{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Nepal

Vlaggen in Nepal | Rondreis Nepal | KILROY
Kaart van Nepal | Rondreizen Nepal | KILROY

Backpacken in Nepal

Met sneeuw bedekte bergtoppen in het Himalayagebergte, geweldige wandel- en trekkingsroutes en de spirituele energie van de oude tradities in de vele tempels, dit is Nepal in een notendop. Het is een prachtig en mysterieus land met vele culturele schatten. Reizen naar Nepal is letterlijk en figuurlijk een ervaring vol hoogtepunten. Maak een rondreis door de indrukwekkende natuurlandschappen en ontdek Nepal. Wil jij meer weten over backpacken in Nepal?

Vragen over reizen naar Nepal? Mail ons!

 

Bezienswaardigheden in Nepal

Kathmandu, de drukke hoofdstad van Nepal, is een verzamelplaats en thuis voor de vele backpackers en avonturiers. In de Kathmandu Vallei zijn veel historische en heilige bezienswaardigheden, zoals Bodnath, de grootste boeddhistische stupa in Nepal, vol vrolijk wapperende gebedsvlaggen. Deze stoepa lokt zowel reizigers als Tibetaanse pelgrims die de spirituele energie van de Bodnath komen ervaren. Of bezoek het oude paleis van de koning, een must voor fans van traditionele architectuur.

Bodh Gaya is de plaats waar Boeddha zijn verlichting bereikte. De Mahabodhi tempel is verbluffend en neem ook zeker een kijkje bij de boeddhistische universiteit in Nalanda met 10.000 studenten.

 

Wildlife in Nepal

Wil jij graag wilde dieren spotten tijdens het backpacken in Nepal? In Royal Chitwan National Park kun je rustig de jungle ervaren met een jeepsafari. Nog meer avontuur? Met wat geluk zie je de Aziatische neushoorn van dichtbij én zelfs luipaarden en tijgers. In Koshi Tappu Wildlife Reserve vind je minder reizigers en kun je in alle rust vogels en andere dieren bekijken. Koshi Tappu is een vrijplaats voor wilde buffels, herten, krokodillen en dolfijnen.

 

Activiteiten in Nepal

Trektochten in Nepal staan gekend als de beste ter wereld. De meeste gaan over hoogtes van 1000 tot 3000m, sommige gaan boven de 5000m-grens. Annapurna (3 - 28 dagen), Everest (6 - 30 dagen) en Langtang/Gosainkunda/Helambu (5 - 18 dagen) staan bekend om hun 'theehuis' trektochten. Let op: je mag niet meer zelfstandig een trektocht maken in Nepal, dit moet altijd onder begeleiding van een gids. Houd bij de voorbereiding rekening met de weersomstandigheden in de bergen. In december en januari is het weer helder maar koud. In onze zomermaanden (tot eind september) is het regenseizoen in dit gebied, het is dan rustig maar zeer nat! En veel nattigheid brengt helaas veel bloedzuigers op de paden.

 

Groepsreizen naar Nepal

Nepal is een prachtig land, maar het kan uitdagend zijn om alleen te reizen, vooral als je niet bekend bent met de lokale taal, cultuur en geografie. Een groepsreis biedt doorgaans een hoger niveau van veiligheid en ondersteuning, omdat je kunt vertrouwen op de expertise van de reisleider. Bovendien is het tegenwoordig niet meer toegestaan om zelfstandig een trektocht door de Nepalese Himalaya te maken. Om een trektocht in Nepal te maken heb je altijd een lokale gids of drager nodig. Wij bieden diverse groepsreizen in Nepal aan waarbij je een trektocht maakt. Neem contact op met onze reisspecialisten voor meer informatie. P.S. Wist je dat een groepsreis naar Nepal ook gemakkelijk te combineren is met India

 

Beste reistijd Nepal

Nepal heeft veel verschillende klimaten. In de laaglanden heerst een tropisch klimaat en in de bergen heerst een koud bergklimaat. De seizoenen kunnen onderverdeeld worden in vijf verschillende seizoenen. De winter en het regenseizoen zijn de belangrijksten om te vermijden, vanwege de glibberige wegen, bewolking en vrieskoude nachten in de bergen.

De beste reistijd is in de maanden maart en april of tijdens het najaar in de maanden oktober en november. In beide periodes valt er minder regen en is de temperatuur aangenaam voor zowel activiteiten op de bergen en in de laaglanden. Het hoogseizoen voor reizigers loopt van september tot en met november. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Onze reisadviseurs helpen je graag met al je vragen over backpacken in Nepal.

Maak een gratis (online) afspraak

Highlights van Nepal

In Nepal vind je historische steden met indrukwekkende bouwwerken, maar je kan hier ook goed trektochten maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hike op Annapurna? Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?