{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Argentinië

Uitzicht op El Calafate vanuit een auto | Rondreizen Argentinië | KILROY
 Pinguïns in Argentinië | Backpacken Argentinië | KILROY

Reizen naar Argentinië | De charme van Zuid-Amerika

In Argentinië is het eenvoudig, goedkoop én comfortabel om te reizen. Voor veel reizigers is Argentinië dan ook het startpunt van hun reis door Zuid-Amerika. Een rondreis door Argentinië neemt je mee door een land met een uniek karakter. Van het bruisende Buenos Aires naar ’s werelds grootste natuurfenomeen, de immense watervallen van Iguazu in het noorden en de bizarre landschappen en uitgestrekte vergezichten van Patagonië in het zuiden. Je zult vallen voor de charme van dit Zuid-Amerikaanse land.

Vragen over reizen naar Argentinië? Mail ons!

 

Bezienswaardigheden van Argentinië

De hoofdstad van Argentinië - Buenos Aires - is een van de leukste steden van Zuid-Amerika en vormt het centrum van bedrijvigheid van Argentinië. Een ideale plek om jouw reis te starten en vast te wennen aan de Latijnse levensstijl. De stad is verdeeld in 'barrios', buurten met elk hun eigen unieke karakter. Je zult verliefd worden op de stad en voel de sfeer van deze metropool in het bruisende uitgaansleven, maakt contact met de lokale bevolking, eet een van die overheerlijke biefstukken en geniet van een sensuele tango. Buenos Aires is sexy!

Mendoza is dé plaats waar je de hoogvlaktes van de Andes kunt verkennen. Deze stad ligt aan de grens met Chili en is het hart van een van de belangrijkste wijngebieden in de wereld. De regio rondom Mendoza is bij uitstek geschikt voor een wijntour.

 

Rondreis in Argentinië

Voor de outdoor fans adviseren we voldoende tijd uit te trekken voor Salta en omgeving. Je kunt hier geweldig hiken, mountainbiken, raften en meer. Naast het walhalla voor de sportieve backpacker, vind je hier ook de best bewaarde koloniale architectuur. De populairste bezienswaardigheid in deze buurt is de 'trein naar de wolken'. Het spoor voert je via een systeem van bruggen, tunnels en viaducten al zigzaggend door indrukwekkende landschappen. Neem plaats en geniet!

 

Valdes | Noord-Patagonië

Ten oosten van Bariloche vind je het schiereiland Valdes. Dit gebied aan de Atlantische oceaan wordt beschouwd als een van de meest waardevolle natuurparken in de wereld. Tijdens een reis door dit gebied in Argentinië is de kans groot dat je grote pinguïnkoloniën, zeeleeuwen en zeeolifanten spotten. Ook zwerven er jaarlijks vele walvissen rond. Kan je niet wachten om deze dieren in het wild te zien, ga dan in oktober en november reizen in Argentinië.

 

Zuid-Patagonië

Sneeuwtoppen en bergketens, enorme gletsjers en uitgestrekte ruige vlaktes - welkom in het zuiden van Patagonië! Het gebied biedt uitdagende hikes voor de fanatieke reiziger. Vanuit het kleine stadje El Calafate bijvoorbeeld kun je kiezen uit verschillende gletsjers en meren. Ervaar dit unieke natuurlandschap zelf tijdens je reis door Argentinië!

 

Reizen door Argentinië

Het uitgestrekte Argentinië heeft voor reizigers erg veel te bieden. Gelukkig is reizen in dit land verrassend eenvoudig en relaxed. Je kunt bijna overal een vliegtuig of bus nemen. Vooral voor de budgetreizigers is een bus erg aantrekkelijk. Een van de beste adviezen die we je kunnen geven is: leer van tevoren alvast wat Spaans. Hiermee kun je je al snel redden en het geeft je de mogelijkheid af te wijken van de standaard routes.

 

Backpacken in Argentinië

We hebben een handige backpackroute door Argentinië voor je gemaakt. Gebruik 'm ter inspiratie bij het plannen van je backpackreis naar Argentinië. Voor meer inspiratie check je ook de andere voorbeeldroutes

 

Beste reistijd Argentinië

Het klimaat is in Argentinië het meest aangenaam van oktober tot half december (voorjaar) en van april tot half juni (najaar). De Argentijnen gaan in de periode van half december tot februari zelf op reis en het is er in deze maanden dus erg druk. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Onze travel specialists helpen je graag met al je vragen over reizen in Argentinië.

Maak een gratis (online) afspraak

Highlights van Argentinië

Geniet in de hoofdstad Buenos Aires van de gezelligheid in de verschillende kleurrijke buurten, maak een trektocht door het prachtige Patagonië in het zuiden en ontdek de bergen in van de Andes. Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?