{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Malediven on a budget

Malediven on a budget | KILROY

Denk je dat je eerst de Jackpot moet winnen om een reis naar de Malediven te kunnen betalen?

Niet nodig! Ook met een kleiner budget - en zonder huwelijksreisplannen - zijn de Malediven een prima backpackbestemming. Oké, het is geen Zuidoost-Azië, maar met deze tips kun je ook met een kleiner budget deze prachtige eilandengroep ontdekken. 

Laat KILROY jou helpen je droomreis naar de Malediven waar te maken. We beloven een lokale ervaring voor een backpackerportemonnee!

Maak een afspraak

 

 

1. Verblijf op lokale eilanden

Maldives Felidhoo Aerial View

De beste tip die we je kunnen geven om kosten te besparen tijdens je reis naar de Malediven, is om de lokale eilanden (zoals Dangheti, Rasdhoo en Felidhoo) te bezoeken, in plaats van de kunstmatig gebouwde resorteilanden. Op de lokale eilanden zijn de prijzen aanzienlijk lager dan op de resorteilanden en krijg je ook de mogelijkheid om de lokale bevolking te leren kennen.

Deze eilanden waren voorheen gesloten voor toeristen, maar tegenwoordig zijn die beperkingen opgeheven en nu kun je zoveel eilanden bezoeken als je wilt. Dankzij de vele jaren van beperkingen zijn veel van deze eilanden nog relatief onontdekt. Daar gaan onze backpackharten wel sneller van kloppen!

2. Combineer de Malediven met een andere bestemming.

Het is inmiddels al lang niet meer zo duur om naar de Malediven te vliegen, maar door deze eilandengroep met een andere bestemming te combineren bespaar je een hoop heen- en weergevlieg. Een combi met bijvoorbeeld Sri Lanka hoeft niet eens zoveel duurder te zijn. En het is ook nog eens een duurzame keuze! Check bijvoorbeeld deze droomcombireis eens ter inspiratie. Maar natuurlijk kunnen we jouw reis precies plannen zoals jij dat wilt.

sri-lanka-polonnaruwa-cover

3. Reis buiten het hoogseizoen

Maldives Hammock Sunset

Het is het hele jaar door goed toeven op de Malediven omdat de temperaturen altijd rond de 30 graden liggen. In het hoogseizoen (december - april) zijn de prijzen doorgaans het hoogste. Reis in plaats daarvan in het laagseizoen, van mei tot november, wanneer er veel minder toeristen zijn en de prijzen dus dalen. Je kunt in deze periode iets meer regen verwachten, maar in ruil daarvoor zijn de golven beter en is het wild rond de koraalriffen kleurrijker.

4. Reis met de lokale veerboten

Maldives Thaa Atoll Boat Trip

De meeste mensen die naar de Malediven komen vliegen naar Male en nemen dan binnenlandse vluchten of speedboten naar de andere eilanden. Je kunt veel geld besparen door in plaats daarvan op een van de lokale veerboten te springen. De veerboten zijn niet de snelste optie, maar je ziet zoveel meer tijdens deze boottochten op weg naar jouw volgende eiland. It's the journey, not the destination, nietwaar?

5. Laat luxe hotels & resorts links liggen

Maldives Maafushi Surfboard

Als je op een budget reist zul je ook bij goedkope accommodaties moeten verblijven. En dat zijn de luxe resorts niet. Zoek onderdak in één van de vele kleine, lokale pensions die de afgelopen jaren op de Malediven zijn verschenen. Hier verblijf je voor een fractie van de prijzen die dure resorts durven te vragen en wordt je ook nog eens persoonlijker ontvangen door een lokale familie. Op deze manier wordt je verblijf niet alleen goedkoper, maar krijg je ook een veel authentiekere ervaring van de Malediven. 

6. Probeer de lokale specialiteiten

Prawns Bbq

Een ander voordeel van een verblijf in lokale pensions is dat  je echt authentieke Maldivische gerechten kunt proberen. En geloof ons: Dat is heerlijk! De meeste pensions hebben maaltijden inbegrepen in de prijs en hier krijg je dan meestal verse zeevruchten geserveerd, die je met de familie van de eigenaar eet. Een leuke manier om de locals nog beter te leren kennen dus. Is je eten niet inbegrepen en voel je je avontuurlijk? Maak dan een uitstapje naar het strand waar je met lokale vissers kunt onderhandelen over de prijs voor hun dagvangst. Verser en goedkoper dan dit gaat het echt niet worden!

7. Organiseer je eigen snorkelavontuur

Maldives Snorkling North Central Province

Je hebt niet persé een boot nodig om de mooiste onderwaterplekken te ontdekken. Vanaf de stranden op de Malediven kun je vaak al onwijs veel moois zien zwemmen. De meeste accommodaties op de Malediven bieden de mogelijkheid om een snorkelsetje te lenen. Of neem je eigen spullen mee van huis, als je die hebt. Je zult er geen spijt van krijgen.

Geen zin om zelf te plannen en toch met een klein budget naar de Malediven?

Een laatste top tip voor een onvergetelijke reis naar de Malediven is door aan boord te gaan van een lokale Dhoni Cruise. Spring aan boord en 7 dagen mee aan boord om te gaan eilandhoppen op de Maldiven, samen met andere avontuurlijke reizigers van over de hele wereld. De boot brengt je naar bewoonde en onbewoonde eilanden. Onderweg is er voldoende tijd om te snorkelen, zwemmen en ontspannen in de zon. Je hoeft zelf eigenlijk niks meer te plannen: lokaal vervoer, accommodatie (op de boot), maaltijden, enkele activiteiten en dorpsbezoeken zijn allemaal al inbegrepen. Spreekt het je aan?

Vraag ons naar de mogelijkheden

 

Het maakt niet uit hoe je ervoor kiest om te reizen, de Malediven is een plek die iedereen minstens één keer in zijn leven moet bezoeken. Het is een waar eilandparadijs dat je moet bezoeken voordat het te laat is...!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?