{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


10 tips voor vrouwelijke backpackers

10 tips voor vrouwelijke backpackers | KILROY

10 tips voor vrouwelijke backpackers

Alleen backpacken als vrouw kan de eerste keer heel spannend zijn. Backpacken is een fantastische manier om de wereld te verkennen. Het geeft je de ultieme vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Ben jij van plan als vrouw alleen te reizen? Dan kan je als vrouwelijke backpacker obstakels tegenkomen. Wij geven 10 tips voor een veilige en voorspoedige reis voor vrouwen die alleen backpacken.

Wil jij nog inspiratie op doen voor je volgende reis? Neem dan een kijkje tussen al deze reisbestemmingen

Wereldticket Alleen Op Reis
Wereldticket Alleen Op Reis bestaat uit bestemmingen die zeer geschikt zijn voor solo travellers. Lees hier meer over dit wereldticket en laat je inspireren.
Alleen op reis

1. Reis naar veilige en vrouwvriendelijke bestemmingen

Alleen reizen als vrouw is natuurlijk mogelijk, maar het ligt er wel aan waar je naartoe gaat. Begin met het voorbereiden van jouw reis door te onderzoeken of jouw bestemming veilig en vrouwvriendelijk is. Bekijk het reisadvies van de bestemming en onderzoek de politieke en economische situatie van het land. Ook belangrijk zijn de vrouwenrechten in een land en het feit of jij je daar op wil aanpassen. Het zal flink uit de hand lopen als jij in bikini op het strand gaat liggen in een land waar vrouwen niet alleen mogen zijn en bedekt gekleed gaan.

2. Voorbereiden is belangrijk

Alleen backpacken als vrouw, waarom niet? Je kunt heel veel problemen voorkomen door je goed voor te bereiden. Heb je geen geldig visum, dan kan je zomaar gearresteerd worden. Regel daarom ruim van tevoren jouw visa, bewaar reisdocumenten als jouw paspoort, tickets en boekingen in via e-mail of cloud en maak een lijstje van belangrijke telefoon- en rekeningnummers.

3. Goed verzekerd met een reisverzekering

Ook doe je er verstandig aan om een reisverzekering af te sluiten. Met een goede reisverzekering is jouw bagage verzekerd en worden kosten van een ongeluk of ziekenhuisbezoek binnen de perken gehouden. Onze reisverzekering is er speciaal voor avontuurlijke backpackers en dekt, in tegenstelling tot de meeste reisverzekeringen, wél extreme sporten zoals surfen, duiken en raften.

4. Neem weinig bagage mee

Vrouwen hebben over het algemeen veel spullen bij zich. Doe het niet, reis licht! Neem kleding mee dat gemakkelijk te combineren is en wees creatief. Het is een stuk fijner reizen met een backpack die niet propvol zit of te zwaar is. Jouw backpack inpakken op een praktische manier zorgt er ook voor dat er in een halfgevulde backpack nieuwe kleding en souvenirs passen. Reis met een stevige backpack speciaal voor vrouwen. De daypack met waardevolle spullen draag je op jouw buik, een moneybelt met kleine reisdocumenten op de heupen. Zo houd je het overzicht.

5. Vervoer speciaal voor vrouwen

Als je alleen reist als vrouw is het verstandig alvast uit te zoeken waar je naartoe gaat. Reis met legale taxi's met meter. In sommige landen zijn er zelfs women-only taxi's! Je wordt extra kwetsbaar als je eruitziet als toerist die de weg kwijt is. Kom zelfverzekerd over en zoek een politieagent, winkel of andere vrouw op voor aanwijzingen over de route. Als je in een land met een groot verschil tussen man en vrouw reist, neem dan plaats naast een vrouw in de bus of trein. Reis nooit alleen in een lege bus of treincoupé. Reis je per auto? Tank dan bij drukke tankstations, zodat je nooit alleen bent. Liften is onverstandig, vooral als je alleen als vrouw reist.

6. Veilig feesten

Als je alleen reist en naar een feestje gaat, let dan goed op jouw eten en drinken. Is er toch iets in jouw drankje gegooid? Verplaats je naar een veilige omgeving en bel de politie of het ziekenhuis. Denk ook aan de eigen drank- en drugslimiet die je hanteert. Je bent extra kwetsbaar en verantwoordelijk als je alleen bent. Word je lastig gevallen? Maak er dan een heisa van, want niemand mag jouw grenzen overgaan!

10 tips voor vrouwelijke backpackers

7. Accommodatie

Houd de slaapruimte voor jezelf en geef niet zomaar jouw kamernummer aan iemand. Check ook of jouw deur goed op slot kan. Neem waardevolle spullen altijd mee of berg ze op in een kluis met een slot. Overnacht je in een dorm, slaap dan op het bovenste bed zodat je een goed overzicht hebt. Een kamer dichtbij de lift is het beste.

8. Update de thuisblijvers

Ga je voor een paar dagen naar een plek waar weinig tot geen bereik is? App dan altijd even met het thuisfront. Het is belangrijk eens in de zoveel tijd een update te geven en te laten weten wat je gaat doen. Mocht je niets laten weten op de afgesproken tijd dan kan het thuisfront alarm slaan.

9. Reisgezelschap

Het is als solo backpacker erg makkelijk mensen te leren kennen. Soms ontmoet je de leukste mensen en trek je een paar dagen met ze op. Je vindt reisgenoten in hostels, tijdens tours en activiteiten en natuurlijk bij barretjes. Gezellig toch?!

10. Weet wat je moet doen als er iets gebeurt

Mocht het toch mis gaan, dan is het belangrijk dat je weet wat je moet doen. Weet waar je de politie en een ziekenhuis kunt bereiken. Zorg ervoor dat je al het bewijs op foto of video hebt en doe altijd aangifte. Mocht het bewijs op jouw lichaam zitten, was je dan niet meteen, want sporen kunnen helpen bij onderzoek.

Zo zie je maar weer dat er heel veel voorzorgsmaatregelen zijn die je kunt treffen om een te gekke tijd te beleven. Respecteer cultuur en gebruik je gezonde verstand!

Wil je meer weten? Mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?