{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


10 Onbekende bestemmingen die je niet mag missen

tokyo-japan-alley-women-walking-cover

Plan je volgende reis naar een van deze authentieke bestemmingen

In onze huidige wereld, waarin iedereen en alles zo makkelijk met elkaar verbonden is, wordt het moeilijk om nog bestemmingen te vinden die niet zijn aangetast door het massatoerisme maar waar je wel nog de authentieke plaatselijke gewoontes, natuur en lokale cultuur kan beleven. Hier vind je de ultieme lijst met onbekende bestemmingen voor iedereen die op zoek is naar avontuur weg van de populaire hotspots. Want is dat niet exact waar we allemaal naar op zoek zijn? 

Een gouden tip voor iedereen die van één van deze bestemmingen droomt is je flexibel opstellen, met een open mind. Naar onbekende oorden reizen betekent vaak plannen op het laatste moment wijzigen. Dit maakt natuurlijk deel uit van de charme van het reizen naar gebieden waar ze geen toeristenstroom gewend zijn. 

Zit je al boordevol ideeën? Mail ons!

Europa

Europa is een ideaal gebied om op verkenning te trekken en geloof het of niet, er zijn hier nog heel wat plekken en activiteiten die niet bekend zijn bij het grote publiek. Vooral in de noordelijke gebieden kan je echt nog op echt avontuur gaan en van de bekende paden reizen. Niet ver en je reist er makkelijk naartoe!

1. IJsland

Veel reizigers kennen de Golden Circle in IJsland en de vele attracties die je daar kan spotten zoals watervallen, geothermische gebieden en warmwaterbronnen maar je kan nog heel wat andere unieke activiteiten toevoegen aan die lijst. Als je iets meer tijd over hebt terwijl je IJsland bezoekt kan je een groot onbekend avontuur maken als je een roadtrip maakt rond het hele eiland! Je krijgt dan een grote variëteit aan prachtige landschappen te zien zonder dat je ook maar een levende ziel tegen het lijf loopt. Zorg ervoor dat je het juiste materiaal bij je hebt en je kan echt op avontuur door over rivieren te trekken, recht de wildernis is. 

2. Svalbard

Wat dacht je van een plek waar je 5 maanden per jaar de zon niet ziet? Dan denk je waarschijnlijk aan Svalbard! De ideale plek om wilde dieren en de ruwe natuur te ervaren zoals ze echt is. Denk wel goed na wanneer je gaat want in de winter is er echt zo goed als geen zonlicht. Tijdens het begin van het winterseizoen kan je er wel nog het noorderlicht zien!

Azië

Dichter bij de evenaar kozen we voor deze twee prachtige plekken in Azië.

3. Myanmar

Myanmar, ook gekend als Burma, deed zijn grenzen pas een paar jaar geleden open voor toeristen en het geweldige daaraan is, is dat het echt nog aanvoelt als een onbekend, authentiek Aziatisch gebied. Als je een bezoek plant aan Zuid-Oost Azië mag Myanmar zeker niet ontbreken. Dit is zoals je zou verwachten dat een authentieke Aziatische omgeving eruit ziet zonder de invloeden van het toerisme. De inwoners zijn erg religieus en ja kan heel wat boeddhistische tempels verkennen. Er is natuurlijk veel meer dan dat. We raden je aan naar het zuiden van Myanmar te reizen waar je enkele van de mooiste stranden ter wereld kan zien. Je kan er gaan kajakken en zelfs voetsporen van wilde tijgers spotten. Naar Myanmar reizen is niet per se gemakkelijk en we raden je dan ook aan via de grens met Thailand te gaan. Zo kan Myanmar ook deel uitmaken van een groter avontuur! 

4. Filipijnen

Een bezoek aan de Filipijnen betekent kiezen tussen de duizenden kleine eilandjes die het land vormen. Sommige zijn makkelijk bereikbaar maar er zijn er zeker ook bij die nog helemaal onbekend zijn. Op de grootste eilanden kan je nog omringd worden door andere backpackers maar normaal gezien heb je nog genoeg eilandjes in de buurt waar je nog lekker op ontdekking kan gaan. Een super cool alternatief voor Myanmar als je nog niet klaar bent om een volledig onbekend gebied te gaan verkennen. De ideale start voor je toekomstige avonturen!

Oceanië

Eilanden bezoeken in de Stille Oceaan in Oceanië is op zichzelf al een heuse reis. We kunnen wel al met zekerheid zeggen dat het de reis zeker waard is. 

5. Samoa

Samoa is een prachtige Polynesisch eiland niet ver van een ander prachtexemplaar: Fiji. Wij kiezen echter voor Samoa omdat het minder vermeld en bezocht wordt. Dat maakt het dus perfect voor deze categorie! Samoa bestaat uit twee eilanden met prachtige stranden alhoewel deze niet zo toegankelijk zijn als de stranden op andere eilanden. Wij raden je aan een auto te huren en het eiland op jezelf te ontdekken. Je kan je wagen zelfs op een ferry plaatsen en zo beide eilanden bezoeken. Een prachtig tropisch paradijs! 

6. Micronesië

Iets meer backpacker-friendly en niet zo onbekend als Samoa maar toch een prachtig alternatief als de echte wildernis je nog even afschrikt. Micronesië bestaat uit heel wat kleine eilandjes en we raden je zeker aan deze per boot even te verkennen om een goed beeld van dit prachtige land te krijgen. 

Zuid-Amerika 

7. Patagonië

Patagonië is een prachtig gebied in het zuiden van Zuid-Amerika en wordt gedeeld door Chili en Argentinië. Het gebied wordt ook wel het paradijs voor wandelaars genoemd. Het beste moment om de streek te bezoeken is in hun zomer, wat voor ons tussen oktober en maart ligt. Als je fan bent van grote gletsjers, prachtige berglandschappen en pure ruwe natuur ben je hier aan het juiste adres. Je kan een groepsreis maken of een auto huren en op je eentje hiken met je eigen materiaal. Wandelen in de pure natuur is hier een echte aanrader! 

8. Antarctica

Iedereen wil wel eens Antarctica bezoeken, toch Het zevende continent staat bij heel wat mensen op de bucketlist zonder dat ze ooit de kans krijgen er heen te gaan. We raden het je echt aan een avontuur te plannen naar deze prachtige streek. Antarctica biedt je dezelfde gletsjers, bergen en landschappen van Patagonië maar dan minstens 10 keer uitvergroot. Je kan het eigenlijk echt moeilijk in woorden omvatten. Het is echt iets dat je zelf moet ontdekken. Je bezoek plan je meestal ver op voorhand omdat je op een expeditie cruise van meer dan 10 dagen moet gaan van Zuid-Amerika naar Antarctica en terug.

Latijns Amerika 

Centraal Amerika is  zeker een van de meest exotische plaatsen in de wereld en nog eens dicht bij de evenaar ook. De ultieme Latijnse én Caraïbische vibes! 

9. Cuba

Cuba is een iets moeilijkere plek om te bezoeken en verkennen en je zal iets meer op voorhand moeten plannen. We raden je zeker aan een auto te huren of privé transport te regelen wanneer je door Cuba reist. Enkel dan ben je volledig zeker dat je van punt A naar B komt. Niet veel mensen in Cuba kunnen zich een auto veroorloven dus de wegen liggen er ook niet prachtig bij, maar ze zijn dus ook wel vaak verlaten. Om onbekende gebieden in Cuba te verkennen raden we je ten zeerste aan om de steden links te laten liggen en de prachtige nationale parken te bezoeken. 

10. Colombia

Colombia is één van onze favorieten in Zuid-Amerika dankzij de mix tussen de super vriendelijke lokale bevolking en de prachtige plekken die je er kan bezoeken. Alles wat Zuid-Amerika zo prachtig maakt is daar verzameld in één plek. Colombia worstelt enkel nog met zijn gewelddadig verleden en da's ook daarom dat de meeste mensen het land links laten liggen. Laat je dit niet bang maken, integendeel. Je ontmoet hier de vriendelijkste mensen in een prachtig land waar nog zoveel te ontdekken valt. 

Begin met plannen! 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?