{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De ‘Big Five’ van Indonesië

De ‘Big Five’ van Indonesië

De ‘Big Five’ van Indonesië

Bij het woord 'safari' denk je vast aan de Afrikaanse wildernis. Maar op safari kun je ook op andere plekken in de wereld, zoals in Indonesië. Met een beetje geduld en geluk kom je hier oog in oog te staan met de Orang-oetang, de Sumatraanse olifant, de komodovaraan, de Sumatraanse neushoorn en de Sumantraanse tijger. Om je alvast wegwijs te maken, vind je hieronder een overzicht van vijf natuurparken in Indonesië; vijf parken waar je de 'Big Five' kunt spotten.

Gunung Leuser National Park

Dit park ligt op het eiland Sumatra. Het is bij uitstek de plek om op zoek te gaan naar de orang-oetang. In de jungle zijn nog zo'n 5000 orang-oetangs te vinden. Ook kun je er een bezoek brengen aan het Orang-oetang viewing centre, waar dagelijks nog enkele van deze bijzondere dieren bijgevoerd worden.

Baby oerang-oetan op Sumatra, Indonesië

Bukit Barisan Selatan National Park

Hier huist de Sumatraanse olifant, een ondersoort van de Aziatische olifant. Het verschil zit hem in de grootte, de Sumatraanse olifant is een slag kleiner. Maar dat mag de pret niet drukken. In tegenstelling, elke waarneming van deze olifant is aanleiding tot een feestje. Het leefgebied van de Sumatraanse olifant is namelijk ernstig bedreigd wat als gevolg heeft dat de populatie van de olifant blijft afnemen.

Kerinci Seblat National Park

De Sumatraanse tijger, ook al een bedreigde diersoort, is moeilijk waar te nemen. Maar het Kerinci Seblat National Park is de plek om je geluk te beproeven. Het is het grootste nationale park in Indonesië en een van 's werelds belangrijkste plekken als het om het behoud van de tijger gaat.

Over behoud gesproken, bovengenoemde drie nationale parken vormen samen de 'Tropical Rainforest Heritage of Sumatra." Deze staat op UNESCO's Werelderfgoedlijst.

Meer over Sumatra

Way Kambas National Park

De neushoorn is een verlegen dier, maar als hij eenmaal in zicht is, adembenemend. Ook in Indonesië is hij te vinden en wel in een van de oudste parken in Indonesië. Naast een tocht door de jungle is het ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Sumatra Rhino Sanctuary. Hier worden een aantal neushoorns voorbereid op terugkeer in de wildernis van de Sumatraanse jungle.

Komodo National Park

Je zult er voor moeten eiland hoppen, maar de Komodovaraan is het de moeite waard. Het Komodo National Park ligt namelijk tussen de eilanden Sumbawa en Flores in. De komodovaraan is de beroemdste en grootste varaan ter wereld. Hij kan wel drie meter lang worden en heeft geen natuurlijk vijanden. De mens zit hem echter wel dwars, daarom is het van belang dat de varaan in een beschermde omgeving leeft. Ga duiken in het Komodo National Park! Hier kun je genieten van prachtige koraal riffen, duizend verschillende soorten vissen, haaien, zeeschildpadden.

Meer over Komodo

Uitzicht over Komodo National Park | KILROY

Ben je benieuwd geworden naar de mooie natuur en prachtige dieren? Beproef dan je geluk en ga op safari. Neem contact op met een van onze reisspecialisten, zij helpen je op weg naar de Big Five van Indonesië.

Stuur ons een bericht

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?