{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Frans-Polynesië

Mont Orohena | Rondreis Frans Polynesië | KILROY
Rog in ondiep water | Reizen naar Frans Polynesië | KILROY

Reizen naar Frans-Polynesië | Surf en zwarte stranden

Van alle eilanden in Frans-Polynesië zijn Tahiti en Bora Bora misschien wel de meest bekende. Deze eilanden hebben een goede reputatie bij reizigers en dat merk je. De infrastructuur is goed, je kunt er koude Daquiri's drinken op de palmstranden en de vrolijke bewoners verwelkomen je met een grote glimlach. De schoonheid van de eilanden is onvergetelijk. Ook de wat onbekendere eilanden zijn de moeite waard. Ga zeilen, duiken of surf je gek in Frans-Polynesië.

Afgezien van Huahine is Frans-Polynesië een dure bestemming. Gelukkig kun je ook met een kleiner budget deze prachtige eilanden bezoeken.

Vragen over reizen naar Frans-Polynesië? Mail ons!

 

Surf op Tahiti

De meeste mensen kunnen zich wel iets voorstellen bij het eiland Tahiti; meisjes met bloemenkransen, palmstranden, feestelijke diners en schilderijen van Gauguin. Wie op zoek is naar de idyllische witte zandstranden, zal verbaasd zijn: de stranden op Tahiti zijn namelijk zwart (van de lava). Verken op Tahiti de kleine dorpjes die in de valleien van zwarte lava liggen. Bezoek vooral het Gauguin museum, kom meer te weten over zijn productieve jaren in Tahiti aan het eind van de 18e eeuw. De golven bij Tahiti zijn perfect om te surfen, zowel voor beginners als gevorderden.

 

Bora Bora

Bora Bora is een van de mooiste eilanden ter wereld en een goede plek om jouw reis door Frans-Polynesië in stijl af te ronden. Bora Bora is een atol omringd door koraalriffen en kleine onbewoonde eilanden en het water is kristalhelder. Als het luxueuze leven wat begint te vervelen, waag je dan aan de beklimming van Mt Pahia in het midden van het eiland. Het is een mooie en flinke tocht; eenmaal boven is het de moeite meer dan waard.

 

Bezienswaardigheden van Frans-Polynesië

Als je wilt ontspannen op het strand in backpackerstijl dan is Huahine jouw bestemming. Er is niet veel te doen op Huahine, er zijn geweldige golven, mooie lagunes en de levendige backpackers- en surfersscene zorgen voor een fijn en goedkoop verblijf in het paradijs!

Tijdens jouw reis naar Frans-Polynesië is ook Ra'iatea, het meest ongerepte eiland van de Society Islands, onmisbaar. Dit eiland heeft geen echte stranden, maar wel ongerepte natuur waar de trotse, lokale bevolking respectvol mee omgaat. Het eiland staat verder bekend om z'n wrakduiken.

Maupiti is een mini-versie van het Bora Bora van vroeger en heeft ongeveer 1000 inwoners. Er bevinden zich geen hotels op het eiland, je leeft hier van kokosnoten en zelf gevangen vis. Maupiti een onbekend paradijs op aarde, voornamelijk door de afgelegen ligging. Maak er gebruik van en geniet van dit ongerepte paradijs op aarde, voordat de massa het door krijgt!

 

Rondreizen door Frans-Polynesië

De verschillende eilanden van Frans-Polynesië zijn het makkelijkste en snelste te bereiken met het vliegtuig. Er bestaan verschillende passen die je toestaan enkele eilanden achter elkaar en voor dezelfde prijs te bezoeken. Reis je op een kleiner budget, kies dan voor de boot. Bovendien geniet je zo ook meer van de mooie omgeving.

 

Beste reistijd Frans-Polynesië

De beste reistijd naar Frans-Polynesië is van mei tot en met oktober. Het is dan wintertijd in de Stille Oceaan en dit zorgt voor een warm en droog verblijf op Tahiti of een van de andere eilanden.

Maak een gratis (online) afspraak

Highlights van Frans-Polynesië

De eilandengroep Frans-Polynesië is een unieke en exotische reisbestemming. Je vindt hier eilanden als Tahiti, Huahine en Bora Bora. Geniet van het warme klimaat, zwem of duik in de heldere wateren en beklim Mount Pahia op Bora Bora. Wat je ook doet, je zult jouw ogen uitkijken op deze eilanden. Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?