{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Buenos Aires | KILROY
Reizen naar Buenos Aires | KILROY

Reizen naar Buenos Aires | Op ontdekkingstocht in de 'barrios'

Buenos Aires is een van de leukste steden van Zuid-Amerika en ademt een aangename, relaxte sfeer uit. De vele verschillende 'barrios' (buurten) hebben elk hun eigen karakter. Hierdoor krijg je soms het gevoel van dorp naar dorp te lopen. De meest interessante delen van de stad zijn makkelijk bereisbaar te voet, per taxi (erg goedkoop) of metro. 

Buenos Aires is maar liefst twee keer gesticht. Als eerste door Don Pedro de Mendoza in 1536 en daarna deed Juan de Garay het nog eens dunnetjes over. In de 19e en 20e eeuw vonden veel mensen een nieuw thuis in Argentinië. Hierdoor ontstond er een mengelmoes van culturen die het land zijn karakter heeft gegeven. De inwoners van Buenos Aires, ook wel porteños genoemd, verwelkomen nieuwe mensen dan ook maar al te graag. De kans is groot dat ze je uitnodigen om een hapje mee te eten.

Ben jij enthousiast over reizen naar Buenos Aires?

Maak een afspraak

 

Bezienswaardigheden Buenos Aires

Palermo

De stad bestaat uit maar liefst 48 wijken waarvan de wijk Palermo de grootste is. Hier vind je de buurt Palermo Viejo. Dit is het oudste gedeelte van de wijk en een plek waar vele leuke boetiekjes te vinden zijn. In de opkomende buurt Palermo Soho vind je een schat aan cafés en restaurants. Maar ook in de overige 47 wijken is genoeg heerlijk eten te vinden. Buenos Aires telt duizenden restaurants, dus er is werkelijk voor ieder wat wils. Breng zeker een bezoekje aan Palermo tijdens je reis naar Buenos Aires.

Tango in San Telmo

Buenos Aires staat onder meer bekend om de tango. De sensuele, statige sfeer die om deze dansvorm hangt vind je terug in San Telmo. Een wandeling door deze wijk langs de mooie gerestaureerde, oude gebouwen over geplaveide straatjes is dan ook niet compleet zonder de sfeer van de tango geproefd te hebben. Vraag naar de beste 'milonga' in de buurt en woon een tangoshow bij, doe mee of regel een dansles.

 

Wat te doen in Buenos Aires

Een van de beroemdste buurten van Buenos Aires is 'La Boca'. De felgekleurde huizen trekken jaarlijks vele reizigers.

Voetballiefhebber? Of houd je van massaal spektakel? Dan moet je zeker naar een wedstrijd van de Boca Juniors. Tijdens een wedstrijd van de club van voetballegende Maradonna barst de hel los. Het oorverdovende lawaai van Boca's fanatieke aanhang is werkelijk niet te beschrijven. Regel van tevoren kaartjes via jouw hostel. 

Er is zoveel te zien in Buenos Aires, maar er zijn een paar dingen die je écht niet mag missen. Neem een kijkje bij het graf van Eva Perron op Recoleta Cemetery, loop een stuk over de breedste straat ter wereld 'Avenue de 9 Julio' en wandel over de boulevard langs de haven 'Puerto Madero'. Als je toch in de haven bent, kun je ook meteen een meerdaagse tour naar Uruguay regelen. Binnen 2 uur brengt de snelboot je naar Colonia, een klein historisch stadje.

 

Beleef het in Argentinië

Buenos Aires is een levendige stad waar zoveel te zien en te doen is dat je er rustig een paar weken rond kunt hangen. Bedenk alleen wel dat de hoofdstad erg verschilt van de rest van Argentinië. Maar hé, klinkt dat niet als een goed excuus om de rest van het land ook te verkennen?! Reis bijvoorbeeld naar Patagonië om de natuur van Argentinië te ontdekken.

 

Beste reistijd Buenos Aires

Buenos Aires ligt in het oosten van Argentinië en heeft een gematigd klimaat. Vanaf december tot en met februari is het in dit gebied zomer, en van juni tot en met augustus winter. Tijdens de zomer kan het erg heet worden en valt de meeste regen, waardoor het weer erg drukkend aan kan voelen. De zomer is overigens wel hoogseizoen voor reizigers. De winter kan erg fris worden met mistige dagen, maar het zal niet snel vriezen. Houd er rekening mee dat je een jas bij je hebt voor in de avond. De beste reistijd is tijdens de herfst (maart-mei) en de lente (september-november) vanwege de aangename temperatuur en weinig regenval. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Heb jij nog vragen over je reis naar Buenos Aires?

Stuur een mail

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?