{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


5 x Waarom solo reizen iets voor jou is

waarom solo reizen iets voor jou is

5 Redenen waarom je eens alleen zou moeten reizen

Een roadtrip in Australië, backpackreis door Mexico of surfen in Bali, ben jij al aan het dromen over je volgende reis? Hoe gezellig het ook is om met een vriend of vriendin samen te reizen, toch zou je eens moeten overwegen om in je eentje op pad te gaan. Als solo reiziger wordt je trip een hele andere ervaring dan wanneer je met iemand anders samen reist. Lees hier 5 redenen waarom je toch minstens 1 keer in je leven in je eentje zou moeten hebben gereisd. En wie weet, misschien wil je erna niet meer anders!

girl-looking-over-mountain-cover
5 Bestemmingen voor solo reizigers
Wil je wel alleen op reis gaan, maar weet je niet wat leuke bestemmingen zijn voor soloreizigers? We hebben 5 bestemmingen op een rijtje gezet die perfect zijn voor wanneer je in je eentje op reis gaat. Neem snel een kijkje!
Bekijk de bestemmingen

1. Je bepaalt helemaal zelf hoe je je reis indeelt

Grote kans dat je niet compleet op één lijn zit met die vriend of vriendin waar je vaker mee op reis gaat. Misschien houd jij meer van gezellige hostels, terwijl je vriend in een luxe hotel wil verblijven, of houd de een meer van een adrenaline kick terwijl de ander liever rustgevende activiteiten onderneemt. Als je in je eentje op reis gaat, hoef je hier niet meer over na te denken. Je kunt doen waar jij zin in hebt zonder compromissen te hoeven sluiten. Heb je bijvoorbeeld altijd al willen leren surfen, vrijwilligerswerk willen doen of een nieuwe taal willen leren? Dan is dit het moment!

vrijwilligerswerk in thailand met olifanten

2. Nieuwe vrienden maken

Je zult direct merken dat wanneer je alleen op de reis bent je veel meer aanspraak hebt van andere (solo) reizigers. Dit maakt het heel makkelijk om nieuwe mensen te leren kennen en travelbuddy’s te ontmoeten. Zo zul je zien dat je eigenlijk niet eens zo alleen zult zijn gedurende je reis. Het makkelijke hieraan is dat je zelf kunt bepalen met welke activiteiten je mee wilt doen met je nieuwe vrienden en wanneer je even tijd voor jezelf wilt.

3. Meer contact met de locals

Net als de aanspraak die je hebt van andere reizigers, zul je ook makkelijker contact kunnen maken met locals. Je zult zien dat door een praatje te maken met een paar locals je een veel betere indruk krijgt van hun cultuur en het land. Wie weet hebben ze zelfs wat leuke tips die ze met je willen delen!

4. Leer jezelf beter kennen

Een ander pluspunt van solo reizen is dat je jezelf beter zult leren kennen. Naast dat je meer tijd hebt voor zelfreflectie kom je er ook achter hoe je reageert op misschien onverwachte situaties en wat je het meeste waardeert op reis. Dit is misschien de meeste tijd die je ooit met jezelf hebt gespendeerd dus je komt er ook achter wat je leuk vindt en wat niet.

5. Je staat meer open voor nieuwe dingen

Omdat je meer ruimte hebt om je reis naar eigen idee in te plannen, sta je ook meer open voor nieuwe dingen. Wellicht vragen je nieuwe travelbuddy’s je wel mee om te gaan raften, zeg je dan nee of ga je voor een nieuw avontuur? Of misschien waag je je toch aan dat speciale lokale gerecht, terwijl je normaal gesproken voor een veiligere keuze zou gaan. Ga het avontuur aan!

skydiven

Denk je nu: ja dat wil ik ook! Onze travel specialists helpen je graag met het samenstellen van je (solo)reis.

Stuur een mailtje

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?