{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Spaans leren en vrijwilligerswerk in Buenos Aires

Uitzicht over de stad Buenos Aires | Spaans leren en vrijwilligerswerk met KILROY

Empañadas maken, Spaans leren en ondertussen goed doen!

Vrijwilligerswerk in Zuid
Reizen, Spaans leren en vrijwilligerswerk doen in Argentinië? Hier vind je meer info over de verschillende opties!
Argentinië

Marina werkte 3 weken bij een Soup Kitchen in Buenos Aires.

In de hoofdstad van Argentinië zijn er een aantal zeer armoedige wijken. De mensen wonen er in erbarmelijke omstandigheden zonder riool of stromend water en hebben geen geld voor een goede maaltijd.

In deze wijken staan buurthuizen waar deze mensen terecht kunnen voor een warme lunch: de belangrijkste maaltijd van de dag in Latijns-Amerika. Als vrijwilliger help je bij alle hand-en-span diensten in deze gaarkeuken. Unieke ontmoetingen en een onvergetelijke ervaring gegarandeerd!

Marina stak drie weken haar handen uit de mouwen en leefde als een local in Buenos Aires.

In de ochtend nam ze de bus naar de gaarkeuken vanuit het hostel waar ze verbleef. “Op mijn kamer zaten ook veel andere vrijwilligers. Ik koos ervoor om in de ochtend te werken zodat ik de middagen vrij had”. De busrit duurt zo’n 30 minuten, maar Marina vertelt dat je de buurten snel zag veranderen. “Ik werd de eerste dagen gewaarschuwd dat je goed moet opletten waar je heen loopt. Je ziet direct waarom het nodig is dat hier een gaarkeuken is”. Marina staat gelukkig stevig in haar schoenen en heeft geen vervelende ervaringen gehad.

“Ik spreek vloeiend Italiaans, maar mijn Spaans is wat roestig en daar wilde ik aan werken”. Dat is wel gelukt. “Het personeel in de keuken spreekt geen Engels en ik kreeg meteen al mijn instructies in het Spaans. Gelukkig kom je met handen en voeten ook een heel eind, maar het hielp dat ik al enige basiskennis van de taal had”. Mocht je dus nog geen woord Spaans spreken dan raadt ze je aan om eerst een basiscursus te doen.

“Zodra ik aankwam in de keuken kreeg ik direct een mes in mijn handen gedrukt.” “Snijden”, zeiden ze. “Je mocht meteen aanpakken, en dat is wat ik deed: snijden, schoonmaken, afwassen, kinderen voeden, maaltijden uitserveren.” Tijdens haar werk in de keuken leerde Marina van een van de vrouwen het recept voor empañadas, een bekende Zuid-Amerikaanse snack. “Daar kan ik mijn vrienden in Nederland weer mooi mee verwennen”.In haar vrije middagen bezocht ze verschillende bezienswaardigheden in de stad en de omgeving. “Zelfs na 3 weken had ik nog genoeg te doen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je je gaat vervelen. Wekelijks worden er ook speciale KILROY-meetings gegeven bij het hostel met pizza of een barbecue. Ik vond het erg bijzonder dat ik hier bij mocht zijn om mijn bevindingen te bespreken. Ook was het een mooie kans om in contact te komen met andere reizigers.”

Toen ze weer terug was in Nederland heeft ze een heel pakket met keukengerei naar Argentinië gestuurd. “Toekomstige vrijwilligers kan ik aanraden om theedoeken, schuursponsjes en andere keukenspullen mee te nemen. Ook een lekkernij uit jouw eigen land zoals een pakje stroopwafels voor het personeel is een goed idee. Op die manier kun je over jezelf en jouw land vertellen”.

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Marina en wil je ook vrijwilligerswerk doen in Buenos Aires? Neem contact met ons op en we helpen je op weg!

Lees hier meer over het project

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?