{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


10 redenen waarom jij van Costa Rica zal houden

Strand in Costa Rica naast de jungle

Het avontuur begint waar de jungle en oceaan elkaar ontmoeten

Costa Rica is een fantastische, tropische parel in het hartje van Midden-Amerika en misschien wel het meest backpacker-vriendelijke land in dit deel van de wereld. Het land biedt een perfecte combinatie van het strandleven, surfen, duiken, snorkelen, wildlife en trektochten door jungles of op vulkanen.

Als je deze magische plaats nog niet hebt bezocht, wordt het tijd. Mochten we je nog niet overtuigd hebben, hier zijn 10 redenen waarom jij van Costa Rica zal houden.

Arenal-vulcan-cover
Costa Rica's wild side
Costa Rica is een klein land in Centraal-Amerika land dat veel te bieden heeft op het gebied van avontuur en verkenning. Van de weelderige regenwouden tot de prachtige stranden, dit land biedt een breed scala aan activiteiten voor liefhebbers van wilde dieren en sensatiezoekers. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers, met een ongelooflijke verscheidenheid aan wilde dieren en biodiversiteit. Van de indrukwekkende quetzal tot de ongrijpbare jaguar, Costa Rica herbergt een overvloed aan unieke en fascinerende diersoorten. De diverse ecosystemen van het land, waaronder weelderige regenwouden, nevelwouden en zandstranden, bieden een habitat voor verschillende planten en dieren. Costa Rica is niet alleen een toevluchtsoord voor wilde dieren, het loopt ook voorop in natuurbehoud, met meer dan 25% van het land dat beschermd is als nationale parken en wildreservaten.

1. Ziplinen en boomtoppenwandelingen door de jungle

Er is iets heel bijzonders aan vliegen door het bladerdak aan één van Costa Rica’s vele geweldige ziplines. Het coolste hieraan? Je ziet het regenwoud vanuit een volledig nieuw perspectief, waardoor je de dieren en wonderlijke natuur onder en om jou heen ziet. Als je liever kiest voor een wandeling door de boomtoppen, is dat ook mogelijk op verschillende locaties. Hetzelfde prachtige uitzicht, maar met iets minder adrenaline. Hierdoor kan je bovendien stoppen en foto’s nemen waar en wanneer je wilt. Onze suggestie: probeer het allebei en ontdek wat jij het leukste vindt. 

Man ziplining through the jungle in Costa Rica

2. Verbazingwekkende wildlife

Costa Rica is een land met een onwaarschijnlijke biodiversiteit. Van apen en luiaards tot toekans en papegaaien, het land biedt een warm thuis aan een brede variëteit aan dieren in zowel regenwouden als kustgebieden. De meest populaire dieren om in Costa Rica te spotten zijn apen, zoals de brul-, witkop- en kapucijnaap, die je vaak door de boomtoppen ziet slingeren. Ook luiaards zijn veel te zien in Costa Rica, meestal vind je ze terug aan de takken in het regenwoud.

Naast deze bekendere diersoorten, is Costa Rica thuis voor een grote diversiteit aan vogels, zoals de kleurrijke toekan en papegaai. Het land heeft ook een rijk scala aan reptielen, amfibieën en insecten, zoals leguanen, krokodillen en bladsnijdersmieren. Costa Rica’s diversiteit aan wildlife is werkelijk geweldig. Je kan er veel verschillende dieren spotten, van de kleinste insecten tot de grootste katachtigen zoals jaguars en poema’s. Trek simpelweg de verschillende nationale parken en beschermde gebieden in en je zal versteld staan van wat het land te bieden heeft.

Kleurrijke toekan op een tak van een boom Costa Rica

3. Regen is niet altijd zo slecht

Costa Rica is een groen, weelderig en kleurrijk land, met in totaal 28 prachtige nationale parken. Als je tegen het einde van het regenseizoen naar Costa Rica reist, krijg je nog wel te maken met wat regen, maar ook met één van de meest levendige en adembenemende landschappen die je ooit hebt gezien. Costa Rica ligt tussen twee oceanen én twee continenten en biedt hierdoor unieke habitats en ecosystemen. Het kleinste nationale park van het land ligt in Manuel Antonio aan de Stille Oceaan. In het park leven veel verschillende soorten exotische dieren: slangen, apen, enorme hagedissen, luiaards en natuurlijk ook vogels in elke denkbare kleur.

Hangbrug in Costa Rica

4. Sympathieke locals

Costa Ricanen worden vaak Ticos genoemd, een woord dat is afgeleid van hermanticos, wat kleine broers betekent. Dit vat Costa Ricanen vrij goed samen omdat ze veel waarde hechten aan familie, samenleving en solidariteit. Over het algemeen zijn Ticos warme, vriendelijke en verwelkomende mensen. Omdat toerisme zo belangrijk is voor de economie van het land, zijn de meeste Costa Ricanen heel gastvrij. Ticos zijn ook enorm beleefd, ze doen er alles aan om geen “Nee” te moeten zeggen tegen andere mensen, wat soms verwarrend kan zijn voor toeristen.

Maar, het zijn niet alleen de vriendelijke inwoners die ervoor zorgen dat je je direct thuis voelt in Costa Rica. In vergelijking met de buurlanden uit Midden-Amerika, is Costa Rica relatief veilig: de politieke situatie is stabiel en er is geen militaire aanwezigheid in het straatbeeld.

Vriendelijke lokale vrouw op een markt in Centraal-Amerika

5. Prachtige stranden

Met twee kustlijnen omgeven door de weelderige jungle, staat Costa Rica bekend om enkele van de mooiste stranden van Midden-Amerika. Cahuita National Park is een van de beste nationale parken in Costa Rica door de prachtige witte zandstranden, levendige jungle en overvloed aan wildlife. Het is niet ver van Puerto Viejo en volledig gratis, een echte must-do in het Caraïbische zuiden. Een bruiner kleurtje krijgen was nog nooit zo leuk!

Manuel Antonio national park

6. Geweldig nachtleven

Het is misschien de geweldige natuur die toeristen naar Costa Rica trekt, maar vergeet ook zeker het nachtleven niet. Van relaxte strandbars tot clubs met DJ’s van wereldklasse in San José, je kan op veel verschillende manieren uitgaan in Costa Rica. Deze legendarische feestjes wil je niet missen! Iets heel bijzonders is het legendarische vuurdansen op het strand van Tamarindo, met de muziek, het vuur en de setting van het strand is het een heel spektakel.

Vrouw doet aan vuurdansen in Tamarindo in Costa Rica

7. Een surfersparadijs in Centraal-Amerika

Door de geweldige golven en de warme watertemperatuur is Costa Rica een waar paradijs voor surfers. Een paar van de beste surfspots zijn:

  • Playa Hermosa: gelegen aan de kust van de centrale Stille Oceaan, biedt dit strand consistente golven en een verscheidenheid aan golfbreuken voor surfers van alle niveaus. Playa Hermosa staat ook bekend om de pittoreske omgeving en levendige sfeer.
  • Jaco: een populaire badplaats die gelegen is aan de kust van de centrale Stille Oceaan. Ook hier kunnen surfers van alle niveaus terecht voor een paar goede golven. Dit is een favoriet van veel toeristen door de lange zandstranden en de warme temperatuur van het water.
  • Tamarindo: als onderdeel van het schiereiland Nicoya, is Tamarindo gekend voor haar consistente golven. Hierdoor is Tamarindo een populaire plaats voor zowel beginnende als gevorderde surfers. De stad biedt een levendige sfeer met restaurants, bars en winkels in overvloed.
  • Povones: bekend om zijn lange linkse point break wordt beschouwd als een van de langste golven ter wereld. Povones is gelegen aan de zuidkust van de Stille Oceaan. Door de uitdagende golven en stevige stroming is deze plaats meer voor ervaren surfers.
  • Santa Teresa: net zoals Tamarindo gelegen op het schiereiland Nicoya. Santa Teresa is bekend voor de lange, consistente golven, waardoor het ideaal is voor beginnende surfers, maar ook voor surfers met al meer ervaring. Deze badplaats biedt een relaxte sfeer en is omringd door weelderige jungle en wildlife.

Dit zijn enkele van de vele geweldige surfplaatsen die Costa Rica te bieden heeft. Costa Rica is een echt paradijs voor zowel beginnende als meer ervaren surfers.

Surfborden op een strand in Costa Rica

8. Pura Vida

Als je al eens naar Costa Rica bent geweest, of je bent volop aan het plannen om te gaan, dan zal de uitspraak "Pura Vida" je bekend in de oren klinken. Pura Vida betekent “simpel leven” of “puur leven”, maar hier in Costa Rica is het meer dan een gezegde… het is een levensstijl. Ticos gebruiken deze zin om hallo, vaarwel, alles gaat goed… te zeggen. Het is geen verrassing, maar Costa Rica wordt beschouwd als één van de gelukkigste landen ter wereld. Dit komt vooral doordat mensen zich geen zorgen maken over kleine dingen waarover wij ons soms wel zorgen maken.

Man voor een grote waterval in Costa Rica

9. Arenal Volcano National Park

La Fortuna is een prachtig gebied dat vooral bekend staat voor haar vulkaan, de Arenal. Het was een van de meest actieve vulkanen ter wereld. De vulkaan stootte bijna dagelijks wolken aan rook, gloeiende sintels en smeulende lava uit. Fascinerend en onschuldig zolang je op veilige afstand blijft. Arenal is ondertussen sinds 2010 inactief. Als je toch iets spannends wil doen, kan je van één van de vele watervallen in Costa Rica abseilen.

Arenal Volcano

10. Wateravontuur

Voor wie het nog niet doorhad: Costa Rica is een land vol met vulkanen, regenwouden, watervallen, rivieren en stranden. Avontuurlijke reizigers kunnen kiezen uit een breed gamma aan wateractiviteiten zoals raften, snorkelen, kajakken, surfen en tal van andere opties. De grootste uitdaging is je tijd verdelen in dit geweldige land.

Kayaken op een rivier Costa Rica

Op zoek naar meer avontuur in Centraal-Amerika?

Contacteer ons! Vertel ons waar je graag naartoe wil en wij stellen jouw droomreis samen. Geen standaard reispakketten of saaie excursies, alleen het beste van het beste.

Laat het ons weten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?