{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Whitsunday Islands

Luchtfoto van reizigers in en op het water van de Whitsunday Islands | Reizen naar de Whitsunday Islands | KILROY
Whitsunday Islands gezien vanuit de lucht | KILROY

Reizen naar de Whitsunday Islands | 74 eilanden aan de tropische kust

De Whitsundays: 74 eilanden in het hart van het Great Barrier Reef aan de tropische kust van Queensland in Australië. Je vindt hier het strand met het witste zand ter wereld! Deze prachtige stranden, knalblauwe heldere wateren en leuke dorpjes zul je nooit meer vergeten. Het moeilijkste is te kiezen wat je gaat doen, want de keuze is enorm! Ga zeilen en vaar tussen de eilanden, neem de helikopter, maak een roadtrip of ga mee met een tour op de Whitsunday Islands. 

Onze reisadviseurs helpen je graag bij het plannen van je reis naar de Whitsunday Islands.

Maak een afspraak

 

Activiteiten op de Whitsundayeilanden

Bekijk de Whitsundays vanaf het water met een jetski, kajak of zeiljacht. Wil je liever een helikopterview? Maak dan een vlucht in een helikopter of watervliegtuig. Hoe je weer omlaag komt bepaal je zelf, je kunt namelijk met een parachute naar beneden! Acht van de Whitsundayeilanden zijn voorzien met de meest uiteenlopende resorts. Ook is een bezoekje aan het witste zandstrand ter wereld een must! Het 7 kilometer lange strand Whitehaven Beach is adembenemend mooi. De eilanden met resorts heten Daydream Island, Hamilton Island, Hayman Island, Hook Island, Long Island, South Molle Island en Lindeman Island. Ze bieden allemaal iets unieks, zoals een specialisme in wijnen, duiken, snorkelen etc. 

 

De kust van de Whitsundays

De kustlijn van de Whitsundays heeft geweldige bestemmingen zoals Airlie Beach en het dorpje Collinsville. Blijf in Airlie Beach of reis iets verder naar stille afgelegen stranden, verlaten baaien en regenwouden. De oceaan heeft verschillende prachtige blauwe contrasten. Proserpine is een pittoresk dorpje nabij Airlie Beach met een echte cowboylifestyle. Bowen is een basis voor als je wilt relaxen, er zijn prachtige onontdekte stranden en toch zijn er backpackershostels waar je goedkoop kunt slapen. Collinsville ligt wat meer landinwaarts, vroeger werden hier kolen uit de mijnen gewonnen. De hele kustlijn is prachtig en zeer geschikt voor een roadtrip!

 

Airlie Beach

Airlie Beach bruist, sprankelt en leeft! Het is het hart van de Whitsundays, het epicentrum Airlie Beach geeft toegang tot de Whitsundayeilanden, de riffen in de omgeving en het Great Barrier Reef. Verder vind je er restaurants, bars en clubs met voor elk wat wils, dus ook voor backpackers met een beperkt budget. Het nachtleven van Airlie Beach is zo uitgebreid dat het elke avond wel zaterdagavond lijkt! Het is een perfecte uitvalsbasis op het vasteland van Australië, begin hier jouw reis naar de Whitsundays.

Meer weten? Mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?