{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


KILROY raadt aan: onze favoriete reisdocumentaires met plaatsen die je echt kan bezoeken

Hollywood teken in Los Angeles, California

Beter dan het entertainment op je vlucht

We hebben het allemaal meegemaakt. Vastzitten op een vlucht van 10+ uur, maar geen goede films op het in-flight entertainmentsysteem. Geen zorgen, wij hebben geweldige reisdocumentaires voor jou verzameld die je enthousiast zullen maken om je volgende bestemming te ontdekken. Vergeet ze alleen niet offline te downloaden voordat je opstijgt!

Airplane Island View Indonesia
Wij helpen je er te komen!
Van de gebaande paden afwijken, betekent niet per se aan het einde van de wereld belanden. Het lijkt vaak alsof de bestemmingen in reisdocumentaires alleen te bezoeken zijn met een cameraploeg en een groot budget. Te afgelegen, te gevaarlijk of te duur. Laten we die trend doorbreken. Alle reisdocumentaires die we in deze blog bespreken kan je gemakkelijk bereiken. Bekijk enkele van onze bestemmingen hieronder of neem contact op met onze fantastische reisexperts om je droomreis samen te stellen.
Bekijk onze bestemmingen hier

Voor de avonturiers onder ons

The Dawn Wall (2017) - Onze mond viel letterlijk open wanneer we naar deze meeslepende documentaire keken. Rotsklimmers Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson proberen om de schijnbaar onmogelijke, meer dan 900 meter hoge, Dawn Wall van El Capitan in het Yosemite National Park free te beklimmen. Zelfs als je geen professionele rotsklimmer bent, is een bezoek aan Yosemite ook erg leuk zonder de top van El Capitan te bereiken.

Rotsklimmer El Capitan in Yosemite National Park in California, USA

Voor de liefhebbers van minder gebruikelijke reizen

Hou je ervan om van de gebaande paden af te wijken? Dat geldt ook voor de Britse komiek Romesh Ranganathan. In "The Misadventures of Romesh Ranganathan" neemt hij je mee naar verschillende landen (zoals Haïti, Ethiopië en Colombia) om de minder bekende kanten van reizen en toerisme te verkennen. Met zijn humoristische commentaar geeft hij de landen op een eigenaardige, maar respectvolle manier weer. Hij beoordeelt derdewereldlanden niet volgens westerse maatstaven, maar probeert in plaats daarvan bestemmingen en ervaringen op een authentiekere manier te tonen. Een beetje zoals wat wij ook nastreven!

Kleurrijke huizen in Haiti

Voor de foodies

Kijk deze niet als je al honger hebt! De door Netflix geproduceerde serie "Street Food" (2019-heden) is één groot eerbetoon aan de street food-cultuur in verschillende Aziatische steden. Het eert de lokale streetfoodverkopers en hun authentieke recepten, die vaak van generatie op generatie worden doorgegeven. Je krijgt een geweldige indruk van de culturele betekenis van street food in deze landen, en het maakt je enthousiast om op het vliegtuig te stappen en zelf al die geweldige gerechten te proeven. Of het nu India, Thailand, Maleisië of Indonesië is - wij kunnen je er naartoe brengen. Waarom vraag je niet aan onze experts naar hun favoriete street food?

Streetfood in de straten van Bangkok in Thailand

Voor de liefhebbers van feelgood televisie

Ben je bekend met het concept van slow television? Zo ja, dan past "Expedition Happiness" (2017) perfect binnen dit kleine subgenre. Deze reisserie documenteert de reis van een positief ingesteld koppel terwijl ze een oude schoolbus ombouwen tot een mobiele woning. Zodra de mobiele woning klaar is, beginnen ze aan hun avontuur: een lange roadtrip door Noord-Amerika. Je krijgt een voorproefje van de adembenemende landschappen en hun vele persoonlijke inzichten onderweg. Het is een geweldig voorbeeld om te gebruiken voor je eigen roadtrip door de Verenigde Staten, maar ook een mooie inspiratiebron voor wie zoek is naar een andere manier van leven, maar niet goed weet hoe eraan te beginnen.

Oude bus bij een tankstation in de Verenigde Staten

Voor de solo-reizigers

"Pedal the World" (2015) - Deze documentaire gaat over een indrukwekkende fietsreis. We volgen Felix Starck terwijl hij de wereld rondfietst, 22 landen bezoekt en zijn ervaringen deelt met de verschillende mensen en culturen die hij waar hij mee in aanraking komt. Hij toont ook de uitdagingen die hij onderweg tegenkomt en de culturele verschillen die soms in de weg kunnen staan. Zelfs als je niet van plan bent om alleen op fietsreis te gaan, biedt het een geweldig inzicht in hoe om te gaan met alles wat je tegenkomt tijdens het reizen in je eentje.

Yurts bij een meer in Kyrgyzstan

Voor wie van humor houdt

Jack Whitehall: "Travels with My Father" (2017-2021) - Vijf seizoenen lang reist komiek Jack Whitehall de wereld rond met zijn vader, Michael Whitehall, die meer traditioneel en terughoudend is. Hun contrasterende persoonlijkheden zorgen voor een dynamische en grappige twist in de show, waarbij ze in de loop der jaren verschillende regio's en landen bezoeken. Elk seizoen is gebaseerd op een andere regio, waarbij de Verenigde Staten, Zuidoost-Azië en het Verenigd Koninkrijk worden verkend.

Persoon wandelt met koeien voor een tempel in Cambodja

Geïnspireerd?

Misschien is het tijd voor je volgende avontuur. We weten allemaal hoe die reiskriebels voelen, en niemand weet beter hoe je ze kunt verzachten dan onze reisexperts. Zij houden ervan om je reisdromen uit te laten komen. Dus als je klaar bent om op pad te gaan, neem dan hieronder contact met ons op.

CONTACTEER ONS!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?