{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Hoe plan je jouw eerste wereldreis?

Meisje op reis in Australië | Op wereldreis met KILROY

Hoe plan je jouw eerste wereldreis?

Je bent van plan om samen met je backpack de wereld rond te reizen. De reisinspiratie vliegt je om de oren! Je kijkt je suf op YouTube en spreekt op elk feestje wel weer iemand die je vertelt hoe fantastisch het is om te reizen. Je staat op het punt om een vette wereldreis te gaan maken. Maar holy shit, hoe en waar begin je?

Kom langs en bespreek je reisplannen

Maak jouw eigen plan

Wat de mensen om je heen ook zeggen, hoeveel zelf uitgeroepen experts je op blogs en vlogs ook adviseren, het is jouw wereldreis! En elke reis is anders. Wat voor de één leuk is, kan voor de ander te saai of te uitdagend zijn. Waar het om gaat, is dat je voor jezelf bepaalt wat je uit je wereldreis wil halen. Tips en aanbevelingen van vrienden zijn natuurlijk van harte welkom, maar maak je eigen plan.

Bestemmingen kiezen

Dit is een van de lastigere keuzes. Je zou de hele wereld wel willen zien! Het is daarom belangrijk om voor jezelf te beslissen naar welke bestemmingen je wil reizen. Zet een aantal bestemmingen of landen op een rijtje en verdeel ze als volgt:

  1. Must do/must see 
   Deze landen moeten hoe dan ook in je route voorkomen.

  2. Opvullers
   Dit zijn bestemmingen die je wil zien mits ze op de route liggen, ze in je tijdschema passen en je reisbudget het toelaat. Het zijn als het ware de opvullers van je must do/must see route.

  3. Reserves
   Bestemmingen uit de reservelijst zijn plekken die je ook een andere keer kan bezoeken, bijvoorbeeld tijdens een vakantie van twee weken.

Ontdek Australië op jouw wereldreis | Reizen met KILROY

Wereldtickets

Zodra je een route hebt gemaakt voor jezelf, kan je kijken of een van onze wereldreis routes hier op lijken. Aan deze routes zijn ook wereldtickets verbonden. Handig, want zo krijg je gelijk een idee wat er mogelijk is en hoeveel zo'n wereldticket kost. Het veranderen of toevoegen van bestemmingen aan een bestaand wereldticket is mogelijk. Of maak een wereldreis op maat!

Zo zie je dat je een wereldreis naar Azië, Australië, Nieuw-Zeeland én Amerika al maakt vanaf €1575 met dit wereldticket!

Tongariro Crossing in Nieuw-Zeeland | Backpacken met KILROY

Ik kan toch ook losse tickets boeken?

Soms zie je op Facebook een artikel voorbij komen waarin iemand vertelt een wereldreis zelf samengesteld te hebben met allemaal losse enkeltjes. Dat klinkt aantrekkelijk en lijkt goedkoop, maar vergis je niet dat je dan te maken krijgt met verschillende regels en voorwaarden van luchtvaartmaatschappijen. Laat daarom je wereldticket samenstellen door een specialist. Zij kunnen vaak dezelfde route voor je maken met een prijs die honderden euro's lager uitvalt. Bijvoorbeeld omdat je een bepaald deel van je route overland reist of omdat vliegtickets seizoensgebonden zijn en je daarom een paar dagen later vliegt.

Je wereldticket is geboekt, wat nu?

Nadat je een wereldticket hebt geboekt, is het tijd om te kijken naar de rest van je planning. Je kan er voor kiezen om accommodatie, tours en activiteiten vooraf te boeken of ter plekke. Wanneer je vooraf boekt, heb je meer grip op jouw budget en ben je zeker van een slaapplek. Boek je ter plekke dan ben je vaak veel flexibeler en kan je nog alle kanten op. Daarom raden wij een mix van beide aan. Waar je ook naar toe gaat en wat je ook gaat doen, regel dit van tevoren

 • De eerste overnachting
  Je hoeft na je lange vlucht niet eerst op zoek te gaan naar een slaapplek, maar kan gelijk je bed in duiken. Ook is het vaak mogelijk om een goedkope transfer te regelen, zodat je opgehaald wordt van het vliegveld. Met onze aankomstpakketjes heb je het allebei; een hostel én transfer.

 • Lokaal vervoer
  Buspassen en treintickets met een open datum zijn in Nederland goedkoper te boeken dan in het land zelf. Met deze tickets bepaal je zelf wanneer je er gebruik van maakt. Zekerheid, maar toch flexibel.

 • Auto- of camperhuur
  Wil je een roadtrip maken? Dan is het voordeliger om van tevoren een auto of campervan te huren. Dit heeft te maken met beschikbaarheid van voertuigen op locatie, zeker in het hoogseizoen! Riskeer dus niet dat je zonder auto komt te zitten of dat je ter plekke de hoofdprijs moet betalen plus alle bijkomende verzekeringen.

 • Reisverzekering
  We horen maar al te vaak dat mensen dachten dat hun eigen, vaak doorlopende, reisverzekering dekkend was. Dat is maar net wat je ermee van plan bent. Denk niet dat een reisverzekering van een paar euro per maand jou gaat dekken bij extreme sporten als surfen en duiken, verlies van jouw laptop of telefoon, etc. Zorg dus dat je goed gedekt bent! Ben je dat nog niet, check dan onze reisverzekering voor backpackers. Houd geen dikke kater over aan jouw reis, tenzij het komt doordat je teveel gefeest hebt.

Onderweg | Backpacken met KILROY

Wij helpen jou!

Wat je plannen ook zijn, wij zijn er om je te helpen. Wij hebben de ervaring om van jouw plannen een concreet wereldticket te maken en alle bovengenoemde dingen voor je te regelen. Zo kan jij je volledig concentreren op de dingen die je wil gaan zien en beleven, zonder je zorgen te maken over regeltjes en het puzzelwerk. Een gratis afspraak is zo gemaakt!

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

 1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
 2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
 3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?