{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Onze favoriete ecotoerisme bestemmingen op de Filipijnen

bohol-chocolate-hills-sun-cover

Reis verantwoordelijker en sla massatoerisme over!

Terwijl ecotoerisme al vele jaren in opkomst is, zijn er sommige bestemmingen die het concept serieuzer nemen dan andere. De Filipijnen is zo'n plek, en hoewel er al genoeg redenen zijn om het prachtige eilandland te bezoeken, zullen deze unieke ervaringen je verblijf nog verder verbeteren!

siargao-island-philippines-cloud-nine
De Filipijnen is een echt eilandparadijs.
De Filipijnen vormen een tropisch paradijs dat uitblinkt door zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en levendige culturele diversiteit. Stel je voor dat je een wereld betreedt waar kristalheldere turquoise wateren samenkomen met perfecte witte zandstranden, terwijl weelderige, groene jungles een thuis bieden aan een rijke verscheidenheid aan unieke flora en fauna. Maar het draait niet alleen om schilderachtige landschappen - wat de Filipijnen echt bijzonder maakt, is de gastvrije bevolking en de rijke geschiedenis. Van levendige markten vol kleurrijke sarongs tot bruisende festivals die eeuwenoude tradities vieren, de Filipijnen vormen een smeltkroes van oude erfgoed en moderne dynamiek. Of je nu millennia-oude rijstterrassen verkent die in bergflanken zijn uitgehouwen of zwemt naast vriendelijke haaien, de Filipijnen bieden een schatkist aan unieke ervaringen.

Vrijwilligerswerk voor mariene natuurbescherming

Droom je altijd al van vrijwilligerswerk en ben je op zoek naar de mogelijkheid om tegelijkertijd nieuwe vaardigheden te ontwikkelen? Dan is dit programma perfect voor jou. Langs de kustlijn tussen Dumaguete en Tambobo is het team van Marine Conservation Philippines verantwoordelijk voor het monitoren van de gezondheid van de regionale koraalriffen. Dit is echter geen doorsnee vrijwilligersproject. Het grootste deel van je tijd zal worden besteed aan duiken voor het project. Voordat je kunt deelnemen aan het onderzoek dat het project uitvoert, krijg je eerst een training van 2-4 weken. Gedurende dit proces zul je 10-12 keer per week duiken om je vaardigheden te perfectioneren. Dit biedt een unieke kans om meer te leren over mariene biologie en wetenschappelijk duiken, terwijl je je nieuwe duikvaardigheden kunt testen in enkele van 's werelds meest levendige koraalriffen.

Divers walking with air tanks on their backs back from the ocean to the camp location
dumaguete-philippines-lake-balinsasayao-jungle-canoe-cover
Wat verstaan we onder ecotoerisme?
Ecotoerisme draait allemaal om het verkennen en ervaren van de natuur op een manier die respectvol, verantwoordelijk en gunstig is voor zowel het milieu als de lokale gemeenschap. Het is een avontuur waarbij je niet alleen geniet van de schoonheid van natuurlijke landschappen en wildlife, maar er ook voor zorgt dat jouw aanwezigheid een positieve impact heeft. De principes van ecotoerisme omvatten het minimaliseren van jouw ecologische voetafdruk door richtlijnen te volgen die planten, dieren en ecosystemen beschermen. Het draait om bewust reizen - van het blijven op aangewezen paden tot het vermijden van schade aan wildlife en het niet verstoren van hun leefomgevingen. Ecotoerisme betekent ook het ondersteunen van lokale culturen om inkomen te genereren door te kiezen voor bedrijven die geven om hun gemeenschappen. Door deze principes te omarmen, ervaar je niet alleen de wereld - je helpt deze te behouden voor toekomstige generaties van ontdekkingsreizigers.

Het Masungi Georeservaat

In dit beschermde natuurgebied maak je geen gewone wandeling; het pad wordt echt uitdagend onderweg. Klim en klauter over de kalkstenen rotsformaties terwijl je geniet van prachtige uitzichten over de rotsen en het bos.

Dit georeservaat, dat wordt gekenmerkt door zijn adembenemende karstlandschap en weelderige bossen, is zorgvuldig ontwikkeld om duurzaam toerisme te bevorderen en tegelijkertijd zijn delicate ecosysteem te beschermen. De goed ontworpen paden en infrastructuur zorgen ervoor dat bezoekers de wonderen ervan kunnen verkennen zonder schade aan te richten. Het georeservaat legt de nadruk op educatie en behoud, wat diepgang aan de ervaring toevoegt en bezoekers in staat stelt meer te leren over de lokale flora en fauna en het belang van het beschermen van dergelijke omgevingen. Bovendien zorgt het beperkte aantal bezoekers per dag voor minimale impact op het gebied, voorkomt overbevolking en stelt het in staat om te regenereren en te bloeien.

Het Masungi Georeserve is ook actief betrokken bij herbebossingsprojecten, waarbij de groei van inheemse plantensoorten wordt bevorderd en de biodiversiteit wordt versterkt. Door samen te werken met lokale gemeenschappen en initiatieven, verbindt het reservaat zich om de lokale gemeenschappen te ondersteunen en ecotoerisme te combineren met duurzame ontwikkeling.

Sunset over Masungi Georeserve near Manila in the Philippines

Siargao - het paradijs om te eilandhoppen

Eilandhoppen is altijd leuk, maar eilandhoppen in de Filipijnen is nog beter! Genesteld in het hart van de Filipijnen, is Siargao een tropisch paradijs dat bekend staat om zijn uitstekende koraalriffen, weelderige groene jungles en geweldige stranden. Het is een geweldige plek om te surfen (zelfs als beginner!), maar er is ook genoeg eco-avontuur tijdens eilandhoptours die je hier kunt maken.

Del Carmen Mangrove Tour: Begin je eco-reis met een bezoek aan het Del Carmen Mangrove Forest, een beschermd heiligdom en UNESCO Biosphere Reserve. Glijd geruisloos door het doolhof van torenhoge mangrovebomen op een traditionele peddelboot, begeleid door deskundige lokale gidsen. Aanschouw de symbiotische relatie tussen de diverse zeedieren en de mangroves, terwijl je bijdraagt aan de behoudinspanningen die dit unieke ecosysteem beschermen.

Verkenning van Sohoton Cave: Een ander hoogtepunt is Sohoton Cove, een mystieke plek verborgen tussen de kliffen van Bucas Grande Island. Hier kun je je verwonderen over de imposante kalksteenformaties, navigeren door smalle grotgangen en zelfs zwemmen in de betoverende Hagukan Cave. Houd een oogje in het zeil voor de inheemse kwallen zonder steken die in bepaalde seizoenen de serene Tojoman Lagoon bevolken, waardoor deze ervaring bijna buitenaards is.

Naked Island en Daku Island: Het eilandhoppen op Siargao is niet compleet zonder een bezoek aan Naked Island, een onbewoonde zandbank met kristalhelder water en ongerept wit zand. In de buurt nodigt Daku Island je uit om te genieten van een picknick aan het strand met verse zeevruchten bereid door lokale eilandbewoners. Geniet van de smaken van Siargao terwijl je het duurzame toerisme-initiatieven van het eiland ondersteunt.

Ontdek de zeereservaten: Siargao is omringd door allerlei zeeleven, en eilandhoppen is je ticket om de kleurrijke onderwaterwereld te verkennen. Snorkel rond de koraaltuinen van Guyam Island en aanschouw vele soorten vissen die tussen de koraalformaties dartelen. Zorg ervoor dat je de do's en don'ts van verantwoord snorkelen leest om deze fragiele ecosystemen te beschermen voor toekomstige generaties.

Duurzaamheid en Behoud: De toewijding van Siargao aan ecotoerisme is duidelijk in de inspanningen om de natuurlijke wonderen te behouden. Maar het hangt af van de lokale toerisme-organisaties om milieuvriendelijke praktijken te bevorderen, zodat de tours een minimale impact op het milieu hebben. Doe mee aan deze initiatieven door lokale voorschriften te respecteren, afval te minimaliseren en lokale natuurbeschermingsorganisaties te ondersteunen. We kunnen je natuurlijk helpen bij het boeken bij verantwoordelijke lokale organisaties, zodat je zeker weet dat je geld niet in verkeerde handen terechtkomt.

Pristine sandy beach with traditional boats in Siargao in the Philippines

Bohol

Bekend om de beroemde kalksteenformaties genaamd de 'Chocolate Hills' (zoals te zien is in de afbeelding bovenaan deze blog), staat Bohol op de bucketlists van veel reizigers die de Filipijnen bezoeken. In plaats van alleen maar te profiteren van het feit dat het een van de populaire toeristische hotspots van het land is, zet de regio zich in om de natuurlijke schoonheid te behouden door het evenwicht tussen mens en milieu te koesteren.

Een van de belangrijkste inspanningen voor natuurbescherming op Bohol is de Tarsier Foundation. Tarsiers zijn kleine primaten met schattige grote ogen (zie afbeelding hieronder) en ze zijn meestal mensenschuw en nachtdieren. De Filipijnen zijn echter een van de weinige plaatsen waar je deze schatjes in hun natuurlijke habitat kunt spotten. Helaas zijn er, net als bij veel dierenreservaten, goede en slechte voorbeelden, dus wees voorzichtig waar je je geld uitgeeft. Een gerenommeerd Tarsier-reservaat is het Philippine Tarsier Sanctuary, gelegen in Corella, net buiten Tagbilaran City. In dit reservaat kunnen de dieren vrij rondlopen (in tegenstelling tot dat in Loboc) en hoewel het misschien moeilijker is om ze te spotten, is dit hoe het hoort te zijn. We zeggen niet dat er geen andere betrouwbare reservaten zijn, maar aangezien deze blog gaat over ecotoerisme, dringen we er bij je op aan om je onderzoek te doen voordat je gaat, om zo de lokale bevolking, deze prachtige dieren en de Filipijnen als bestemming vooruit te helpen.

Tarsier on a tree branch on the island of Bohol in the Philippines

Palaui-eiland voor de kust van Santa Ana

Palaui Island valt op in de wereld van ecotoerisme om verschillende redenen. Allereerst is het een oase van ongerepte natuur met adembenemende landschappen, ongerepte stranden en een diversiteit aan flora en fauna. Wat het echt speciaal maakt, is hoe het wordt beheerd. Het eiland hanteert strikte beperkingen op het aantal bezoekers om zijn kwetsbare omgeving te beschermen, waardoor je van zijn schoonheid kunt genieten zonder schade aan te richten. Palaui neemt ook de tijd om bezoekers te informeren over zijn ecosystemen en inspanningen voor behoud, waardoor je reis verder gaat dan alleen maar sightseeing; het biedt de kans om in contact te komen met de natuur en te leren. Daarnaast betrekt het lokale gemeenschappen bij zijn behoudsinspanningen, zodat zowel het milieu als de bewoners profiteren van verantwoord toerisme. Palaui Island belichaamt een perfecte mix van ontdekking, duurzaamheid en waardering voor het milieu, waardoor het een ideale bestemming is voor milieubewuste reizigers.

The green oasis that is Palaui island off the coast from Santa Ana

Bezoek de Filipijnen

Je zult waarschijnlijk met ons eens zijn dat de Filipijnen een regio is met een ongelooflijke natuurlijke schoonheid en indrukwekkend zeeleven. Wil je deel uitmaken van de inspanningen om dit ecologische paradijs te behouden door te reizen of vrijwilligerswerk te doen? We staan klaar om je tehelpen bij het creëren van de ideale reisroute voor jouw avontuur.

MAIL ONS

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?