{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De 8 beste plekken ter wereld om met haaien te duiken!

Haai in het water | De 8 beste plekken ter wereld om met haaien te duiken | KILROY

Hi haai!

Het gevoel dat je krijgt wanneer je je in de onderwaterwereld bevindt is moeilijk te evenaren. Het is ontzettend bijzonder om te gaan duiken tussen verschillende koralen en kleine kleurrijke vissen. Wat dacht je ervan om te gaan duiken met een van de meest angstaanjagende dieren die je je kan voorstellen, namelijk haaien!

Hieronder hebben we de 8 beste plekken ter wereld waar je met haaien kan gaan duiken voor je op een rijtje gezet. Haaien zien er misschien heel eng uit, maar in de meeste gevallen worden deze dieren verkeerd ingeschat. Zorg er voor dat je altijd gaat duiken onder veilige omstandigheden en samen met professionele instructeurs of andere ervaren duikers.

Hulp nodig? Kom langs!

1. Cat Islands, Bahamas

De Bahama's staan bekend om de verschillende haaiensoorten die je hier kunt spotten. In het rustige water rondom Cat Island, een van de eilanden van de Bahama's, zijn de leefomstandigheden ideaal voor haaien. Het eiland staat voornamelijk bekend om de witpunthaaien die je hier kunt spotten, maar er bevinden zich ook tijgerhaaien en verpleegsterhaaien in de omgeving.

2. Isla Mujeres, Cancun, Mexico

Dichtbij de kust van Cancun in Mexico, vind je Isla Mujeres. De locatie is wereldberoemd vanwege de grote concentratie walvishaaien die je hier aantreft, de grootste haaiensoort ter wereld. Zeker in de periode tussen juni en september kan je een boel haaien vinden ten noorden van Isla Mujeres. De dieren komen hier om te genieten van de plankton in de oceaan. Het is de perfecte kans om dichtbij deze prachtige dieren te komen.

3. Guadelupe, Mexico

Het kleine vulkanische eiland, Guadelupe, vlakbij de westkust van Mexico, heeft misschien wel het meest heldere water ter wereld om grote witte haaien te spotten. Met een zichtbaarheid van ongeveer 40 meter heb je geen enkel probleem om dit gigantische roofdier in het oog te bewonderen. Geloof ons, dit is super indrukwekkend!

4. Wilmington, North Carolina, USA

Voor de kust van Wilmington, in de Amerikaanse staat North Carolina, ligt het wrak van het oude schip, The Hyde, op de bodem van de oceaan. In 1988 werd het schip hier ter water gelaten om te dienen als een kunstmatig rif en vandaag de dag is deze plek de thuis voor vele zandtijgerhaaien.

5. Tiger Beach, Bahama's

Op een goede 30 kilometer voor de kust van Grand Bahama Island, vind je de duiklocatie; Tiger Beach. Deze plek voor het eerst ontdekt in de jaren '80 en is vandaag de dag enorm populair onder duikers vanwege de grote hoeveelheid tijgerhaaien die je hier ziet. Er zijn er zoveel dat je bijna gegarandeerd dicht in de buurt van een van deze prachtige haaien komt. Geen paniek, ze worden maar vijf meter lang...

6. Cocos Island, Costa Rica

Cocos Island ligt op een 550 kilometer(!) ten westen van Costa Rica en is een waar duikersparadijs als je er van droomt om met haaien te duiken. De grote attractie onder het mariene leven hier, zijn de hamerhaaien. De hamerhaaien komen meestal voor in grote groepen, soms tot wel honderden haaien. 

7. Fish Rock Cave, Australië

Een paar kilometer voor de oostkust van Australië bevindt zich Fish Rock Cave. Dit grote rotsachtige eiland heeft een onderwatergrot die ongeveer 125 meter lang is en het eiland bijna doorboort. De grot is enorm populair onder duikers. Tijdens hun duiken krijgen ze meestal het gezelschap van zandtijgerhaaien. 

8. Gansbaai, Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika, vind je een van de meest populaire duiklocaties ter wereld om te duiken met de (angstaanjagende) witte haai. Als je het aandurft tenminste. In Zuid-Afrika werken we ook samen met een vrijwilligersproject waar je als vrijwilliger helpt bij het onderzoek van deze indrukwekkende dieren.

Waar gaat jouw volgende duikavontuur naartoe?

Wij kunnen je helpen bij het vinden van de juiste duiklocatie, ongeacht je niveau. Of je nu een beginner bent en graag je duikcertificaat wilt behalen of wanneer je op zoek bent naar de meer geavanceerde en diepere duiken. Wij helpen je verder met je zoektocht, ongeacht waar in de wereld je ook naartoe wilt.

Kom langs

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?