{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Road trip tips voor Australië

roadtrip-resting-girl-feet-cover

De beste tips voor road trips in Australië

Hartstikke leuk dat je jouw road trip in Australië bij ons geboekt hebt! Als bedankje hebben we deze pagina gemaakt met al onze beste tips om je aanstaande reis zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Onthoudt dat je altijd welkom bent om contact op te nemen met je reisadviseur als je suggesties nodig hebt voor leuke activiteiten tijdens je road trip in Australië.

Goed om te weten over road trippen in Australië

 

Je gaat op road trip in Australië en er zijn genoeg redenen om enthousiast te worden. In dit artikel geven we wat goede algemene tips over het maken van een road trip in Australië, zodat je tijd kwijt bent aan het zoeken naar informatie op het internet.

Onthoud dat je naar een ander deel van de wereld reist en dat hier mogelijk andere regels gelden voor het huren van een voertuig. We raden je dan ook aan om de algemene voorwaarden van het contract goed door te lezen, zodat je weet wat is toegestaan en hoe je bent gedekt.

Bovendien kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om een geldige reisverzekering te hebben vóór de dag van vertrek. Heb je nog geen reisverzekering? Neem dan contact op met een van onze reisadviseurs die je hierbij kunnen helpen.

Kampeerregels in Australië

Freedom Camping (oftewel: kamperen op openbare plekken) is toegestaan in sommige delen van Australië. Echter zul je merken dat er ook een groot aantal schone en goed uitgeruste kampeerterreinen zijn op fantastische locaties door het hele land. Als je besluit om aan Freedom Camping te doen, moet je ervoor zorgen dat je je bevindt in een aangewezen Free Camping zone, anders loop je het risico op een flinke boete.

Gemeentelijke wetten verbieden kamperen in en rond steden, tenzij je op vakatieparken bent. Je mag alleen ’s nachts verblijven op rustplaatsen, campings in nationale parken (tegen een kleine vergoeding) en andere gereguleerde aangewezen kampeerplaatsen. Er is een app genaamd CamperMate die je kunt downloaden en die alle gratis en betaalde kampeerplaatsen en vakantieparken in Australië laat zien. Je kunt ook een Camps- Australia boek kopen waarin deze informatie plus wegenkaarten staat.

Hoe je flink kunt besparen op benzine in Australië

Vergeet niet om genoeg benzine in je auto of camper te hebben wanneer je lange afstanden rijdt, omdat het kan zijn dat er weinig tankstations onderweg zijn. Klinkt misschien gek, maar je zult versteld staan als je richting de outback gaat, vooral in West- Australië en het Noordelijk territorium! De benzineprijzen kunnen ook aardig hoog zijn in die gebieden, dus doe wat extra brandstof in je jerrycan voordat je daar aankomt, en je slaapt een heel stuk relaxter wetende dat je jezelf wat serieus geld hebt bespaard.

Als je op een dinsdag benzine koopt, betaal je 5% tot 15% minder dan op andere dagen. Als een dinsdag niet handig is, ga op een woensdag! Dus als je centen wilt besparen, tank dan op een van die dagen en vermijd zeker de weekenden. Coles en Woolworths bezitten het merendeel van de tankstations en bieden kortingen op brandstof als je bij hen winkelt. Zolang je meer dan $30 uitgeeft (wat trouwens niet heel moeilijk is...), kun je kortingen krijgen tussen $0,04 cent/liter en $0,12 cent/liter, afhankelijk van de promotie.

Een van de grootste uitgaven tijdens je road trip zijn de kosten van je brandstof. Een van de beste apps die we aanbevelen is MotorMouth. Het is echt handig om de goedkoopste brandstof bij jou in de buurt te vinden.

Bezoekers e-pass
Je moet een bezoekers e-pass aanmaken nadat je een camper hebt opgehaald in Australië.
E-pass aanmaken

Handige informatie over tolwegen in Australië

Tolheffingen zijn van toepassing op sommige wegen in Australië. Je zult waarschijnlijk tolwegen tegenkomen als je door Metropolitan New South Wales, Queensland en Victoria rijdt.

Het betalen van deze tolheffingen is je eigen verantwoordelijkheid wanneer je met een gehuurde camper in Australië rijdt. Het is dus belangrijk om op de hoogte te zijn van deze wegen voordat je op reis gaat, aangezien tolwegen in Australië elektronisch worden geïnd en je niet kunt stoppen om contant te betalen.

Je moet een bezoekers e-pass instellen zodra je een camper in Australië hebt opgehaald. Onbetaalde tolheffingen zullen resulteren in administratiekosten van ons, bovenop het bedrag dat verschuldigd is aan het tolbedrijf. Je kunt een pas instellen voor slechts $1,50 en automatisch worden belast als je tolwegen gebruikt. Dit moet binnen 48 uur na het gebruik van een tolweg worden gedaan.

 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?