{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


3 coole dingen om te zien en doen in Singapore

Uitzicht over de Gardens by the Bay in Singapore

Waarom een 3-daagse tussenstop in Singapore een geweldig idee is wanneer je richting Azië vliegt

Singapore zou wel eens de coolste stad op aarde kunnen zijn. Met prachtige architectuur, wondermooie natuur en het “the-sky-is-the-limit”-gevoel dat je op verschillende plaatsen ervaart. Het is niet groot, maar dat maakt het net perfect om in elke dagen te bezoeken, als een extra bij je avontuur in Azië of Oceanië. Laten we enkele plaatsen bekijken die je op jouw lijst moet zetten om te bezichtigen.

Skytrain At Singapore Airport
De perfecte bestemming voor een tussenstop
Singapore biedt een unieke mix van culturen, een ongelooflijke keuken en enkele van de coolste attracties. Van de futuristische Gardens by the Bay tot het iconische Marina Bay Sands, er is voor ieder wat wils. Bovendien is de stad één van de belangrijkste hubs van Azië voor vliegreizen, waardoor het een supergemakkelijke tussenstop is met verbindingen naar andere delen van Azië. En met haar reputatie als veilige, schone en gemakkelijk te bereizen stad zul je geen moeite hebben om deze bruisende stad op jezelf te verkennen.
Singapore

Beleef een mix van culturen in deze bruisende stad

Wanneer het over Singapore gaat, dan spreekt men vaak over één van de modernste steden in de wereld. En ja, daar zullen we het nog over hebben. Maar er is nog veel meer om van te houden, zoals dat het de meest multiculturele stad is die we al bezocht hebben. Verschillende culturen, religies, en mensen uit verschillende stadia in hun leven komen samen in dit kleine stukje tropisch paradijs. Singapore voelt af en toe Zuidoost-Aziatisch aan, maar er zijn ook Japanse en Chinese invloeden. Je krijgt een mix van geuren, geluiden en smaken die het een geweldige plaats maken en daarom ook een ideale tussenstop wanneer je naar Azië of Oceanië vliegt.

Tijd om over te gaan naar de hoofdzaak voor velen: de bruisende metropool die Singapore vandaag de dag is. We weten zeker dat je de beroemde uitzichten op de skyline wel eens hebt gezien, wat er op zich al heel erg cool uitziet. Maar wat zijn die rare boomvormige dingen eigenlijk? En wat hebben ze bovenop dat gebouw gezet? Wel... tijd om daar achter te komen!

Marina Bay Sands in Singapore with tropical vegetation below

1. Wandel tussen gigantische artificiële bomen

We snappen het, dit klinkt een beetje vreemd. Maar je kunt niet naar Singapore gaan zonder Gardens by the Bay te bezoeken. Het is een gigantisch park tussen de oceaan en het Marina Bay Sands hotel (zie foto hierboven) en bevat prachtige architectuur, vele planten, bloemen en beeldhouwwerken. Verschillende Singaporezen gebruiken het park ’s avonds om te chillen, en gezinnen gaan er met kinderen naartoe om te vliegeren. De sfeer is geweldig, en het is nog gratis ook!

Oké, als je wilt betalen, kun je enkele van de attracties in de tuinen bezoeken, zoals het adembenemende nevelwoud (zie hieronder), the Supertree Observatory of de Flower Dome. Vooral het nevelwoud is de prijs waard omdat het zo'n uniek gebouw is dat natuur combineert met een interactieve ervaring. Singapore tilt architectuur echt naar een hoger niveau, en het is ook een geweldige manier om de vochtige hitte van de stad te ontvluchten.

Wij raden je aan 's avonds te komen, dan kun je ook de lichtshow zien die drie keer per nacht wordt opgevoerd in Supertree Grove. De Supertrees zijn de nogal vreemd uitziende structuren die op bomen lijken. Overdag vallen ze al op, maar als het donker wordt zien ze er pas echt cool uit met de knipperende lichten en geluidseffecten.

2. Ga op een culturele en culinaire tour door Chinatown en Little India

Wist je dat er in de moderne stad ook veel cultuurhistorie te vinden is? Neem bijvoorbeeld Little India en Chinatown, twee bijzondere wijken in de stad. Hier kun je heerlijk eten en drinken, maar ook een van de vele oude hindoeïstische en Chinese tempels bezoeken. Een beroemde bezienswaardigheid is de Sultan Moskee, gelegen in de historische wijk Kampong Glam. Je kunt de moskee bezichtigen, maar als foodies raden wij je vooral aan de buurt te verkennen. Je vindt er Zuid-Indiase gerechten, maar ook gerechten uit het Midden-Oosten en zelfs een bistro waar je kunt genieten van traditionele Zweedse gerechten, waaronder kladkaka (een soort kleverige chocoladecake). Zelfs als je Singapore bezoekt vanwege de moderne architectuur, is het moeilijk om de mix van verschillende culturen die aan de basis liggen van de geschiedenis van het land te negeren.

3. Bekijk de stad vanaf het dak van het beroemde Marina Bay Sands hotel

Veel meer dan alleen een hotel, is het Marina Bay Sands-complex in de wijk Singapore Bay ook een geweldige plek om een paar uur door te brengen. Of je het je nu kunt veroorloven er te overnachten of niet (de kans is eerder klein...), kun je toch een voorproefje krijgen van wat het luxe resort te bieden heeft. Een gigantisch winkelcentrum met tal van luxe merken en een geweldig food court met meer betaalbare keuzes (hoewel betaalbaar relatief is in Singapore).

Voor de complete ervaring ga je best 56 verdiepingen met de lift omhoog om het ongeëvenaarde uitzicht op de skyline van Singapore en de baai te bezichtigen. Neem je eigen drank mee, zodat je geen cocktails van 30 dollar in de skybar moet kopen. Als je 's avonds naar het dak gaat, heb je een prachtig uitzicht op de licht- en watershow die aan de waterkant van het hotel wordt opgevoerd. Het is moeilijk vast te leggen in beelden, maar geniet hieronder van een kleine impressie. Al met al een surrealistisch bezoek voor de meesten van ons die zonder zilveren lepel in de mond zijn opgegroeid, maar een leuk kijkje in de ''over-the-topness'' van Singapore.

Wil je Singapore toevoegen aan je eigen avontuur?

Gelukkig zijn er ook genoeg toffe (party) hostels in de stad, vooral rond Chinatown en Little India. Je vindt hier veel bars, geweldig eten en beleeft hier geweldige tijden, en dat geldt voor de hele stad.

Onze reisspecialisten kunnen je helpen bij het plannen van deze perfecte aanvulling op je avontuur, waar je ook naartoe gaat. Je moet zelf niet op zoek naar de vluchten, wij doen dat voor jou! Neem contact met ons op en we helpen je met plezier verder.

Contacteer ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?