{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Ga op een legendarische trektocht naar de Verloren Stad in de Colombiaanse jungle

De verloren stad in Colombia

Een reis naar zowel de jungle als het verleden

Diep in de dichte bossen van Colombia verbergt zich een 1200 jaar oud geheim, genaamd Ciudad Perdida - ook bekend als Lost City of de Verloren Stad. Een veeleisende trektocht van zeven dagen brengt je naar deze mysterieuze en oude ruïnestad die ooit een complexe, maar beschaafde samenleving was, volledig omgeven door groene jungle. De uitzichtpunten onderweg zijn prachtig, evenals de eindbestemming van de tocht. Lees verder om erachter te komen of het iets voor jou is!  
cartagena-colombia-old-and-new-city
De verborgen schoonheid van Colombia
Om het meeste uit je reis naar Colombia te halen, moet je serieus off-grid gaan. Alle beste plekken, zoals de Verloren Stad en het Nationaal Park Serranía de la Macarena, liggen ver buiten de gebaande paden. Maar maak je geen zorgen, wij helpen je daar te komen (en andere hoogtepunten die je wilt bezoeken). Colombia is een adembenemend land, dus je zult hier zeker wat tijd willen doorbrengen. Verken bruisende steden als Cartagena, Bogota en Medellin en neem een duik in de Latijns-Amerikaanse cultuur en natuur.
Colombia

Cultureel erfgoed verborgen in de jungle

Ciudad Perdida is Colombia's meest ongelooflijke verborgen schat die alleen te voet kan worden bereikt door een meerdaagse trektocht. De tocht heet The Lost City Trek en voert je langs stromende rivieren, prachtige bergen, schitterende uitzichtpunten en authentieke Koqi-gemeenschappen die in kleine dorpjes midden in de weelderige groene jungle wonen.

Ondanks het feit dat Ciudad Perdida al meer dan 10 jaar openstaat voor toeristen, gaan verrassend weinig bezoekers de uitdaging aan om te wandelen naar de ruïnestad. In het hart van de jungle kom je huizen tegen en verschillende plaatsen die gebruikt werden voor rituelen en ceremonies. Misschien ontdek je zelf wel iets, want men denkt dat nog maar ongeveer 10% van de ruïnestad en de oude samenleving is teruggevonden.

Over de verloren stad van Colombia

Ciudad Perdida werd gebouwd door het Tairona volk, en strekt zich uit over iets meer dan 12.000 m2. Uit opgravingen blijkt dat er tussen de 2.000 en 8.000 mensen woonden toen de stad het dichtst bevolkt was. Het was waarschijnlijk de grootste stad van het rijk. Vermoedelijk was het het economische en politieke centrum van een geavanceerde beschaving met zowel politieke structuren als indrukwekkende technische vaardigheden.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Er zijn nog veel meer verhalen te ontdekken! Tijdens deze wandeling krijg je de kans om veel meer te leren van deskundige gidsen die een ongelooflijke kennis hebben van de mysterieuze beschaving en de jungle eromheen.

Een uitdagende tocht

De wandeling naar Ciudad Perdida is een bergachtige trektocht van 44 km. De route begint en eindigt in Santa Marta en onderweg zijn er beklimmingen van meer dan 2.000 meter. Je doorkruist dichte jungle, modderige passages en steekt letterlijk rivieren over op weg naar de oude ruïnestad. Het is niet voor bangeriken, maar laten we eerlijk zijn: het is het helemaal waard!

Route

Dag 1-2: Santa Marta ➡ Ricardito Camp

Dit is de dag waarop de trektocht begint, maar je moet minstens een dag eerder komen om je benen wat te ontspannen in het gezellige havenstadje Santa Marta. Als het avontuur begint, word je naar Machete Pelao gereden, waar de trekking zelf van start gaat. Je doorkruist eindeloze velden, stukken jungle en kleine Kogi-dorpjes, terwijl je inzicht krijgt in de lokale bevolking die de oevers van de rivieren in de Sierra Nevada de Santa Marta bergketen bewoont.

Dag 3: Ricardito Camp ➡ Teyuna Paraiso Camp

De trektocht gaat verder op dag drie, en hier wacht je een zware etappe met veel beklimmingen onderweg. In de middag kom je aan in Teyuna Paraiso Camp, waar je kunt chillen bij de rivier om wat welverdiende rust te krijgen na een lange dag.

Dag 4: Teyuna Paraiso ➡ Mumaki Camp

Op dag vier sta je vroeg op, want vandaag moet je helemaal naar de Verloren Stad. Wat staat je te wachten? Wel, als je de 1200 treden van de trap hebt weten te beklimmen, word je opgewacht door het knapste uitzicht op de Sierra Nevada de Santa Marta. Verken de oude ruïnes en leer over de geschiedenis van een beschaving die meer dan 1000 jaar geleden in dit gebied leefde. Na het verkennen van de Verloren Stad eindigt de dag bij Mumaki Camp.

Dag 5: Mumaki Camp ➡ Ricardito Camp

Op de vijfde dag volg je een pad door de jungle en ga je langs kleine dorpjes terug naar Ricardito Camp, in de volksmond Vista Hermosa genoemd. Dit betekent dat je wandeling terug enkele nieuwe bezienswaardigheden bevat, maar ook een kamp dat in de mooiste omgeving ligt!

Dag 6-7: Santa Marta

Santa Marta! De laatste dag ga je opnieuw op een prachtige tocht door de heuvelachtige landschappen, terwijl je terug wandelt naar Santa Marta. Als je er nu nog niet genoeg van hebt, kun je kiezen voor een korte tocht naar een van de nabijgelegen watervallen. Terug in Santa Marta kun je de rest van de dag ontspannen voordat je jouw reis voortzet op dag zeven. 

Wat is er inbegrepen?

 • Accommodatie: 6 nachten (2x hotel & 4x kamperen)
 • Lokaal transport
 • Maaltijden: 6x ontbijt, 5x lunch and 4x diner (reken ongeveer 60-80 EUR voor maaltijden die niet inbegrepen zijn)
 • Toegang tot het Gold Museum Santa Marta
 • Hulp van een persoonlijke reisexpert die je helpt jouw droomreis te plannen, zodat je zowel je tijd als budget optimaal benut

 

Wat is er niet inbegrepen?

 • Vlucht naar Colombia (maar natuurlijk kunnen we daarmee helpen)
 • Reisverzekering (ook daar helpen we mee)
 • Zakgeld
 • Vaccinaties
 • Maaltijden (anders dan inbegrepen)
 • Andere activiteiten, tours etc.

 

Green jungle in Colombia on the Lost City trek

Klaar om te vertrekken?

We begrijpen je! Contacteer ons en je bent een stap dichter bij je deelname aan een van de coolste trektochten in Zuid-Amerika!

Ik ben er klaar voor!

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

 1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
 2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
 3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?