{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De beste plaatsen in Azië om wildlife te spotten

Rendier in Kaziranga National park

Oog in oog met de verborgen parels van de natuur in Azië

Waarschijnlijk denk je aan Afrika wanneer het over safari en wildlife gaat, maar wist je dat Azië net zoveel te bieden heeft? Er zijn niet alleen apen die je spullen komen stelen, maar je vindt er ook leeuwen, tijgers, olifanten en beren, en zelfs enkele zeldzame dieren die je nergens anders zult vinden. In deze blog geven we je een lijst van nationale parken die je niet mag overslaan tijdens je volgende reis naar het oosten!

volunteering-asia-thailand-elephant-mom-and-baby-cover
Vrijwilligerswerk met dieren - meer dan enkel mooie foto's
Wil je in plaats van alleen maar te kijken naar dieren ze liever helpen? We begrijpen je volledig en hebben hier de perfecte oplossing voor. Van olifanten verzorgen tot met orang-oetans werken, we hebben enkele geweldige projecten waarbij je je handen vuil kunt maken. Ontdek ze snel!
Vrijwilligerswerk met dieren

Yala National Park - Sri Lanka

Sri Lanka is een vrij klein eiland, maar je zou ervan verschieten hoeveel wildlife je kan vinden in Yala National Park. Met 's werelds hoogste dichtheid aan luipaarden is dit de beste plek om deze prachtige dieren in hun natuurlijke habitat te zien. Natuurlijk is het nooit een garantie, maar de spanning maakt net deel uit van het avontuur. Tijdens je verblijf hier kom je ook olifanten, lippenberen, jakhalzen, krokodillen en tal van vogels, zoals neushoornvogels, tegen.

Elephant Rock in Yala National Park, Sri Lanka

Kaziranga National Park - India

In het verre noordoosten van India, tussen Bangladesh, China en Myanmar, vind je dit geweldige gebied van draslanden, graslanden en bossen vol fauna en flora. Op de overstromingsvlaktes van de Brahmaputra-rivier komen veel dieren zoals olifanten en buffels samen. Als je geluk hebt, kun je de Indiase eenhoornige neushoorns zien, en zelfs Gangesdolfijnen die in het water van het park leven. 

Rhino aan een meer in in Kaziranga National Park in India

Gunung Leuser National Park - Sumatra, Indonesië

Ook wel bekend als "Bukit Lawang" (de naam van het dorp aan de rand van dit uitgestrekte regenwoud), maakt dit nationaal park het erg gemakkelijk om orang-oetans te spotten in hun natuurlijke habitat. Sumatra is eigenlijk een van de slechts twee plaatsen ter wereld waar je ze in het wild kunt zien, de andere is op het half-Maleisische en half-Indonesische eiland Borneo. In Gunung Leuser zijn er tal van andere primaten, zoals de schattige Thomaslangoer, veel olifanten en zelfs af en toe een Sumatraanse tijger. Toch zijn de orang-oetans absoluut de hoogtepunten!

Orang-oetan in een boom op Sumatra, Indonesië

Taman Negara National Park - Maleisië

Vergeet de hypermoderne hoofdstad Kuala Lumpur. Als je van dieren houdt, wordt het Taman Negara nationaal park het hoogtepunt van je reis in Maleisië. Om het binnenste deel van de jungle te bezoeken, moet je verplicht een rondleiding (privé of in groep) boeken. Als je alleen het deel bezoekt waar je vrij mag rondlopen rond het zogenaamde Wildlife HQ, zul je waarschijnlijk teleurgesteld zijn. Daarom raden we echt aan om een van de pakketten voor het midden van de jungle te boeken, inclusief overnachting in een tent. Je slaapt in schuilplaatsen op strategische locaties, waardoor het mogelijk is om 's avonds en 's nachts wildlife te spotten wanneer het regenwoud echt tot leven komt. Verwacht dieren zoals tijgers, olifanten, neushoorns, buffels, luipaarden en Indische bizons.

Taman Negara national park in Maleisië

Kanha National Park - India

De reden waarom India twee keer op deze lijst staat, is omdat het land zo enorm is dat wildlife in dit centrale deel van India heel anders is dan in het verre noordoosten waar we eerder over spraken. In Kanha National Park is er een aanzienlijke populatie van zowel Indiase luipaarden als Bengaalse tijgers. Het kan moeilijk zijn om de grote katten te vinden, maar daarnaast kun je ook lippenberen, barasinghaherten en Indiase wilde honden spotten. Leuk weetje: de kinderroman en Disney-klassieker "Jungle Book" was deels gebaseerd op deze jungle zelf! Treed jij in de voetsporen van Mowgli?

Tijger steekt een weg over in het Kanha National Park in India

Cardamom Mountains - Cambodja

Gedeeltelijk beschermd als nationaal park, maar zeker een gebied dat het bezoeken waard is, zijn de Cardamom Mountains in het noorden van Cambodja. Dit zijn geen saaie, rotsachtige bergtoppen, maar enkele van de dichtste en weelderigste regenwouden die je ooit zult tegenkomen. Er lopen verschillende grote en kleine rivieren door, waardoor het de perfecte plek is om wildlife te spotten vanop een boot. In de Cardamom Mountains vind je Aziatische olifanten, zwarte beren, Maleise beren, luipaarden, tijgers en nog veel meer.

Tatai rivier in de Cardamom Mountains in Cambodja

Ba Be National Park - Vietnam

In Vietnam zijn er verschillende mooie plaatsen, maar Ba Be National Park is niet een van die bekende highlights. In het verre noorden van het land, bereikbaar vanuit Hanoi, bevindt zich prachtige natuur die je ook vindt in Zuidoost-Azië, maar zonder de drukte. Het park heeft tal van grotten, meren, bossen en watervallen. De wildlife is ook geweldig. Zoals hieronder afgebeeld, kun je Aziatische zwarte beren spotten, maar ook civetkatten, verschillende soorten langoeren en de opmerkelijke schubdieren die rechtstreeks uit "Fantastic Beasts And Where To Find Them" lijken te komen. Deze plek moet zeker op je lijst staan!

Twee Aziatische zwarte beren vechten in Ba Be National Park, Vietnam

Wij brengen je erheen!

Hopelijk heb je gevonden waar je naar op zoek bent. Met zoveel verschillende landen, ecosystemen en dieren zijn we er zeker van dat er hier iets te vinden is dat je bevalt. Of je nu een safari-ervaring wilt, zoals in het Yala National Park, of iets minder alledaags en "ruig" zoals de Cardamom Mountains, wij helpen je er te komen. Wil je je perfecte reisroute door Azië samenstellen? Neem dan contact met ons op en we laten je reisdromen werkelijkheid worden. 

CONTACTEER ONS!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?