{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Combineer mindfulness en avontuur met deze coole ervaringen in Thailand

General Activity Yoga Tropical Mountain Girl

Een nieuwe manier van reizen

Er is een uitdrukking die luidt: "Ik heb vakantie nodig van mijn vakantie". Wanneer je dit gevoel herkent, betekent het waarschijnlijk dat je vakanties hun glans hebben verloren en dat je reist omdat het je het gevoel hebt dat het moet. Overweeg daarom eens een andere manier van reizen. Op reis gaan moet een verrijkende en ontspannende ervaring zijn, in plaats van alleen maar een to-do lijstje afvinken.

 

 

Mindfulness?
Als je nieuw bent in de wereld van mindfulness en mentale gezondheid, laten we je dan een snelle introductie geven. De voorbije jaren wordt er veel gesproken over mentale gezondheid, het verminderen van stress en hoe mindfulness daaraan kan bijdragen. Eenvoudig gezegd is mindfulness een gemoedstoestand die je bereikt door je aandacht te verleggen naar het huidige moment en tegelijkertijd je gevoelens, gedachten en emoties te accepteren. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Sommige mensen geven de voorkeur aan schrijven, anderen aan wandelen in de natuur, concentreren op de ademhaling, alleen in stilte zitten en hun gedachten de vrije loop laten gaan of yoga en andere oefeningen. Als je wilt beginnen met mindfulness, probeer dan verschillende dingen uit en kijk wat er voor jou werkt. Er zijn ook apps om je te helpen mindfulnesstechnieken te beoefenen, door tips, activiteiten en geheugensteuntjes te geven waardoor het makkelijk is om je routines vol te houden, zelfs als je in het buitenland bent.

Verschuif je energie naar het hier en nu

Hier komt mindfulness in het verhaal. Bij mindfulness is het doel om een bepaalde mentale toestand te bereiken door je aandacht te richten op het heden. Je focust volledig op het zijn in het hier en nu, wat volgens ons essentieel is tijdens het reizen. Vooral bij het verkennen van een bestemming als Thailand, waar voortdurend zoveel gebeurt en je je overweldigd kunt voelen door zoiets eenvoudigs als je weg vinden.

 

Je concentreren op het hier en nu zal niet enkel je stress verminderen tijdens en na jouw reis. Je zal merken dat wanneer je mindful bent, het makkelijker is om plezier in het leven te vinden en dat je negatieve gedachten sneller verdwijnen. Dit zet een sneeuwbaleffect in beweging. Minder stress en zorgen bevorderen jouw slaap, en terwijl geniet je meer van het moment en de wereld om je heen, in plaats van altijd vooruit te kijken naar het volgende grote ding.

Plan niet te veel

Je vraagt je misschien af hoe je hier best mee start. Mindful momenten en mentale gezondheid gaan niet gewoon over mediteren en ergens zitten zonder iets te doen. Het gaat meer over hoe jij reist en omgaat met de omgeving. Er zijn verschillende manieren om mindfulness te integreren tijdens jouw reis. De eerste, en makkelijkste, methode is ervoor zorgen dat je genoeg vrije tijd "gepland" hebt, zodat je rond kan dwalen op je bestemming en alles rondom jou kan opnemen. Laat je must see lijst los en stel je open voor het onverwachte. Geloof ons, dit helpt je om nog meer van jouw reis (en leven!) te genieten, omdat je meer aanwezig bent in je omgeving.

Digitale detox

Een andere goede manier om in het hier en nu te zijn, is een paar dagen afstand nemen van alle digitale apparaten. Zet je telefoon uit en laat je camera even liggen. Wil je toch altijd een camera bij je hebben? Overweeg dan een analoge of instant camera. Zo maak je niet gewoon foto's in het wildeweg, maar maak je bewust de keuze welke beelden je wil vastleggen. Het is niet alleen een geweldige oefening om meer in het heden te leven, fysieke foto's zijn ook gewoon het beste souvenir!

 

We moeten toegeven dat je reisbestemming ook een rol speelt in hoe gemakkelijk het is om een mindful ervaring te hebben. Tijd doorbrengen in de natuur neemt veel van de stress weg die bij het dagelijks leven hoort, omdat er minder lawaai is en meer gezonde lucht. Genieten van een wandeling of fietstocht is een geweldige manier om je hoofd leeg te maken en alles om je heen in je op te nemen. Het maakt het makkelijker om interactie te hebben met wat er om je heen is, omdat je gewoon kan stoppen om met mensen te praten of je kan even een andere weg inslaan. Je kunt niet elke bestemming per fiets verkennen, maar Zuid-Oost Azië en in het bijzonder Thailand zijn geweldige locaties om een paar rustdagen in je reisschema te plannen. 

 

Waarom Thailand?
Er zijn genoeg plaatsen die perfect geschikt zijn om te focussen op mindfulness, meditatie en mentale gezondheid. Maar de verscheidenheid van Thailand vind je bijna nergens. Zowel met zijn unieke mix van Oosterse cultuur en tradities en Boeddhistische invloeden, als prachtige natuur en avontuurlijke activiteiten zoals duiken, hiken en kajakken, valt er genoeg te beleven. Als je op zoek bent naar een ervaring waarbij je volledig wordt ondergedompeld in de holistische spiritualiteit, raden we je aan om te verblijven in een retraite of klooster. Voor wie maar enkele mindfulness elementen in zijn reis wil integreren, heeft Thailand veel te bieden.

Onstnap aan stress

Zelfs in bruisend Bangkok kan je onstnappen aan de drukte wanneer je door de "groene long" van de stad fietst. Bang Kachao, een door de overheid beschermd groen en smogvrij gebied, vormt een ongelooflijk contrast met de betonnen skyline die je aan de overkant van de Chao Phraya rivier ziet. Dit is een mooi bewijs dat waar je ook bent, een mindful moment niet ver weg is. In Bangkok zijn nog meer mogelijkheden om een betekenisvolle verbinding te maken met wat er om je heen is. Volg een kookles en leer van de plaatselijke bevolking hoe je een echte Thaïse vijfgangenmaaltijd bereidt met ingrediënten die je op de markt vindt. Geniet bewust van de groenten snijden en de kruiden en specerijen malen. Het verreikt je reis en je leven. Tegelijkertijd is het een makkelijke manier om een dag afstand te nemen van je apparaten en gewoon te ruiken, zien en proeven. Daar heb je geen camera of internet voor nodig, toch?

Yoga is een andere geweldige manier om meer uit je reis te halen. Het helpt je om uitgerust en fit te blijven. Op reis krijgen we vaak zoveel indrukken van de buitenwereld, dat het bevrijdend is om even volledig op jezelf te focussen. Je vindt het misschien moeilijk om de juiste plaats en tijd te vinden om dit te doen, maar wanneer je je gedachten erop zet, kan yoga overal gedaan worden. Heb je hier wat meer hulp bij nodig? Probeer dan eens yogalessen in het buitenland te volgen. In Thailand vind je overal yoga studio's, maar om gemotiveerd te blijven, is het makkelijker om yoga uit te voeren op een plek waar je volledig kunt ontspannen. Het prachtige eiland Koh Tao in Chalok Bay is waar je moet zijn. Een geweldige plaats om je avonturen te plannen en twee keer per dag te genieten van een yogasessie. Het is geliefd bij backpackers omdat er veel te doen is, maar tegelijkertijd heerst er een kalme en ontspannen sfeer. Op Koh Tao kan je duiken, snorkelen, kajakken, wandelen, zwemmen en feesten tussen de yogasessies door. Ideaal voor zowel beginnende als ervaren yogi. 

 

 

Nadat je de eerste stappen hebt gezet om yoga en mindfulness te doen, is het makkelijk om dit gedurende je hele reis voort te zetten, waar je ook bent. Wil je meer weten over onze aanpak van slow travel? Lees dan zeker onze gids langzaam reizen voor beginners! 

Enthousiast?

Is dit iets voor jou? Wij zijn er om jou te helpen. Klik op de knop hieronder en neem contact op!

Ik wil meer weten

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?