{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligers in het buitenland | Vrijwilligerswerk in het buitenland | KILROY
Kind schrijft op een krijtbord | Vrijwilligerswerk in het buitenland | KILROY

Vrijwilligerswerk in het buitenland met KILROY

Wil je graag meer impact maken tijdens jouw reis en betekenisvolle herinneringen mee naar huis nemen? Ben je op zoek naar lokale ervaringen en zou je graag je steentje bij willen dragen? Dat kan! Door vrijwilligerswerk in het buitenland te doen met KILROY geef je een extra dimensie aan je reis. Je kunt kiezen uit vrijwilligerswerk met dieren, in de natuur, mariene bescherming of met mensen. Naast dat je de lokale gemeenschap een handje helpt, leer je ook nog eens de mensen en cultuur van het land een stuk beter kennen. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Vrijwilligerswerk doen? Kom eens langs!

 

Waar kan je werken als vrijwilliger in het buitenland?

We hebben verschillende vrijwilligersmogelijkheden in Afrika, Azië, Europa, Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië.

 

Hoe lang kan ik werken als vrijwilliger?

De duur van de vrijwilligersprojecten is afhankelijk van het soort project dat je gaat doen. Onze projecten variëren van één week tot 30 weken. Vrijwilligersprojecten hebben een minimumverblijf. Het is daarna aan jou of je langer wil werken dan dat minimum. Werk je met mensen, dan is het belangrijk om eerst een goede vertrouwensband op te bouwen. Vervolgens blijf je nog een aantal weken. Het is namelijk niet de bedoeling dat vrijwilligers gelijk vertrekken wanneer ze eindelijk vertrouwd voelen.

 

De eisen om aan de slag te gaan als vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger aan de slag? Dan is het goed voor jezelf om te weten waarom je dit wil gaan doen. Uiteraard is het uitdagend en interessant werk, maar vergeet niet dat het soms ook best zwaar kan zijn, zowel fysiek als psychisch.

Iedereen kan een helpende hand bieden, voor vrijwilligerswerk heb je geen speciale opleiding nodig. Maar wanneer je ons laat weten wat voor opleiding je hebt gedaan of welke studie je nu doet, dan wordt er naar een passend project voor je gezocht.

Het belangrijkste is dat je open staat voor nieuwe ervaringen en een flexibele instelling hebt. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat een project wordt ontbonden tijdens je verblijf. In zo'n geval krijg je een nieuw project toegewezen. Het is dus belangrijk dat je weet om te gaan met dit soort onverwachte situaties. Uiteraard is interesse in het leren kennen van een nieuwe cultuur ook een belangrijk punt. En realiseer je goed dat het geen vakantie is, maar (vaak) hard werken.

Daarnaast is het van belang dat je een goed woordje Engels kunt, zowel voor het communiceren met je collega’s als tijdens het Engels lesgeven aan de lokale bevolking. Voor projecten in Zuid- en Midden-Amerika is een basis Spaans of Portugees vereist. Spaanse en Portugese lessen zijn voor én tijdens jouw project beschikbaar.

 

Maak het verschil

De wereld kun je natuurlijk niet in een paar weken veranderen, maar je maakt hem met jouw bijdrage vast en zeker een stukje beter. Jouw hulp kan net dat verschil maken waar men naar op zoek is. Dus focus je daar op en steek je handen uit je mouwen. Daar krijg je een hoop mooie herinneringen en nieuwe vriendschappen voor terug!

Weet je nog niet goed wat het beste bij jou past of wil je graag wat meer info? Neem gerust contact op met ons of maak een vrijblijvende afspraak om alles eens goed te bespreken!

Maak een afspraak

 

Waarom moet ik betalen voor vrijwilligerswerk?

Hard werken en daar ook nog voor moeten betalen? Het klinkt misschien een beetje dubbel, maar met jouw bijdrage worden er allerlei kosten gedekt. Denk aan:

  • Accommodatie
  • Eten en drinken
  • Vervoer van en naar de projecten
  • Begeleiding
  • Een donatie aan het vrijwilligersproject

 

Wat is inbegrepen?

Accommodatie is altijd inbegrepen. Je slaapt in een vrijwilligershuis, hostel of bij een lokale familie. Soms kan je hier voor kiezen of kan je tegen een meerprijs een privékamer boeken. Het ligt aan het project welke maaltijden zijn inbegrepen. Daarnaast is het vervoer van en naar het vrijwilligersproject altijd geregeld. In de meeste gevallen zelfs ook van en naar het vliegveld.

 

Waarom zou ik niet op reis een vrijwilligersproject opzoeken?

Natuurlijk kan je helemaal zelf een vrijwilligersproject uitkiezen tijdens je reis, maar we raden het zeer af. Je weet nooit of het project verantwoord is en of het geld in eigen zak houdt. Daarnaast is het lastig te beoordelen of het project ook daadwerkelijk lange termijn doelen heeft voor de lokale gemeenschap of dat het project is opgezet voor reizigers. Werk je als vrijwilliger via KILROY dan ben je verzekerd van verantwoorde vrijwilligersprojecten en krijg je hulp als er zich problemen voordoen zowel tijdens als na het project.

 

Kan ik iets meenemen voor het project waar ik ga werken?

Ja, dat kan! Maar vermijd geld en neem juist producten mee die ze tekort komen. Ga je werken voor de lokale gemeenschap denk dan aan kleding, pennen, schriften, boeken, etc. Beter nog: schaf de spullen aan op plaats van bestemming nadat je met jouw projectcoördinator hebt overlegd wat nodig is voor het project. Op die manier steun je de lokale ondernemers en draag je bij aan een eerlijke economie.

Meer weten? Mail ons

Alle vrijwilligerswerkprojecten

Waarom vrijwilligerswerk met KILROY?

Why Kilroy Apple White 50X50
Veiligheid

Wij werken met zorgvuldig geselecteerde internationale partners die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Ook zijn wij aangesloten bij de ANVR en de SGR. So, no worries mate!

Why Kilroy Lifebelt White 50X50
Persoonlijk

Je krijgt een eigen Travel Specialist die met jou jouw reis samenstelt. Het is onze missie om jou een te gekke reis te laten beleven. Wij hebben samen de hele wereld al gezien, dus we weten als geen ander wat je echt niet mag missen!

meetlat
Activiteiten op maat

Door onze kennis te combineren met jouw wensen stellen we de meest onvergetelijke reizen en ervaringen samen. Wil je leren duiken in Thailand, een trektocht maken in Peru, vrijwilligerswerk doen in Azië of op safari in Zuid-Afrika? Wij kunnen alles voor je regelen!

Op zoek naar inspiratie?

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?