{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


7 bestemmingen voor in januari en februari

Lagune met strandje op de Filipijnen | KILROY

7 bestemmingen voor in januari en februari

Winter is coming! Het wordt koud, het jankt de hemel uit en de pepernoten vliegen alweer om je oren. Tijd om in je pyjama op de bank te liggen? Of plan jij nog even een reis naar warmere oorden? Wil je nog weg deze winter, maar geen idee waarheen? Hier onze tips voor de beste bestemmingen in januari en februari.

1. Sri Lanka

In januari valt het droge seizoen in Sri Lanka, vooral aan de west- en zuidkust. Dit betekent dat het weer over het algemeen warm en zonnig is, met weinig regenval. Het is een uitstekende tijd om de prachtige stranden en kustgebieden te verkennen zonder te worden gehinderd door hevige regenbuien. Bovendien vinden er in januari verschillende culturele festivals en vieringen plaats in Sri Lanka. Zo wordt op 14 januari Tamil Thai Pongal gevierd, een oogstfeest dat veel kleurrijke ceremonies en tradities omvat. Dit biedt je als reiziger een unieke kans om de lokale cultuur en tradities van dichtbij te ervaren.

>> Meer over reizen door Sri Lanka

Ik wil Sri Lanka ontdekken!


2. Filipijnen

Met meer dan 7000 eilanden heb je genoeg om je een tijdje zoet te houden. De populairste gebieden in de Filipijnen zijn Palawan, Cebu en Boracay. Maar ook eilanden als Panglao, Siargao en Dumaguete zijn aanraders. Hou je van duiken, beach life, surfen en eilandhoppen - dan is dit je bestemming voor in het nieuwe jaar!

>> Meer over reizen in de Filipijnen

Filipijnen, here I come!

Groen meer op de Filipijnen | Reizen met KILROY

3. India

Kun je een beetje tegen chaos en drukte? Dan moet India voor jou geen probleem zijn. Het land is immens, dus kies voor een rondreis door het Noorden of door het Zuiden. Heb je meer tijd, doe je het gewoon allemaal. Gemiddeld is het in de eerste twee maanden zo’n 30 graden en is er weinig regenval. Dat noemen ze winter in India.

>> Meer over reizen door India

Let's plan together!

Paleis in Delhi, India | Reizen met KILROY

4. Nieuw-Zeeland

Tijdens onze winter is het zomer in Kiwi-land. Het is een eindje weg, maar Nieuw-Zeeland heeft een heerlijk relaxte sfeer en prachtige natuur. De populairste manier van rondreizen is met de bus of met jouw eigen campervan. Trek wel minimaal 3 weken uit voor Nieuw-Zeeland (en dat is nog kort), want er is heel wat te doen en zien.

>> Meer over reizen door Nieuw-Zeeland

Ik wil graag hulp met plannen!

Mount Ruapehu in Nieuw-Zeeland | Reizen met KILROY

5. Brazilië & Argentinië

De eerste maanden van het jaar zijn meestal druk in Brazilië. Maar dit is absoluut niet negatief. Je vindt er in deze maanden juist veel reizigers, waardoor je overal backpackers tegenkomt. Begin in Rio en reis af naar Buenos Aires in Argentinië, pak de Iguazu watervallen mee en je hebt in 2 tot 3 weken een hele vette reis.

>> Meer over reizen door Brazilië en Argentinië

Wij vertellen je graag meer!

Ipanema in Rio de Janeiro, Brazilië | Reizen met KILROY

6. Midden-Amerika

Eigenlijk is het in heel Midden-Amerika, van Panama tot Mexico, ideaal weer voor een reis. Heb je veel tijd, reis dan van Mexico - door Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica - naar Panama en eindig je trip op de San Blas eilanden. Fully recharged weer terug naar Nederland!

>> Meer over reizen door Midden-Amerika

Wij helpen je met plannen!

Kajakken in Costa Rica | Reizen met KILROY

7. Kenia & Tanzania

Iets heel anders. Heb je altijd al een safari willen doen, dan zijn januari en februari zeer goede maanden om door deze twee Afrikaanse landen te reizen. In beide landen is het dan namelijk droogseizoen en dit betekent dat er minder begroeiing is. Hierdoor zie je de dieren veel beter dan wanneer alles in volle bloei staat. Ook verzamelen heel veel dieren zich bij de plekken waar ze water kunnen drinken en maken de gnoes, buffels en zebra’s zich in deze tijd klaar voor de grote trek van Tanzania richting de Masai Mara in Kenia.

>> Meer over safari's in Kenia en Tanzania

Persoonlijk reisadvies?

Luipaard in boom in Tanzania | Reizen met KILROY

Beste reistijd vinden voor jouw bestemming

Heb je na het lezen van deze tips nog steeds geen flauw idee waar je heen wilt? Bekijk dan hier alle overige bestemmingen. Kom je er niet uit? Wat jouw reisplannen ook zijn, wij kunnen je er zeker bij helpen. Van vliegtickets tot rondreizen, van duiken tot surfen.
Ja, ik wil graag reisadvies!

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?