{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

easter-island-rano-kau-volcano-chile-cover
easter-island-horses-statue-chile-sidebar

Reizen naar Paaseiland | Mystieke beelden en vulkanen

Dit eiland is een van de meest speciale plekken in heel Zuid-Amerika. Paaseiland is een geïsoleerde plek op aarde met indrukwekkende en kolossale stenen standbeelden, waarvan men tot op de dag van vandaag nog steeds de achtergrond niet weet. Wie maakten bijvoorbeeld die grote stenen gezichten, de zogeheten Moai? De lokale bevolking noemt het mythische en mystieke eiland ook wel Rapa Nui. Kortom, ben je op zoek naar een magische reisbestemming? Dan is het Paaseiland zeker een bezoek waard!

Kom eens langs

 

Standbeelden en vulkanen

De Moai, grote stenen gezichten in de vorm van standbeelden, vormen een van de grootste bezienswaardigheden op Paaseiland. Maar ook de natuur van het eiland zelf is indrukwekkend. Paaseiland is van vulkanische oorsprong en wordt grotendeels gevormd door drie vulkanen: Maunga Terevaka, Poike en Rano Kau. Deze vulkanische kraters, de omliggende lavaformaties, de bruisende diepblauwe zee en de stranden maken van Paaseiland een erg speciale en indrukwekkende reisbestemming.

 

Bezienswaardigheden Paaseiland

Op Paaseiland vind je honderden Moai. Er zijn veel speculaties over wanneer deze bijzondere standbeelden gemaakt zijn. Men vermoedt dat dit is gebeurd tussen het jaar 400 en 1700. Ook de vraag waarom de standbeelden zijn gemaakt en waar ze precies voor dienen is een groot punt van discussie geweest. Critici denken het een ode is geweest aan de voorouders en goden van de Rapa Nui bevolking.

Wat je zeker niet mag missen wanneer je Paaseiland bezoekt, is de vulkanische krater Rano Raraku. Hier staan nog niet afgemaakte Moai. Verder kan je interessante Polynesische ceremonies bijwonen in het dorpje Orongo.

 

Surfen, duiken en snorkelen op Paaseiland

De indrukwekkende Moai zijn niet de enige reden waarom je naar Paaseiland zou moeten afreizen. De wateren rondom het eiland zijn voor velen een van de mooiste plekken om de onderwaterwereld te ontdekken. De zee rondom Paaseiland is namelijk ontzettend helder. Duiken en snorkelen is hier daarom zeker een aanrader. Moto Nui is de beste plek voor duiken en snorkelen. Daarnaast kunnen surfers hier ook hun hart ophalen, er zijn veel surfmogelijkheden. Verder is Paaseiland ook bij uitstek geschikt voor een kleine rondreis te paard. Wil je liever wat meer ontspanning? Bezoek dan een van de mooie stranden op het eiland, zoals Anakena.

Paaseiland hoort bij Chili. Vanaf hier reis je dan ook het gemakkelijkst naar het eiland toe. Zo is het een mogelijkheid om vanuit de hoofdstad Santiago naar Paaseiland te vliegen. Combineer reizen naar Paaseiland daarom met een bezoek aan Chili en maak een te gekke rondreis!

 

Beste reistijd Paaseiland

In de maanden maart, september, oktober en november is het warm en valt er minder neerslag. Dit is de beste periode om naar Paaseiland te reizen. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand? Bekijk dan onze reiskalender.

Onze reisspecialisten vertellen je graag meer over reizen naar Paaseiland.

Mail ons

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?