{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De meest afgelegen plaatsen ter wereld

Dit Canadese eiland behoort tot de meest afgelegen plaatsen ter wereld

De meest afgelegen plaatsen ter wereld

Ben je op zoek naar een bestemming waar geen van je vrienden al eerder is geweest? Ga dan op reis naar een van deze meest afgelegen plaatsen ter wereld. Hier is social distancing geen probleem!

1. Pitcairn Island

Pitcairn Island ligt ver verwijderd van het vasteland. Het eiland ligt ongeveer in het midden tussen Nieuw-Zeeland en Peru in de Stille Oceaan. Aangezien het eiland slechts 56 bewoners telt, kan je er zeker van zijn dat je hier niet veel andere mensen tegenkomt. De bewoners van dit eiland zijn nakomelingen van de muiters van het schip HMS Bounty in 1789. Het eiland is open voor toeristen, maar het is geen gemakkelijke opgave om het eiland te bereiken. Eerst reis je naar Tahiti (Frans-Polynesië) en dan vlieg je naar Mangareva. Let wel op; er gaat slechts één vlucht per week. Vanuit Mangareva neem je de boot naar Rikitea waar je aan boord gaat van het vrachtschip Claymore II. Dit vrachtschip vertrekt eens in de drie maanden, dus wees zeker van de vertrekdatum. Maar verzekerd van een plek ben je niet. Het vrachtschip heeft immers plek voor twaalf. Na een boottocht van 32 uur kom je eindelijk aan in Pitcairn Island.

Bezoek Pitcairn Islands samen met KILROY

2. Tristan da Cunha

Tristan da Cunha is een eilandengroep die bestaat uit vier eilanden: Tristan da Cunha, Nightingale, Inaccessible en Gough Island. De laatste twee eilanden zijn opgenomen in de UNESCO-lijst van beschermd werelderfgoed. Zij beschrijven deze eilanden als prachtige landschappen met spectuculaire kliffen. De eilandengroep behoort tot Groot-Brittannië en dat verklaart gelijk de Engelse naam van de hoofdstad Edinburgh of the Seven Seas. Reizen naar Tristan da Cunha gaat nog steeds niet heel snel, maar is wel een stuk gemakkelijker dan naar Pitcairn Islands. Vlieg eerst naar Kaapstad en reis verder met een vissersboot naar het eiland. Dit gebeurt slechts acht tot negen keer per jaar. Na een boottocht van zes dagen is het eiland Tristan da Cunha in zicht.

Tristan da Cunha is een van de meest afgelegen plekken ter wereld | KILROY

3. Grise Fiord

Het dorp Grise Fiord, vertaald 'Het fjord van de varkens', telt zo'n honderd inwoners en ligt op het afgelegen eiland Ellesmere in Canada. Grise Fiord is de meest noordelijke, Canadese plaats waar permanent mensen wonen. Grise Fiord heeft zijn naam gekregen van de Noorse zeeman Otto Sverdrup. Hij vond dat de walrussen van het eiland op varkens leken.

Bezoek Ellesmere Island in Canada met KILROY

4. Paaseiland

Hoewel je vast weleens van Paaseiland hebt gehoord, wist je misschien nog niet dat dit één van de meest geïsoleerde plaatsen op aarde is. Het dichtstbijzijnde vasteland is Chili en ligt op ruim 3500 km van Paaseiland af. Op het eiland vind je de bekende en indrukwekkende stenen standbeelden waarvan men nog steeds de achtergrond niet weet. Om op Paaseiland te komen, reis je eerst naar Chili. Vanaf Santiago vlieg je binnen zes uur naar Paaseiland. Dat is vergeleken met de andere afgelegen plaatsen dan opeens heel snel. 

Bezoek het afgelegen Paaseiland samen met KILROY

5. Kerguelen

De eilandengroep Kerguelen is ook bekend als de 'Desolation Islands'. Deze Franse eilandengroep bevindt zich op één van de meest afgelegen plaatsen in de Indische Oceaan. De dichtstbijzijnde eilanden bevinden zich op een afstand van 450 km. Deze buren zijn de onbewoonde eilandengroepen Heard Island en McDonald Islands. Wil je vanuit Kerguelen naar het vasteland, dan moet je eerst 3300 km reizen voordat je weer in de bewoonde wereld komt. Bewoners van Kerguelen zijn voornamelijk zeevogels, pinguïns en zeehonden.

Reis naar Kerguelen samen met KILROY

6. Nauru

Nauru is het minst bezochte eiland ter wereld. Het eiland staat ook wel bekend als 'Pleasant Island'. Met slechts 160 bezoekers per jaar ben je hier één van de weinigen die de kleinste republiek ter wereld bezoekt. Dankzij het heldere water is snorkelen en duiken hier fantastisch.

Reis naar Nauru in Micronesia en bezoek een van de meest afgelegen plekken ter wereld met KILROY

7. Macquarie Island

Macquarie Island ligt tussen Nieuw-Zeeland en Antarctica. Het eiland is bevolkt door een tiental onderzoekers dat de Australische basis op het eiland bemannen. De onderzoekers maken slechts een klein deel uit van de bewoners van dit eiland die hoofdzakelijk bestaan uit pinguïns en zeeleeuwen. In het 'hoogseizoen' bevinden er zich bijna twee miljoen pinguïns op het eiland. Spectaculaire beelden gegarandeerd!

Pinguïn kolonie op Macquarie Island | Reis naar het onbekende met KILROY

8. Kiribati

Kiribati bestaat uit 33 atollen die verspreidt liggen over 3,5 miljoen km² midden in de Stille Oceaan, ver weg van alles. Na een vlucht van vijf uur vanuit Hawaii bereik je de eilandengroep. Kiribati bevond zich vroeger op twee verschillende helften van de datumgrens. Waar het bij het ene deel elf uur 's avonds was, was er op het andere deel al een nieuwe dag begonnen. Dit werd gewijzigd in 1995 toen heel Kiribati naar het oosten van de datumgrens werd getrokken. Vandaag is deze eilandengroep het meest westelijke land ter wereld!

Geniet van een prachtig uitzicht in Kiribati | Reis naar het onbekende met KILROY

9. Kaffeklubben Q

Na de ontdekking van Grise Fiord is dit opnieuw een voorbeeld van een Scandinavische reiziger die de bestemming die hij ontdekte een geinige naam gaf. Het eiland is genoemd naar een koffiebar in het Mineralogisk Museum in Kopenhagen. Het eiland is gelegen in de noordelijke spits van Groenland en vormt de meest noordelijke landmassa ter wereld. Kaffeklubben Ø is onbewoond. Wil je de bewoonde wereld op zoeken, dan reis je verder naar Ittoqqortoormiit - spreek dat maar eens uit. Het dorp met deze lange, lastige naam is het meest nabijgelegen bewoonde gebied in Groenland.

Zeehond op ijsberg | Reis naar het onbekende met KILROY

10. Socotra

Het eiland en de eilandengroep Socotra is een deel van Yemen en ligt op een 240 km ten oosten van de Hoorn van Afrika. Socotra wordt vaak beschreven als 'the most alien-looking place on Earth' en een derde van de planten en dieren die je hier tegenkomt, zijn endemisch. Dit betekent dat dit de enige plek ter wereld is waar deze voorkomen. Hier kan je onder andere bijzondere bomen met even bijzondere namen zien zoals de "Dragon's Blood Tree" en "Cucumber Tree".

Bewonder de Cucumber Tree op Socotra Island | Reis naar het onbekende met KILROY

Wil je het liever iets dichterbij huis houden?

Snappen we. Er zijn gelukkig nog genoeg andere bestemmingen waar je geen massa's toeristen tegenkomt. Wil je weten waar?

Kom eens langs

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?