{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Een wereldreis via Amerika, Australie en Azië | Wat kost het?

australia-twelve-apostles-cover

Een wereldreis via Amerika, Australie en Azië | Wat kost het?

Hoeveel moet je sparen voor een wereldreis? Roëll van We Are Travellers reisde met haar vriend 6 maanden lang de wereld rond en haalde in 9 landen stempels voor hun paspoort. Ze vertelt over haar planning en de kosten van haar wereldreis door Amerika, Australië en Azië.

Wil jij graag op wereldreis?
Bekijk hier al onze vliegtickets naar alle uithoeken van de wereld. Kies voor een wereldticket, combinatieticket of thema wereldticket en maak jouw droomreis. Heb je zelf al een route in gedachten? Kies dan voor het "Wereldticket Op Maat"!
Vliegtickets

Een wereldreis plannen

Voordat we onze route hadden bepaald, hebben we uitgebreid onderzoek gedaan. Niet alleen online, maar ook met hulp van ervaren reizigers. Zo hebben we een afspraak gemaakt bij KILROY om te praten met een Travel Specialist die al een wereldreis had gemaakt. Dit was een goede eerste stap, want toen we daadwerkelijk besloten om een wereldreis te maken hadden we nog geen €1500 euro op de bankrekening staan! Het werd dus snel sparen om over een halfjaar weg te gaan.

Budget voor Amerika, Australië en Azië

Uiteindelijk besloten we voor de continenten Amerika, Australië en Azië te gaan. Zuid-Amerika en Midden-Amerika moesten we jammer genoeg overslaan, net als de duurdere landen van Azië zoals China. We berekenden dat we, als we als backpackers zouden leven, met het volgende budget rekening moesten houden:

  • Amerika: €1.000 en €1.250 per maand
  • Australië: €1.250 en €1.750 per maand
  • Azië: €750 en €1.000 per maand

Dit backpackersbudget is haalbaar als je slaapt in hostels, zelf kookt of eet in lokale tentjes langs de weg, het openbaar vervoer gebruikt in plaats van taxi's en overige kosten kan delen door twee zoals bij ons het geval was.

Het plan

Tijdens onze wereldreis wilden we zoveel mogelijk zien, maar tegelijk ook zo goedkoop mogelijk leven omdat ons budget niet groot was. De oplossing was om kort naar Amerika en Australië te gaan en langer naar Azië. De route van ons wereldticket zag er zo uit:

Amsterdam - San Francisco // Los Angeles - Hawaii - Sydney // Cairns - Singapore // Bangkok - Amsterdam

(// = zelf overland reizen, geen vlucht)

Reis naar San Francisco met KILROY

Starten in Amerika

De eerste tussenstop was San Francisco. Daar zijn we een midweek gebleven om vervolgens de bus naar Los Angeles te nemen. Vanaf LA maakten we een roadtrip langs de mooiste nationale parken, denk aan Bryce Canyon, Grand Canyon of Antelope Canyon en Horseshoe Bend.

Na Amerika was het tijd om te chillen op Hawaii. Deze bestemming konden we gemakkelijk en goedkoop aan ons wereldticket toevoegen, omdat we toch richting Australië vlogen vanuit Amerika. We hadden een goedkoop hotel gevonden in Hawaii en aten daar in zo min mogelijk restaurants. Hawaii is zo prima te doen op een klein budget.

Reis naar Hawaii met KILROY

Oostkust van Australië

In Australië kwamen we aan in Sydney. Daar zijn we een paar dagen gebleven en hebben we een buspas gekocht om de oostkust mee af te reizen. Het plan was om binnen een maand in Cairns te arriveren. Onderweg hebben we plekken bezocht als Byron Bay, Whitsundays en Magnetic Island. Door niet alle excursies te doen en ook zelf te koken in hostels was reizen in Australië eigenlijk net zo duur als in Amerika. In beide continenten hebben we ongeveer voor €1250 per persoon per maand kunnen reizen. Hier zitten dan kosten in voor eten, slaapplekken, vervoer en excursies.

Goedkoop reizen in Azië

Vervolgens bleven er drie maanden Azië over. Omdat we hier zo lang zijn gebleven, konden we veel landen bezoeken. Onze route in Azië op volgorde:

1. Singapore
2. Maleisië
3. Japan
4. Indonesië
5. Vietnam
6. Cambodja
7. Thailand

In deze route zitten vooral goedkope landen, maar een land als Japan is dan wel weer duurder. Om die reden zijn we in Japan ook korter gebleven dan in een bestemming als Maleisië, waar we 3,5 week verbleven. Per maand waren we rond de €750 kwijt per persoon in Azië.

Reis naar Indonesië met KILROY

Totale kosten van onze wereldreis

Wij leefden als echte backpackers. Slapen deden we altijd in het goedkoopste hostel, we kookten zelf, namen geen taxi's en waren selectief met excursies en tripjes. Om zoveel mogelijk controle te houden over de uitgaven hadden we ook al dingen vooraf betaald, zoals de huurauto in Amerika en natuurlijk ons wereldticket. Intercontinentale vluchten in Azië, zoals de goedkope last-minutes van Air Asia, dan weer niet. Uiteindelijk waren we minder dan €10.000 kwijt!

Met de door ons gekozen bestemmingen, activiteiten en vooraf betaalde uitgaven kwamen wij hier op uit. Het kan zijn dat de een goedkoper reist en de ander duurder, want iedereen reist anders. Laat je dus goed informeren bij de voorbereiding van je wereldreis!

Wereldticket Thailand, Singapore, Australië, Fiji & Amerika | vanaf €1859

Wereldticket Thailand, Singapore, Australië Fiji en Amerika

Ons wereldticket lijkt bijna op de route van Wereldticket Thailand, Singapore, Australië Fiji en Amerika, maar daar zit ook nog eens Nieuw-Zeeland bij! Of maak net als wij een persoonlijke afspraak en laat een wereldticket op maat maken.

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?