{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Duiken met haaien, mantaroggen en walvishaaien

Duiken met KILROY

Duiken met haaien, mantaroggen en walvishaaien

Er zijn plekken op aarde waar je met groot mariene leven kunt duiken. Spot de mantarog, walvishaai, zeeschildpad, bultrugwalvis, haai en de dolfijn tijdens het duiken. Leer het zelf, verbeter je duikskills of maak een fun dive om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.

Duiken met mantaroggen

Er is nog weinig bekend over manta's. We weten pas een aantal jaren dat er verschillende soorten mantaroggen bestaan, zoals de reef manta rays en giant manta rays. Mantaroggen houden ervan om naar een schoonmaakstation te gaan waar verschillende soorten visjes de parasieten van ze af eten. Dit schoonmaakritueel kun je onder andere op de volgende plekken aanschouwen: 

Australiëde Bahama'sEgypteFijide FilipijnenIndonesiëNieuw-Zeeland, Tanzania en Thailand

Mantaroggen in het water | Duiken met KILROY

Duiken met haaien

Vind jij haaien ook zo eng? Dat is geheel onterecht: mensen gaan vaker dood door een kokosnoot dan door een haai. De haaienpopulatie keldert keihard. Per jaar worden 73 miljoen haaien gedood voor de haaienvinnenindustrie. Gelukkig zijn er nog heel wat plekken waar jij met haaien kan duiken, waaronder:

de Bahama'sCosta RicaEgypteFijide FilipijnenHondurasIndonesiëTanzania en Thailand  

Witte haai in het water | Duiken met KILROY

Duiken met walvishaaien

De grootste en liefste vis ter wereld is de walvishaai. Walvishaaien worden tot wel 10 meter groot. Het dier leeft van veel plankton en legt heel wat kilometers af. Walvishaaien zijn vriendelijk en vinden het leuk als je even met ze komt zwemmen. Ga zachtjes te water en blijf op een afstandje kijken. Wees vooral voorzichtig bij de staartvin. Je maakt kans oog in oog te staan met de walvishaai in:

AustraliëEgyptede FilipijnenMexicoHondurasThailand en Tanzania 

Walvishaai in het water | Duiken met KILROY

Migratie van bultrugwalvissen

Bultrugwalvissen zijn continu in beweging. Ze bewegen van koud naar warm water en weer terug. De vrouwtjes worden zwanger in kouder water en migreren naar warmer water om hun kalf te krijgen. Als het kalfje vet genoeg is om warm te blijven, kunnen ze weer terug naar het koudere water - maar niet zonder man. De bultrugwalvismannetjes gaan naar de warme wateren om een vrouw te zoeken en veilig terug te brengen naar koud wate waar ze een poging mogen doen een bultrugwalviszusje of bultrugwalvisbroertje te maken. De migratie is verbonden aan seizoenen. In het juiste seizoen kun je ze zien in:

Australiëde Bahama'sFijiNieuw-ZeelandTanzania en Zuid-Afrika

Bultrugwalvis in Tanzania | Duiken met KILROY

Duiken met schildpadden

Er zijn zeven verschillende soorten zeeschildpadden waarvan vier soorten bedreigd zijn. Zeeschildpadden leggen eieren op het droge en daar komen de kleine zeeschildpadjes uit die vervolgens de zee in gaan. Dit fenomeen is super om te zien. Lijkt het jou tof om met zeeschildpadden te duiken? Op deze bestemmingen kun je zeeschildpadden zien:

Australiëde Bahama'sFiji, FilipijnenEgypteIndonesiëMexicoTanzania en Thailand 

Zeeschildpad op het strand in Mexico | Duiken met KILROY

Duiken met dolfijnen

Dolfijnen zijn ontzettend intelligent. Het is te gek om met ze te duiken. Ze houden van spelen en zijn erg nieuwsgierig. Je hoort ze onderwater door de hoge geluiden die ze maken en ze komen vanzelf naar je toe als ze zin hebben in wat interactie. Je spot dolfijnen op de volgende bestemmingen: 

Australiëde Bahama's, EgypteFilipijnenHondurasIndonesiëFijiNieuw-ZeelandMexicoTanzaniaThailand en Zuid-Afrika

Dolfijn in het water | Duiken met KILROY

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?