{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Nieuw-Zeeland: het paradijs voor adrenaline junkies

KILROY reisspecialisten maken zich klaar om te skydiven in Oceanië

Voel je hart in je keel kloppen met skydiven, paragliden en raften in Nieuw-Zeeland

Afrika staat bekend voor safari, Australië om te surfen, maar Nieuw-Zeeland? Wat dacht je van avontuurlijke sporten? Op ontdekking gaan in dit prachtig land terwijl je deelneemt aan spannende activiteiten is een droom voor velen. Wat zijn de beste plaatsen en waarom? Je ontdekt het in deze blog.

New Zealand Cooks Cove Gisborne
De leukste avonturen in Nieuw-Zeeland
In deze blog richten we ons op enkele avontuurlijke sporten die je kunt doen in Nieuw-Zeeland, maar er is natuurlijk veel meer te beleven indien je op zoek bent naar een andere ervaring. Via onderstaande link ontdek je alles wat Nieuw-Zeeland te bieden heeft, inclusief onze favoriete reisroutes.
Nieuw-Zeeland

Schijn bedriegt...

Nieuw-Zeeland: Het lijkt zo'n rustig land, vol prachtige natuur en vriendelijke mensen. Of hobbits, afhankelijk van hoe vaak je Lord of The Rings bekeken hebt! Wat als we je vertelden dat als je je hart sneller wilt laten kloppen en je bloed wilt voelen stromen, dit de plek is waar je moet zijn? Ben je op zoek naar iets meer dan af en toe een golf te pakken of een uitdagende wandeling te maken? In deze blog bespreken we de meest uitdagende activiteiten in Kiwiland, en waar je deze kan vinden!

Hiken in een ijsgrot bij de Tasman Glacier in Nieuw-Zeeland

Paragliden

In het geval dat je niet van een vrije val houdt waarbij de aarde met 200km/u op je af komt, maar wel dol bent op de adembenemende uitzichten die je alleen op bepaalde hoogtes kunt krijgen, dan is paragliden de perfecte activiteit voor jou. In Queenstown (het avontuurlijke mekka van Nieuw-Zeeland) geniet je van de meest indrukwekkende uitzichten over Lake Wakatipu, Queenstown en het gebergte genaamd The Remarkables (ja, echt!) terwijl je door de lucht zweeft.

Paragliding over de besneeuwde bergtoppen bij Queenstown in Nieuw-Zeeland

Raften

Je mag ons midden in de nacht wakker maken om te gaan raften en we zouden er klaar voor zijn. Het is gewoon zo leuk! Hoewel de foto hieronder is genomen op de voornamelijk rustige Waiau-rivier in Fiordland National Park, kun je het raften net zo wild maken als je wilt. Je vindt spannendste opties in de Kaituna-rivier nabij Rotorua of de Rangitata Gorge in de buurt van Christchurch. Het is zeker niet noodzakelijk om je reis aan te passen rond deze activiteit, echt overal zijn leuke rivieren te vinden.

Rafting in Fiordland National Park in Nieuw-Zeeland

Bungeejumpen

Wil je graag iets proberen dat er super gevaarlijk uitziet, maar in werkelijkheid één van de veiligste sporten is die er bestaat? Bungeejumpen kan er doodeng uitzien, en voor degenen onder ons met hoogtevrees is het een nog grotere sprong, maar het is een van die dingen die je gewoon moet proberen om te weten hoe het is. En wat is een betere plek om uit je comfortzone te stappen dan tijdens je reis? Nieuw-Zeeland heeft meerdere geweldige bungeejump-mogelijkheden. De hoogste is de Nevis Bungy in Queenstown, met 134 meter was het ooit de hoogste ter wereld, en het coole is dat je niet van een brug springt, maar uit een kabelbaan!

Bungeejumping aan Lake Taupo in Waikato, Nieuw-Zeeland

Skydiven

Je kunt op veel plaatsen parachutespringen proberen, maar Nieuw-Zeeland is de thuis van enkele van de meest schilderachtige locaties ter wereld. De hoogste parachutesprong in het land bevindt zich boven de Franz Josef-gletsjer, op meer dan 5500 meter hoogte. De Fox-gletsjer in het Westland National Park ligt in de buurt, maar is iets minder hoog. Ze delen wel hetzelfde adembenemend uitzicht! Als laatste raden we Lake Taupo aan. Dit grote kratermeer ligt midden op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland en is het grootste meer van het land. Het is betoverend om te kijken naar de met sneeuw bedekte top van Mount Ruapehu en de Ngauruhoe-vulkaan, waardoor je bijna vergeet dat je zojuist duizenden meters boven de grond uit een vliegtuig bent gesprongen.

KILROY Reisspecialist aan het skydiven in Nieuw-Zeeland

Zorbing

Het antwoord van Nieuw-Zeeland op een vraag die niemand ooit heeft gesteld. Hoewel vaak ten onrechte beweerd wordt dat bungeejumpen in Nieuw-Zeeland is ontstaan, hebben de Kiwi's Zorbing wel uitgevonden. Terwijl Zorbing in andere landen nog steeds zeldzaam is, kun je het in Nieuw-Zeeland op verschillende plaatsen uitproberen. Het concept is eigenlijk naar beneden rollen op een heuvel in een reusachtige opblaasbare bal. Waarom? Geen idee... maar het ziet er zeker het proberen waard uit!

Mensen proberen Zorbing in Nieuw-Zeeland op een groene heuvel

Wat laat jouw hart sneller slaan?

Al een keuze gemaakt? Of ga je ze allemaal proberen? In ieder geval moet je het met ons eens zijn dat Nieuw-Zeeland het mekka is voor avonturiers en liefhebbers van extreme sporten. Er zijn zoveel geweldige plekken om uit te kiezen. Als je meer informatie wilt of je volgende avontuur naar Nieuw-Zeeland wilt boeken, staan we voor je klaar!

Stuur ons een e-mail!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?