{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

China

Gekleurd gebouw in China | Reizen naar China | KILROY
Boot vaart over een rivier langs een dorp | Rondreis China | KILROY

Reizen naar China

Het is onmogelijk om China in een paar woorden samen te vatten. Tijdens jouw reis door dit immense land zal je geconfronteerd worden met grote extremen. De enorme omvang van het land maakt het zelfs voor de geoefende reiziger onmogelijk alles te zien. Reizen door China is een ware uitdaging en brengt een heuse cultuurshock teweeg. De massa’s krioelende Chinezen, doordringende geuren, lawaai en algemene chaos laten een onverwachte indruk achter. Ontdek een van 's werelds oudste beschavingen en ervaar de boeiende dagelijkse chaos op straat. 

Vragen over reizen naar China? Mail ons!

 

Bezienswaardigheden in China

In China zijn er ontelbaar veel bezienswaardigheden, de volgende plekken en steden zijn volgens ons zeker het bezoeken waard: 

  • Peking en de Chinese muur: De hoofdstad van China is onder andere bekend van de Olympische Spelen in 2008. Maar Peking heeft zoveel meer te bieden! Zorg dat je de stad aandoet tijdens het laagseizoen, wij raden je aan vooral de Chinese feestdagen en vakanties te vermijden. Dan kan je volop genieten van de immer indrukwekkende 'Temple of Heaven' en de Verboden Stad. 

Tijdens het backpacken door China mag ook een bezoek aan de Chinese Muur niet ontbreken. Wil je even ontspannen, huur dan een fiets en verken de knusse straatjes in de oude buurten of pak een trein richting de havenstad Qingdao om een paar dagen te relaxen op de stranden. 

 

  • Cruisen op de Yangtze Rivier: De boot over de Yangtze Rivier neemt je mee door het grillige berglandschap van de Drie Kloven. In dit gedeelte van de rivier word je volledig ingesloten door honderden meters hoge steile rotswanden. Geniet van het landschap terwijl je aan boord in de karaokebar jouw zangkunsten ten gehore brengt.

 

  • Shanghai: Shanghai is niet te vergelijken met andere steden in China. De Westerse cultuur is hier geheel verstrengeld met de Chinese tradities en cultuur. Met een wandeling over de Bund, langs de rivierkade, ervaar je Shanghai het best. Met een skyline aan wolkenkrabbers aan de ene kant, bevinden zich achter je de verlichte statige Franse koloniale gebouwen. 

 

  • West-China: Yangshuo en de tuinen en theeplantages van Hangzhou en Suzhou mogen ook zeker niet ontbreken tijdens het rondreizen door China. Mocht het niet lukken om het westen te bezoeken, dan raden we je aan een paar nachtjes op het platteland door te brengen. Je verblijf op een ‘Nong jia le' is een fijn alternatief voor de rumoerige hostels in de stad. 

 

Backpacken in China

Wanneer je door China gaat reizen, zal je snel merken dat je te maken hebt met enorme afstanden. Houd er dus rekening mee dat rondreizen door China veel tijd in beslag neemt. Dat maakt het echter niet minder leuk. De grootte van het land maakt het mogelijk om binnen China van zomer naar winter te reizen of van boeddhisme naar een autonoom islamitisch gebied. 

Wil je even weg van alle drukte, maar toch veel zien? Neem dan een comfortabele 'soft sleeper' trein richting het westen van China en waan je in vroegere tijden door een treinreis te maken langs de historische 'Zijderoute'.

 

Beste reistijd China

Door de zeer uiteenlopende klimaatzones in China moet je rekening houden met wisselende weersomstandigheden, China is immers een van de grootste landen ter wereld. Het voor- en najaar zijn de beste reisperiodes. De temperatuur is in deze tijd aangenaam, maar vergeet geen trui mee te nemen voor de koudere avonden. Wil jij meer weten over de beste reistijd per maand? Neem dan een kijkje bij onze reiskalender.

Kom langs voor persoonlijk advies!

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?