{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


10 redenen waarom reizen goed is voor je persoonlijke ontwikkeling

city-girl-planning-how-long-cover

Heb je hier echt ooit aan getwijfeld?

Ben je ook dol op reizen? Misschien zelfs zo vaak mogelijk? Dat begrijpen we wel. Ja, eigenlijk is het alleen jouw bankrekening die het wat minder kan waarderen dat je van reizen houdt, want wanneer je reist, ontwikkel je jezelf op persoonlijk vlak! Hier zijn de 10 redenen.
Hulp nodig? Kom langs!

1. Je leert geduldig te zijn

Iedereen die buiten Europa heeft gereisd, weet dat dingen niet altijd volgens schema gaan. De bussen komen niet op tijd aan, de trein stopt onderweg ongepland meerdere keren of de wegen zijn niet zoals je die thuis gewend bent. Of je het nu leuk vindt of niet, een reis, vooral naar meer exotische bestemmingen, is een makkelijke manier om je geduld op de proef te stellen.

2. Je leert met cultuurshocks om te gaan

Wanneer je naar landen reist waar het dagelijks leven vrijwel het tegenovergestelde is van wat je thuis gewend bent, is het niet gek om een cultuurshock te hebben. Hoe meer je reist, hoe beter je ermee om kan gaan.

3. Je krijgt een sterkere band

Of je nu reist met je vriend of vriendin, je kunt er zeker van zijn dat vooral de lange reizen helpen bepalen of de relatie goed zit. Je leert veel over elkaar als je voor een langere tijd elke dag samen bent.

4. Je ontmoet nieuwe vrienden

Vooral als je alleen reist, ontmoet je veel nieuwe vrienden tijdens je reis. Hoewel het voor sommigen spannend kan zijn om alleen te reizen of op andere reizigers af te stappen, is het ook een toffe ervaring waar je ontzettend veel van leert. En misschien zelfs nieuwe vrienden aan overhoudt.

5. Je kijk op de wereld verandert

Misschien heb je een bepaald idee van een land, cultuur of plek. Dat kan helemaal veranderen tijdens jouw reis. Natuurlijk zullen sommige dingen bevestigd worden, maar je zult er dan ook zeker achter komen waarom dit zo is. Daarnaast zal je ook tot nieuwe inzichten komen en leer je jezelf beter te begrijpen. Met andere woorden, je ontwikkelt jezelf!

6. Je kunt beter met verandering omgaan

In welke fase van je leven je je ook bevindt, je kunt er zeker van zijn dat er vroeg of laat veranderingen zullen plaatsvinden. Tijdens het reizen is het altijd mogelijk dat er onverwachts iets gebeurt waardoor jouw reisplannen in duigen vallen. Hoe meer je reist, hoe beter je uiteindelijk leert omgaan met verandering!

7. Je kan je dagelijkse gewoontes doorbreken

Wanneer je 's ochtends wakker wordt in een boomhut in de jungle van Myanmar, kan je er vanuit gaan dat je geen mogelijkheid hebt om je stijltang aan te sluiten. Misschien kan je niet eens een bad nemen, wie weet?

Ja, wanneer je reist, leer je snel dat de dingen waar je normaal dagelijks toegang toe hebt eigenlijk niet zo belangrijk om de dag door te komen.

8. Je leert de kleine dingen in het leven te waarderen

Een van de dingen die we leren van reizen, is te waarderen wat we gewoonlijk als vanzelfsprekend beschouwen. Wanneer je lokale dorpen in Botswana of Vietnam bezoekt, zul je snel ontdekken dat je zeer bevoorrecht bent. Het kan moeilijk zijn om hier een voorstelling van te maken wanneer je thuis op de bank zit. En je grootste dilemma is moeten kiezen tussen Expeditie Robinson of een nieuw NPO programma kijken. Maar je kan er vanuit gaan dat wanneer je op reis gaat, je terugkomt als een andere persoon...

9. Je wordt dapperder

Thuis hebben we de neiging om terug te vallen in oude gewoontes, je doet elke week hetzelfde als de week ervoor en de week daarvoor... Dit is niet het geval als je in het buitenland bent. Je eet nieuwe dingen (wat dacht je van sprinkhanen!), leert met je handen eten en probeert sausjes die misschien toch iets te pittig waren. Je gaat bungeejumpen, skydiven of slaapt onder de sterrenhemel in het binnenland - wetende dat de slangenpopulatie in Australië gemakkelijk het aantal memes overtreft dat je in de loop der jaren hebt gezien. Maar hey, je wordt dapperder en je ontwikkelt jezelf.

10. Je komt uit je comfortzone

Wat is nu een beter moment om uit je comfortzone te stappen, dan wanneer je op reis gaat. Vooral als je naar landen reist waar de infrastructuur, cultuur en dagelijkse gewoonten compleet anders zijn dan thuis. Je krijgt de kans om angsten te overwinnen en voelt je misschien even ongemakkelijk. Maar wanneer je uit je comfortzone stapt, voel je je meer op je gemak in nieuwe situaties dan voorheen.

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?