtrip door Europa.

L'Auberge Espagnole 

Een film over hoe het is Erasmus student te zijn. Een Franse student komt in een studentenhuis in Barcelona terecht samen met 6 andere studenten. Leuke film om te kijken als je naar het buitenland gaat voor een studie!

Eat Pray Love 

Julia Roberts is niet tevreden met haar huwelijk en gooit haar leven om. Ze maakt een wereldreis om zichzelf te ontplooien en ontdekken.

The Lord of the Rings

J.R.R. Tolkien heeft The Lord of the Rings als één verhaal geschreven en dit is verfilmd. Deze prachtige filmserie is opgenomen in Nieuw-Zeeland en je kunt zelfs filmsets opzoeken in Midden-Aarde.

Hobbiton | Noordereiland Nieuw-Zeeland | Reizen met KILROY

Up

Ja, we weten dat het een tekenfilm is, maar toch hoort deze in het lijstje. Herken jij de waterval aan het eind van de film?

Before Sunrise

Deze sfeervolle Before Sunrise trilogie vertelt het verhaal van een verliefd stel. De eerste van de trilogie, Before Sunrise, gaat over de ontmoeting van de twee. Hij is aan het interrailen en zij bezoekt haar ouders in Frankrijk. In Before Sunset 9 jaar later, zie je wat er gebeurt als ze elkaar opnieuw ontmoeten. De laatste film Before Midnight laat zien of ze elkaar nog steeds kennen.

180° South

Ga samen met avonturier Jeff Johnson op reis. Hij volgt dezelfde reis als zijn helden Yvon Chouinard en Doug Tompkins door Patagonië.

127 hours

Een bergbeklimmer komt vast te zitten onder een grote rots tijdens het klimmen bij Moab, Utah. Hij doet er alles aan te overleven.

Canyon in Utah | Reizen met KILROY

The Way

Een vader maakt een lange reis om het lichaam van zijn zoon te halen. De zoon overleed tijdens de pelgrimsroute naar Santiago. Zijn vader besluit de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella ook te lopen. 

A Map for Saturday

Als je op wereldreis bent lijkt het elke dag wel zaterdag. Deze documentaire gaat over een wereldreis van backpackers die er alleen op uitgaan. Deze docu legt bijvoorbeeld uit waarom de hostels in Nepal leeg waren, de stoplichten in Brazilië worden genegeerd etc.

Boy 

Deze film speelt zich af in Nieuw-Zeeland. Het is een grappig en triest verhaal tegelijk. Het gaat over een Maori familie in Nieuw-Zeeland. Boy, een 11-jarige jongen leert zijn vader kennen. Zijn vader heeft echter geen tijd voor hem, want hij is op zoek naar een zak met geld. 

The Whale Rider

Deze magische film moet je zien als je meer wilt weten over de Maori cultuur en geloof. Pai wordt groot gebracht door haar opa en oma. Opa Koro is leider van de Maori-stam en baalt ervan dat Pai een meisje is, ze kan hem namelijk niet opvolgen als leider. Opa Koro traint jongens in het dorp om hem op te volgen. Zou hij inzien dat Pai misschien toch geschikt is?

7 Years in Tibet

Brad Pitt is een Oostenrijkse bergbeklimmer. Hij wordt gevangen genomen door de Britten, maar ontsnapt. Hij reist door het Himalaya gebergte naar Tibet. Hij krijgt hier een hechte band met de jonge Dalai Lama.

Uitzicht in Tibet | Reizen met KILROY

The Bucket List

Twee oude mannen die nog maar kort te leven hebben doen er alles aan het maximale uit de rest van hun leven te halen. Ze doen toffe dingen op verschillende plaatsen wereldwijd.  

Slumdog Millionare

Voor een indruk over India: Jamal is een weesjongen uit Mumbai en doet mee met het spel "Who wants to be a millionare". Hij komt telkens dichterbij een miljoen en stapsgewijs zie je waarom hij het antwoord op de vragen weet.  

The Long Way Round / The Long Way Down

Ewan McGregor en Charley Boorman maken een roadtrip over de wereld met de motor. Een supertoffe documentaire!

Planet Earth

Deze TV serie gaat over onze mooie planeet. In full-hd neemt David Attenborough je mee langs de prachtige plekjes van moeder aarde. Ook de bedreigingen van de planeet worden in beeld gebracht. 

The Lady

The Lady is een liefdesverhaal over Aung San Suu Kyi en Michael Aris. Het verhaal gaat over de politieke situatie in Myanmar en de beweging voor een democratisch Myanmar.

Uitzicht over Bagan in Myanmar | Reizen met KILROY

The Art of Flight

Deze documentaire volgt snowboarder Travis Rice en zijn vrienden. Heerlijk om de natuur te bekijken en te zien hoeveel lef de mannen hebben op hun snowboard. De soundtrack is ook nog eens erg prettig. Kriebelgarantie! 

Vicky Christina Barcelona 

Twee dames gaan op vakantie naar Spanje, beiden zijn gecharmeerd door dezelfde kunstenaar. De meiden weten niet dat de kunstenaar weer een relatie krijgt met zijn temperamentvolle ex.

The Killing Fields

The Killing Fields speelt zich af tijdens Pol Pot's jaar 0 (in 1975). Op een bloederige manier werd Cambodja hervormd door de Rode Khmer. 

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?