{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

komodo-indonesia-boats-at-shore-sidebar
komodo-indonesia-traveller-mountains-sidebar

Reizen naar Komodo

Het Komodo National Park ligt bij de Lesser Sunda eilanden in Sulawesi. Het park staat genoteerd op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Komodo is een eiland in Indonesië en is wereldberoemd vanwege de enorme komodovaraan. De komodovaraan wordt tot wel 3 meter groot en is daarmee de grootste hagedis ter wereld. De komodovaraan is een carnivoor: op het eiland jaagt hij op varkens, geiten en herten die ook op het eiland leven. Ze zijn snel op het het droge en kunnen ook nog eens goed zwemmen. Ga nooit zonder gids op zoek naar de komodovaraan, ze ruiken bloed van kilometers afstand. Als een komodovaraan een mens bijt dan kan het giftige slijm je in een paar dagen doden. 

Kom langs en plan je reis

 

Nationaal Park Komodo

Komodo National Park staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO - het is echt een bezoek waard. Het landschap kan dor zijn in het droogseizoen en knalgroen in het regenseizoen. De stranden zijn prachtig wit met kristalhelder water. De flora en fauna is bijzonder op het eiland, maar Komodo National Park is nog beroemder om de onderwaterwereld. Duiken is dus een echte aanrader op Komodo.

De lokale bevolking van Komodo kunnen goed met de komodovaraan omgaan. In de laatste 35 jaar zijn er "slechts" vier mensen slachtoffer geworden van de hagedis. Er wonen ongeveer 3.500 mensen in het Komodo National Park. Ze leven van de visserij en maken souvenirs voor toeristen. Je bereikt het Komodo National Park per boot vanaf Labuan Bajo op Flores of vanaf Sape op Sumbawa. Vanaf Lombok gaan er meerdaagse cruises langs Komodo National Park.

 

Duiken op Komodo

Op het eiland kan je goed duiken. Komodo National Park bevindt zich in het hart van de Koraaldriehoek. Het gebied wordt ook wel de 'kraamkamer van de wereldzeeën' genoemd en is beschermd door natuurorganisaties zoals het Wereld Natuur Fonds. Hier vind je een grote hoeveelheid aan dieren en planten onderwater. 76% van alle koraalsoorten ter wereld bevinden zich hier. Verder vind je hier zes van de zeven soorten zeeschildpadden. Wie weet spot jij mantaroggen, haaien en Indische zeekoeien (doejongs)! Andere bewoners van de Koraaldriehoek zijn de kleurrijke kerstboomworm, papegaaivis en clownvis.

Blijf je liever wat dichterbij het wateroppervlak? Dan kan je hier ook goed snorkelen! Daarnaast vind je op het eiland een 'Pink Beach'. Er zijn maar zeven van deze stranden ter wereld. Het zand oogt roze, omdat het een mix is van wit en rood zand, gevormd door foraminifera.

 

Excursies op Komodo

Ga op pad en neem deel aan een van de vele tours op het eiland. Maak een rondreis over het eiland en ontdek de vele bijzondere plekken die Komodo rijk is. Wil je meerdere Indonesische eilanden bezoeken? Kies dan voor een rondreis waarbij je Komodo combineert met bijvoorbeeld Flores.

 

Beste reistijd Komodo

Het klimaat op Komodo is een tropisch klimaat met relatief weinig regenval. De regio is veel droger dan de eilanden Bali, Java, Sumatra en SulawesiDe beste reistijd Komodo te bezoeken is tussen maart en juni en tussen oktober en december. Lees meer over de beste reistijd per maand bij onze reiskalender.

Meer weten? Mail ons

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?