{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


5 Bizarre banen voor een working holiday in Australië en Nieuw-Zeeland

Bizarre banen voor een working holiday in Australië en Nieuw-Zeeland

Durf jij het aan?

Denk je er aan om voor een jaar naar Australië of Nieuw-Zeeland te vertrekken voor een Working Holiday? Ieder jaar reizen duizenden jongeren van over de hele wereld naar Australië en Nieuw-Zeeland. Veel van deze reizigers kiezen ervoor om hier een lange periode te blijven. Onderweg werken ze wat bij om zo hun reis te bekostigen met een zogenaamd Working Holiday visum.

Wil jij dit ook? Kom eens langs

Het zijn niet alleen de toffe surfplekken, relaxte sfeer en het klimaat waarvoor er zo veel jongeren naar Australië en Nieuw-Zeeland vertrekken. Hier zijn ook genoeg banen te vinden en dat is een mooie buitenlandse ervaring tijdens je reis. Werken in Australië en Nieuw-Zeeland is meer dan alleen appels plukken op een boerderij en koffies serveren in een café (niets mis mee natuurlijk). Als je verder rondkijkt en openstaat voor nieuwe ervaringen zal je zien dat er ook hele andere banen worden aangeboden. Hieronder hebben we een aantal bizarre banen op een rij gezet die jij Down Under kan gaan doen.

 

Werken en reizen in Australië en NZ?
Met onze Working Holiday startpakketten ben je er zeker van dat je jouw avontuur op een goede manier start. Je wordt opgehaald van de luchthaven, verblijft in een van de coolste hotels en krijgt hulp bij het aanvragen van jouw belastingnummer, het openen van een bankrekening en de zoektocht naar een baan.
Working Holiday

Menselijke zwangerschapstester tijdens working holiday AustraliëMenselijke zwangerschapstester voor koeien

Jep, je hebt het goed gelezen. Dit is een echte baan! Het is misschien niet de officiële functietitel die je krijgt, maar als je op een van de vele veeboerderijen in het land werkt, kan dit een van jouw taken zijn. Dit was de baan van onze eigen reisspecialisten tijdens zijn Working Holiday in Sydney. 

"Mijn taak op de boerderij bestond voornamelijk uit het controleren of een koe zwanger was. Gewapend met een lange handschoen en glijmiddel stak ik mijn arm in het rectum van de koe die getest moest worden en voelde ik of er een foetus aanwezig was. De techniek is een beetje verouderd, maar heel accuraat. Ik denk dat de meeste boerderijen nu scanners gebruiken, maar de eigenaar van de boerderij koos ervoor om het te doen op 'de goede oude manier'. Het was zeker wennen, maar een ervaring die ik ongetwijfeld nooit meer vergeet!” - Anders

Slangenmelker tijdens working holiday in AustraliëSlangenmelker

Geen paniek, dit is geen job die je zal (mogen) uitvoeren zonder eerst een uitgebreide training te krijgen. Aangezien je in Australië 21 van de 25 meest giftige slangen ter wereld kan vinden, is er iemand die het tegengif voor de beten van deze enge en venijnige slangen moet maken. En zoals je misschien weet, is het tegengif voor een beet van een giftige slang gemaakt van het gif zelf. Waarschijnlijk hoef je de slangen niet helemaal zelf te vangen en kan je werken als de stagiair of assistent van een professionele slangenmelker. Toch is het een baan die we je misschien niet echt aanraden.

Parelduiker tijdens working holiday in AustraliëParelduiker

Dit is er eentje voor alle duikliefhebbers! Commercieel op parels duiken in Australië kan je financieel heel wat opbrengen. Een goede parelduiker kan tot ongeveer 1,300 AUD per dag verdienen. Maar we moeten er wel bij zeggen dat dit een zware baan is en je over goede duikvaardigheden moet beschikken. Als je niet graag duikt, kan je ook op het dek van de boot van de parelduikers werken. Dat is natuurlijk alleen weggelegd voor degenen die niet zeeziek worden.

Haaien tagger tijdens working holiday in AustraliëHaaien tagger

Ben jij gefascineerd door haaien en zie je het wel zitten om met deze dieren rond te hangen? Niet iedereen is een grote fan van deze dieren, dus je hebt geluk. Er zijn verschillende mariene biologen die zich focussen op en werken met het behoud van het mariene leven en haaien rond de Australische kusten. Een van de dingen die deze biologen tijdens hun werk doen, is het taggen van grote witte haaien zodat ze hun bewegingen en locaties kunnen volgen. Zorg dat je een baan op een van deze boten te pakken krijgt en vang twee vliegen in één klap. Je hebt een te gekke baan én helpt bij het onderzoek en behoud van haaien.

Skydive instructeur tijdens working holiday in Nieuw-ZeelandSkydive-instructeur

Beschik jij over de E-licentie om te skydiven en tandemsprongen uit te voeren? Dan is dit jouw kans om te werken als een skydive instructeur. Mocht je hier nog niet over beschikken, dan zijn er genoeg sky diving drop zones en academies in Australië en Nieuw-Zeeland waar je deze E-licentie kan behalen en je als skydive-instructeur aan de slag kunt. Om de E-licentie te verkrijgen, moet je minimaal 500 sprongen gemaakt hebben. Als je op een Working Holiday visum reist, raden we je aan om het meeste van de training en de sprongen vooraf thuis te doen.

Wil jij reizen en werken in Australië of Nieuw-Zeeland? 

Rondreizen en werken in Australië of Nieuw-Zeeland hoeft natuurlijk niet zo extreem te zijn als de banen hierboven. Het is eigenlijk vrij gemakkelijk om een goede baan te vinden, tenminste als het een meer 'normale' baan mag zijn.

Als je graag op Working Holiday naar Australië of Nieuw-Zeeland wilt, helpen we je graag op weg. Wij hebben een Working Holiday startpakket voor je waarmee de start van jouw avontuur alvast goed geregeld is. Je wordt opgehaald van de luchthaven, verblijft in een tof hostel en krijgt hulp bij het aanvragen van jouw belastingnummer, het openen van een bankrekening en jouw zoektocht naar een baan. Lees hier meer over

Working Holiday in Australië

Working Holiday in Nieuw-Zeeland

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?