{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Sri Lanka

Landschap in Ella | Rondreizen Sri Lanka | KILROY
Olifanten in Sri Lanka | Rondreis Sri Lanka | KILROY

Reizen in Sri Lanka | Reizen met de trein

Sri Lanka is een prachtig eiland in Zuid-Azië. Het is een populair land bij reizigers vanwege de groene tropische bossen, de adembenemende stranden en het mooie landschap. Bovendien heeft Sri Lanka een rijke cultuur en geschiedenis. De rest van de wereld importeert thee, koffie, kaneel en kokosnoten uit dit bijzondere land. Door Sri Lanka reis je gemakkelijk per trein, ga surfen in een van de hippiedorpjes of ervaar een religieus festival. Maak een rondreis door Sri Lanka en ontdek het prachtige groene landschap van dit land! Wil je meer weten over reizen naar Sri Lanka?

Meer weten over reizen naar Sri Lanka? Mail ons!

 

Wat je niet mag missen als je gaat reizen in Sri Lanka:

  1. De treinreis in Hill Country van Kandy naar Ella
  2. Een bezoek aan een theeplantage in Hill Country
  3. Hiken naar Little Adam's Peek
  4. Surfen in Hikkaduwa of Arugam Bay
  5. Walvissen spotten in Mirissa
  6. Snorkelen met schildpadden in Hikkaduwa
  7. Hiken naar de top van Ella Rock
  8. Jeepsafari in Yala National Park
  9. Spot wilde olifanten in Minneriya National Park

 

Een multireligieus land

Sinds de oudheid is Sri Lanka al het centrum van het boeddhisme. Toch is het een multireligieus land, want behalve het boeddhisme spelen ook het hindoeïsme, christendom en de islam een rol in Sri Lanka. In het hele land verrijken de kleurrijke sari's en de unieke krullen van het Singalees alfabet de straten. Fruit, sieraden en geurige specerijen worden op de marktjes verkocht. Je kunt niet reizen in Sri Lanka zonder dat je een van de festivals hebt gezien, zoals Tamil en Singalees nieuwjaar of Esala Perahera.

 

Bezienswaardigheden van Sri Lanka

Een van de mooiste treinreizen ter wereld maak je in de Hill Country van Sri Lanka. Acht uur lang reis je door de bergen en vele theeplantages van Kandy naar Ella of andersom. Het uitzicht is werkelijk waar geweldig. Dit is een hoogtepunt die niet mag ontbreken tijdens het reizen in Sri Lanka. Onderweg kom je veel theeplukkers en kinderen tegen. In de Hill Country liggen veel theeplantages. Ze zorgen niet alleen voor prachtige uitzichten, maar je kan ze ook bezoeken. Bij sommige plantages geven ze zelfs gratis rondleidingen door de theefabrieken.

 

Hiken in Sri Lanka

Op zoek naar wandeltochten? In Ella zijn er genoeg mogelijkheden voor mooie trektochten, naar watervallen en theeplantages. Klim binnen een uur naar Little Adam's Peek. De route zelf is al een traktatie. In Ella zal je waarschijnlijk de meeste backpackers tegenkomen tijdens jouw hele reis door Sri Lanka. 

 

Een rondreis in Sri Lanka

Over het algemeen kun je gemakkelijk reizen in Sri Lanka, want Sri Lanka Railways verbindt de meeste steden met elkaar. Je kunt reizen uit drie klassen, waarvan de eerste klasse voornamelijk vol zit met toeristen. Wil je tussen de lokale bevolking reizen, kies dan voor de tweede of derde klasse. Kaartjes kun je een dag van tevoren of op dag zelf kopen. Wees wel op tijd met de kaartjes voor Sri Lanka's populairste treinreis (van Kandy naar Ella en andersom).

 

Backpackroute in Sri Lanka

Om je op weg te helpen maakten we een backpackroute voor je langs alle highlights van Sri Lanka. Meer inspiratie opdoen? Check dan al onze backpackroutes.

 

Activiteiten in Sri Lanka

Sri Lanka is een ontwikkelingsland en daarom is alles er relatief goedkoop. Ondanks deze status is educatie wel erg belangrijk in Sri Lanka, want maar liefst 92% van de bevolking kan lezen en schrijven. Wil je een handje helpen in de verdere ontwikkeling, ga dan aan de slag als vrijwilliger. Lig je liever de hele dag in het water, ga dan surfen. In het oosten vind je Arugam Bay, een hippiedorpje waar surfen centraal staat. Hikkaduwa, Weligama en Midigama zijn surfplekken langs de kust waar je surfplanken kan huren op het strand. Het is ook mogelijk een tripje te maken naar Mirissa om walvissen te spotten. Met deze activiteiten maak je reizen in Sri Lanka zo divers als je zelf wilt.

 

Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka?

Hoewel Sri Lanka maar de grootte heeft van Nederland en België bij elkaar, heeft het toch twee verschillende seizoenen. Je kan Sri Lanka het hele jaar bezoeken, maar let wel op waar je reist. Het noorden en oosten is het beste te bereizen in mei - september. Voor het zuiden en westen is november - april de beste reistijd. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Onze reisadviseurs kunnen je helepen met al je vragen over backpacken in Sri Lanka.

Maak een gratis (online) afspraak

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?