{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Drone shot van de architectuur in Shanghai | KILROY
Uitzicht op de rivier in Shanghai | KILROY

Reizen naar Shanghai

Maak kennis met een supermoderne en futuristische stad: Shanghai, het Parijs van het Oosten. Toch heeft Shanghai nog veel gebieden waar je de traditionele Chinese sfeer kunt proeven, hoewel deze ook in rap tempo plaats maken voor de snelle uitbreiding van het moderne Shanghai.

Kom langs voor persoonlijk reisadvies

 

Bezienswaardigheden in Shanghai

In 1990 was Pudong nog een stuk landbouwgrond buiten de stad. Nu barst het hier van de wolkenkrabbers en bedrijvigheid. Bezoek hier een van 's werelds hoogste gebouwen, Next Age ofwel Ba Bai Ban. Hier vind je ook de typisch vormgegeven Tv-toren en een enorm aquarium.

Het oude gedeelte van Shanghai heet Puxi. Hier vind je een veel grotere variëteit aan stijlen en architectuur. Van koloniaal tot supermodern. Wandel bijvoorbeeld langs de rivieroever over de Bund. Terwijl je een verre blik over Pudong werpt en verder wandelt tussen de vele restaurants en nachtclubs, bevindt zich achter je een hele verzameling indrukwekkende gebouwen. Barok, romantiek en gotische stijlen wisselen elkaar af in de architectuur van banken en andere internationale gebouwen. De verlichting 's avonds maakt het een hele speciale plek. Breng je 's ochtends vroeg een bezoek aan de Bund, loop dan even door naar het Huangpuy Park en bekijk hoe de oudere bevolking hun Tai Chi en Qigong oefeningen afwerkt.

Verder mag een bezoek aan The Peoples Park en Yu Garden zeker niet ontbreken. Het laatste park is meer dan 400 jaar oud en er staan nog enkele gebouwen met traditionele Chinese bouwstijl.

 

Wat te doen in Shanghai

De echte shopaholic zal in Shanghai bijzonder in z'n element zijn. Je kunt werkelijk alles kopen in de overvloed aan boetiekjes, winkels, warenhuizen en markten. Neem maar vast een extra koffer mee! Nanjiung Road en Huashi Road zijn de meest populaire winkelgebieden. Wil je liever iets goedkoper shoppen, leef je dan uit in de smalle straten van de French Concession of Taikan Road. Misschien is het nog wel het leukste om jouw backpack te vullen op een van de vele markten. Oefen eerst jouw onderhandelingskunsten voor je je hier begeeft. Qpiu Lu en de markt achter de Jing-an Tempel zijn hiervoor uitermate geschikt.

Tijdens jouw reis door China is het enorm veelzijdige aanbod aan eten in Shanghai een welkome afwisseling. Probeer ook zeker een van de vele restaurants met traditionele Chinese gerechten. Kijk bijvoorbeeld eens rond in de French Concession (Wulumugig Street).

Zoals in misschien wel elke grote wereldstad is ook in Shanghai het nachtleven enorm veelzijdig. Van een relaxte jazzbar en eenvoudige kroegen sta je binnen twee tellen te dansen midden in de hipste nachtclub. Lijkt je dat wat, kijk dan vooral even rond naar een goede club aan de Bund. Zonder een bezoek aan een nachtclub in The Peoples Park is je Shanghai Nightlive Experience echt niet compleet, dus schroom niet en ga dansen tot in de vroege uurtjes.

 

Rondreizen in Shanghai

Shanghai heeft een efficiënt en goedkoop metrosysteem, ideaal om de stad te verkennen. Naar de plekken zonder metrostation kun je natuurlijk altijd met de bus of taxi. Wil je naar Pudong, dan kan dat zelfs lopend, in een tunnel onder de rivier door. Maar wat veel spannender is, is een rit met de Bullettrain MagLev. Laat je met een dikke 430 kilometer per uur voortrazen! Verken je Shanghai liever met de fiets? Dan kan je je hier uitleven.

 

Beste reistijd Shanghai

Shanghai heeft een warm Chinaklimaat met milde winters en warme zomers. De stad kent een echte moesson die loopt van april tot en met september. Door de ligging aan de oostkust van China is Shanghai tussen juli en september ook gevoelig voor orkanen (tyfoons). De winters zijn droger en kouder. In dit seizoen kan het sneeuwen, maar blijft de sneeuw zelden lang liggen.

Meer weten? Mail ons!

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start
alt

Wil jij graag studeren in Shanghai?

Wij werken samen met universiteiten in Shanghai en vertellen je hier graag meer over als je overweegt om in het buitenland te studeren.

Bekijk hier de lijst van universiteiten

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?