{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Antarctica

antarctica-glaciers-cover
antarctica-penquins-jumping-sidebar

Reizen naar Antarctica | Expeditie op de Zuidpool

Er zijn maar weinig mensen die het continent Antarctica hebben bezocht. Het is een geweldige ervaring om vanaf Ushuaia in Argentinië langs de Straat Drake te varen en uiteindelijk op Antarctica aan te komen. De expeditie wordt geleid door expertgidsen en je zult alles te weten komen over de geschiedenis en de bijzondere natuur van Antarctica. Het continent, dat groter is dan Europa, is gelegen rond de Zuidpool van de aarde en is de koudste plek op de wereld. Bijna het gehele continent is bedekt met ijs en de pinguïns noemen het hun thuis. Antarctica heeft geen bewoners en wordt alleen bezocht door onderzoekers en enkele reizigers. Een reis naar Antarctica is daarom gegarandeerd een unieke en vooral leervolle ervaring.

Heb je vragen over reizen naar Antarctica? Mail ons!

 

Rondreizen naar Antarctica

Voordat je Antarctica bereikt, zet je koers over water richting de Zuidpool. Je doet de expeditie naar Antarctica per schip en voor aankomst moet je nog heel wat kilometers afleggen. Dit kan door de onverwachte winden rondom Antarctica, de koude en warme botsende stromingen van het water en barre weersomstandigheden vormen een hele uitdaging. Ondanks de avontuurlijke en onwennige reis, kunnen we je niets anders dan de schoonheid van een puur wit landschap beloven.

Hoe dichter je bij Antarctica komt hoe meer leven je zult zien. Albatrossen en stormvogels vliegen het schip achterna, walvissen zwemmen in grote getalen rond in de blauwe koude wateren. Bij aankomst op het Antarctisch Schiereiland en de Zuidelijke Shetlandeilanden zal je hoogstwaarschijnlijk pinguïns en zeehonden zien. De landschappen zijn ongelooflijk mooi. Drijvende ijsschotsen, blauwe en witte ijsbergen, gletsjers en bergen met adembenemende uitzichtpunten. Nog een leuk weetje, de hoogste berg van Antarctica heet Mount Vinson en is 4892 meter hoog.

 

Walvissen in Antarctica

Er zwemmen veel verschillende soorten walvissen rondom Antarctica. En tijdens jouw reis naar de zuidpool kom je deze grote zoogdieren gegarandeerd tegen. De blauwe vinvis is het grootste dier op aarde, maar komt ook in kleinere exemplaren voor, zoals de gewone vinvis, de bultrugwalvis, de Noordse vinvis, de potvis, de butskop, de dwergvinvis en de orka. En als je geluk hebt springen enkele van deze walvissoorten tijdens jouw reis aan de horizon boven het water.

 

Pinguïns in Antarctica

Pinguïns kun je alleen vinden op het zuidelijk halfrond. De bekendste soorten pinguïns die je zult tegenkomen op Antarctica zijn de keizerpinguïn en de koningspinguïn. Maar je hebt ook grote kans de macaronipinguïn, Adéliepinguïn, zuidelijke rotspinguïn, Kinbandpinguïn en de ezelspinguïn te zien.

 

Beste reistijd Antarctica

De beste reistijd voor Antarctica is de zomer. De zomer op het zuidelijk halfrond begint in oktober/november en eindigt in maart. Elke periode heeft zijn eigen hoogtepunten:

Oktober en november (lente): paringsdansen van pinguïns en zeevogels, de eerste zeehonden beginnen met spelen en de zeehonden zoeken de plek uit waar ze hun pup gaan krijgen. Het ijs is nog niet gesmolten, daarom zijn de landschappen nog groot, wit en ongerept.

December en januari (zomer): dit zijn de warmste en lichte maanden, de eieren van pinguïns en zeevogels komen uit en de zeehondenpups worden geboren. Door het smelten van het ijs, is het mogelijk verder te varen.

Februari tot en met april (herfst): je spot in deze periode de meeste walvissen, de pinguïnkuikens krijgen veren en het ijs krijgt een prachtig rood-roze kleur door algengroei. Het is nu mogelijk nog verder te varen door het gesmolten ijs.

Bespreek jouw reisplannen met ons

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?