{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Langzaam reizen voor beginners

langzaam reizen in een trein

De kunst van het hebben van een langzaam reizen mindset

Ben je ooit meer vermoeid geweest toen je terugkwam van een reis dan toen je ging? Het is tijd om te stoppen met dit tegenstrijdige gedrag en terug te gaan naar de beginselen van reizen. Vergeet traditionele ideëen van toerisme, het krijgen van "likes" op Instagram en ellendig lange must see-lijstjes. Langzaam reizen draait om authentieke ervaringen en leven in het moment. Doe mee met de beweging van langzaam reizen en breng je reizen naar het volgende niveau.

Wat is langzaam reizen?
Bij langzaam reizen gaat het om verbinding maken met je omgeving zonder na te denken over wereldse dingen zoals het maken van coole posts voor sociale media. Denk niet na over wat komen gaat, concentreer je gewoon op wat er om je heen gebeurt en ga op in de emotionele impact van reizen. Verken lokale gemeenschappen, kleurrijke culturen, regionale gerechten en stel je vooral open voor onbekende culturele ervaringen. Alles op een duurzame en verantwoorde manier.

Het klinkt misschien een beetje hippie, maar weet je wat, wij en heel veel anderen zijn verliefd geworden op deze mindset!

Bye, bye FOMO en reisvermoeidheid!

De wens om te reizen is overal onder ons. Online en offline, onder avontuurlijke backpackers, tieners en senioren. Ja, je snapt het, reizen is overal en toch is het toegankelijk. Dit komt echter met twee veel gevreesde nadelen, reisvermoeidheid en een serieuze FOMO. Lange checklists van plaatsen die je wilt bezoeken, elke 2-3 dagen van locatie veranderen en in paniek raken als het niet gaat zoals gepland. Je weet hoe het gaat.

Als je ooit thuis bent gekomen met een vermoeid lichaam en een tintelend surrealistisch gevoel dat de reis nooit heeft plaatsgevonden, is het tijd om een stap terug te doen. Vraag jezelf af, reis je voor de ervaring of doe je het voor ... de gram?

two girls experts in slow travel

Waarom zou je langzaam reizen moeten overwegen?

Langzaam reizen laat je loskomen en laat jezelf opgaan in een nieuwe plek. Dit is een van de basisprincipes van reizen en dat is het ook sinds we deze geweldige planeet zijn gaan verkennen. Maar ergens onderweg verloren velen van ons dit aspect van reizen. Deze ontwikkeling probeert langzaam reizen tegen te gaan. Dus, wat zijn de voordelen van langzaam reizen?

Je kunt jezelf weer opladen
Reisvermoeidheid, toeristen burn-out, noem het wat je wilt. De meesten van ons hebben het meegemaakt en het is niet fijn. FOMO laat ons een reis organiseren met te veel activiteiten en bestemmingen. Het resultaat is het gevoel dat je een vakantie nodig hebt van je vakantie. Bij langzaam reizen zal dit niet gebeuren.

Het verbindt je met de omgeving
Langzaam reizen laat je gemakkelijker verbinding maken met de natuur, met jezelf en daardoor met anderen. Houd je ogen van de toeristische gidsen af en ga waar je nieuwsgierigheid je heen brengt. De perfecte manier om de verbinding met je omgeving te versterken is door vrijwilligerswerk te doen, met dieren en de natuur, of met mensen in nood. Het is lonend voor alle betrokkenen en geeft je zeker een diepere verbinding met een plek.

Het versterkt lokale gemeenschappen
Als je langzaam gaat, ga je lokaal. Koppel jezelf los van wereldwijde merken en maak verbinding met lokale merken. Door dit te doen, versterk je niet alleen de lokale economie, maar krijg je ook een beter begrip van de lokale cultuur. Een win-win situatie.

Je haalt meer uit je reisbudget
Wanneer je buiten de gebaande paden gaat en de wereld verkent met een langzame reismentaliteit, kun je vrij goedkoop rondreizen. Hoe? Simpel gezegd, je vermijdt toeristenvallen en leeft als een local. Breng een nacht door bij een gastgezin, huur een appartement in een minder bezochte stad, ga naar de supermarkt en kook je eigen diner met lokaal geproduceerde ingrediënten.

guy with cap has joined the slow travel movement

roadtrip-volkswagen-t3-mintblue-cover
Toffe bestemmingen voor langzaam reizen
Met een Europese mentaliteit kunnen Azië, Afrika en Zuid-Amerika als traag worden beschouwd. Je kunt hier echter nog steeds snel reizen en veel must-sees afvinken zonder alles om je heen in je op te nemen. Kortom, langzaam reizen is een mentaliteit die overal gebruikt kan worden, maar de snelle rijstrook kan nog steeds aantrekkelijk zijn. De truc om FOMO te vermijden, is om vanaf het begin een chille vibe te hebben en soms wat meer tijd aan de planning te besteden.

Ga buiten de gebaande paden en het zal gedeeltelijk het werk voor je doen. India, Indonesië, Laos, Brazilië, Mexico. Noem maar op. Europa heeft een beetje een snelle sfeer, maar de Balkan is nog steeds een goede keuze voor langzame reizigers. Traag lokaal vervoer en een ontspannen sfeer met een exotisch randje. Daar naartoe gaan met een Interrail pas geeft het dat extra langzame onderdeel.
Ontdek de Balkan

Het recept voor langzaam reizen

Er zijn een paar belangrijke ingrediënten die je moet gebruiken als je een langzame reiziger wilt worden. De eerste stap is om je kijk op reizen te veranderen en de langzame reismentaliteit te omarmen. Het kan een uitdaging zijn, maar geloof ons, het is het zeker waard.

#1 Vermijd lange lijstjes van plekken die je moet bezoeken

We hebben het eerder gezegd, maar we zeggen het nog een keer. Het is onmogelijk om ALLES tijdens één reis te ervaren. Bij reizen moet het om kwaliteit gaan, niet om kwantiteit. Kort je bucketlist in en laat ruimte over voor verrassingen. Dat zijn meestal de meest memorabele momenten.

#2 Leef als een local

Reis met lokaal vervoer, ga met de trein, huur een fiets, verdwaal en verlaat het centrum. Je zou kunnen zeggen, hoe langzamer je gaat, hoe kleiner de afstand tot de lokale bevolking wordt. Het langzame vervoer is waarschijnlijk een van de meest uitdagende aspecten van langzaam reizen, maar oefening baart kunst.

#3 Zoek je grenzen op

Maak het jezelf ongemakkelijk. We weten dat het gek klinkt, maar dit is de enige manier om een langzame reiziger te worden. Word iemand die "ja" zegt, omarm de ongemakkelijkheid en geef je comfortzone een schop voor zijn kont.

#4 Maak het tot het dagelijkse leven

Langzaam reizen moet een mentaliteit zijn die je altijd en overal hebt. In je woonplaats, op weg naar school, wanneer je naar het werk reist. Sommigen vinden het misschien een hoop onzin en teveel werk, maar het komt allemaal neer op het veranderen van je kijk op reizen. Het gaat er niet om hoe snel je een plek kunt bereiken, het gaat om ervaringen onderweg.

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?