{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De 15 hoogste bungeejumps ter wereld

Bungeejump van burg | Op avontuur met KILROY

De 15 hoogste bungeejumps ter wereld

Ben jij een echte daredevil en durf jij alles? Heb je geen last van hoogtevrees? Dat komt goed uit, want wij hebben de hoogste bungeejumps ter wereld voor je op een rijtje gezet. De top vier kun je alvast op video vanuit de luie stoel ervaren. Heb jij al eens een bungeejump gemaakt?

#15 Nevis Highwire, Nieuw-Zeeland (135 meter)

Na een rit van 35 minuten (lees: veel tijd voor stress) kom je aan op de hoogste bungeejump van Nieuw-Zeeland. Je zult een vrije val van 8,5 seconden boven de Nevis rivier in Queenstown maken.  

#14 Victoria Falls Bridge, Zambia (152 meter)

Met de adembenemende Victoria Falls op de achtergrond, ervaar je 111 meter of pure adrenaline (of angst, jij kiest...). Misschien kun je je tweede sprong met een back-flip maken?

#13 Kaivopuisto, Finland (150 meter)

Elk jaar heb je de gelegenheid een bungeejump te maken in Kaivopuisto in Helsinki. Het festivalterrein in Kaivopuisto is open tussen juli en augustus. Je keldert met een snelheid van 120 km/h naar beneden.

#12 Perrine Bridge, de Verenigde Staten (151,5 meter)

Je vindt veel bruggen over de Snake River bij Twin Falls in Idaho. Eens in de zoveel tijd mag je van de Perrine Bridge bungeejumpen.

#11 Ponte Colossus, Italië (152 meter)

Ponte Colossus bevindt zich tussen Turijn en Milaan. De sprong is van een enorme brug, vandaar dat deze brug Colossus heet. De snelheid van je vrije val ligt op 28 meter per seconde (meer dan 100 km/u) voor meer dan 4,5 seconden.

#10 The Last Resort, Nepal (160 meter)

Meestal ga je flink ontspannen in een resort, maar niet bij deze in Nepal! Je springt van een brug in een ravijn met regenwoud en hoort de Bhote Kosi rivier onder je door stromen als je eenmaal naar beneden gaat.

#9 Kölnbrein Dam, Oostenrijk (165 meter)

Deze locatie is niet bijzonder om zijn hoogte, maar om de omgeving. De enorme dam is omgeven door de Alpen. Dit is de hoogst gelegen plaats ter wereld waar je kunt bungeejumpen.

#8 Vidraru Dam, Roemenië (166 meter)

Tijdens het bouwen van deze hoge dam, zaten de bouwvakkers helaas niet vast aan een bungeejumpelastiek: er zijn hierdoor meer dan 80 bouwvakkers gesneuveld. Nu is het jouw beurt, maar dan mét elastiek.

#7 Altopiano di Asiago, Italië (175 meter)

Dit is de hoogste kraan waar je een bungeejump vanaf kunt maken. Verras je lover met een bungeejump, je kunt namelijk een tandemsprong maken met z'n tweetjes.

#6 Niouc, Zwitserland (190 meter)

Je bungeejumpt van een enorm hoge brug. Je moet een eindje lopen voordat je daadwerkelijk kan springen. Waar denk jij aan als je de aarde keihard op je af ziet komen?

#5 Europabrücke Bridge, Oostenrijk (192 meter)

Zoek je het iets dichter bij huis? Neem dan de afslag op de Brenner Autobahn als je door de Alpen rijdt. De bungeejump is omgeven door prachtige natuur, maar dan moet je wel je ogen open houden tijdens je vrije val van 10 seconden. Adrenalinerush gegarandeerd!

#4 Bloukrans Bridge, Zuid-Afrika (216 meter)

Je kunt met de auto over deze brug rijden, maar je kunt er ook vanaf springen. Je bent omgeven door prachtige natuur wat deze bungeejump razend populair maakt. De Bloukrans bridge in Zuid-Afrika is nu de hoogste brug bungeejump van de wereld.

#3 Verzasca Dam, Zwitserland (220 meter)

James Bond is je al voorgegaan in de film Golden Eye. Je springt zonder hulptouwen, maar volgens de experts is het onmogelijk tegen de betonnen wand van de dam te knallen. 

#2 Macau Tower, China (233 meter)

Als je van de Macau toren in China springt, zul je even niets meer horen van het drukke stadsleven van Macau.

#1 Royal Gorge Bridge, Colorado, de Verenigde Staten (321 meter)

Deze brug in Colorado was 75 jaar lang de hoogste ter wereld. Deze sprong staat met stip op 1 met 321 meter en een vrije val van meer dan 10 seconden. Inmiddels is het niet meer mogelijk om hier vanaf te bungeejumpen. Wel kan je op een gigaschommel zweven over de canyon. 

Voel jij de adrenaline al stromen na het zien van deze bungeejumps? Stel nu ook zelf je avontuurlijke reis samen met een van onze reisadviseurs of bekijk de vele bestemmingen

Meer weten? Mail ons

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?